Eğer otomobilde anahtarsız giriş ve çalıştırma mekanizması bulunuyorsa otomobilin içindeyken başlama tuşuna bir süre basılı tutup ardından direksiyonu hafifçe döndürmek direksiyon kilit mekanizmasının çözülmesini sağlayacaktır.
Anahtarı kontağa taktığınız halde direksiyon hareket etmiyorsa kitlenme sisteminin devreye girdiğini anlayabilirsiniz. Kontakla bağlantılı olan bu sistem kolaylıkla devre dışı bırakılabilir. Direksiyonunuzun kitlendiğini fark ettiğiniz de yapmanız gereken anahtarı çevirip aynı anda direksiyonu da hafifçe oynatmaktır.
Ön lastiklerin havası basıncı azalmışsa, lastiğin biri inmişse veya patlamışsa direksiyon dönmez. Direksiyon bağlantı çubukları, levye kolları gibi parçalarda eğilme ve deformasyon varsa direksiyon sertleşebilir. Lastik rot ayarında sorun varsa direksiyon kilitlendi gibi bir tablo çıkar ortaya.
Direksiyon Kilidi Kullanın
Halk arasında baston kilit olarak da anılan bu tip emniyet çubukları, pedallar ile direksiyonun hareketlerini engelleyerek düz kontak yapılsa dahi aracınızın çalınmasını engeller.
sen motorun solundayken gidonu sola çevir. bu sırada da anahtarın off konumunda olduğunu varsayıyorum; anahtarı bastırıp sola çevirmeye devam et. eğer kilitlenmezse direksiyonu az oynatırsan kilitlenir. direksyon kilidi bütün motosikletlerde aynıdır.
İlgili 18 soru bulundu
Kişilerin mal varlıklarını korumaya yardımcı olan direksiyon kilidi, çalınmalara karşı araçların güvenliğini artırır. Park halindeyken zarar görebilme ihtimali artan araçlara sonra eklenebileceği gibi üretim aşamasında da yerleştirilen bir sistemdir.
Direksiyonun hareketinin kısıtlanması için kullanılan bu kilitler aracın yerinden oynatılmasının da önüne geçer. Birçok farklı nedenle kullanılan direksiyon kilitlerinin son derece önemli faydaları vardır. Direksiyon kilidi alırken öncelikle ürünlerin kalitesi ve araca uygunluğu dikkate alınmalıdır.
İmmobilizer sistemi olmayan eski tip otomobil ve araçlarda baston kilit diye tabir edilen güvenlik aparatları kullanılır. Baston kilit aracın pedalları ile direksiyon simidi arasına yerleştirilen çalınmaya karşı güvenlik sistemi aparatıdır.
Kolon kilidi arızası kendi kendine oluşan mekanik bir arızadır. Smart sistem dediğimiz anahtarsız çalıştırma kullanılan araçlarda, elektronik direksiyon sistemi bulunan araçlarda bu arıza ile karşılaşma ihtimaliniz yüksektir.
Direksiyon çubuğu, otomobilin çalışma dengesini, çalışma emniyetini ve lastiklerin servis ömrünü doğrudan etkileyen, otomobil direksiyon mekanizmasının önemli bir parçasıdır.
Araçların direksiyonunda bulunan 2'şer cm'lik sağ ve sol yönlerdeki boşluk normal kabul edilmektedir. Araç hareket etmez pozisyondayken direksiyonda bulunan boşluklar normal kabul edilir. Fakat hareket halinde oluşabilecek ve süreklilik arz eden boşluklar direksiyon kutusunda arıza olduğunun belirtisidir.
Direksiyon arızasına kim bakar? Direksiyon arızasını oto mekanik, motor servisleri, rot balans ön düzen servisleri ve direksiyon servisleri arıları teşhis edebilir. Onarım ise sadece direksiyon servislerinde sağlanabilir.
Hidrolik yağ biterse, direksiyon çalışmaya devam eder ancak sürüş esnasında sesler gelebilir. Yanık kokusu gibi bir koku hissedilebilir. Sürüş konforu azalır ve değiştirilmesi gereken hidrolik yağ değiştirilmezse kaçağa dönüşebilir ve bu daha büyük sorunlara yol açabilir.
Araçlar yokuş yukarı park edildiğinde ve direksiyon her iki yönde döndürüldüğünde kontak anahtarının dönmesine izin vermeyebilir. Direksiyon simidinin sıkışması otomatikman araç anahtarını sıkıştırır. Bu gibi durumlarda direksiyonu sallamak ve anahtarı çevirmek baskıyı azaltacağı için kontağın dönmesini sağlar.
Tahrik kayışının olası aşınması durumlarında veya kopması halinde hidrolik direksiyon pompası sıvı basıncını düşürür ve buna bağlı olarak direksiyon sertleşmesi görülür. Hidrolik direksiyon pompasının iç mekanizması ve parçaları da zamanla yıpranabilir. Bu durum sıvı basıncının düşmesine veya artmasına neden olabilir.
“Sert direksiyon nasıl yumuşatılır?” sorusunun cevabı aslında oldukça basittir. Sertleşmeye neden olan durum ortadan kaldırıldığında direksiyon eski yumuşaklığına geri döner. Zaman içerisinde sertleşme olduysa yapılacak kontroller ile direksiyonun neden sertleştiğini bulabilirsiniz.
Yağ seviyesinin azalması, yağ pompasında bağlantıyı sağlayan kayışın kopması, bu kayışın gevşemesi hidrolik direksiyon sistemlerinin arızalanmasına neden olabilir. Yağ seviyesinin azalmasından dolayı elektrikli direksiyon kutu bozukluğu meydana gelmiş ise, bu durumda direksiyon sembolü arıza lambası yanar.
Slotlu ve/veya keyless go sisteme sahip olan araçlarda direksiyon kilidini açmaya ve kapamaya yönelik çalışan mekanizma ise ELV dir. Aracınızda bu mekanizmalardan herhangi biri arızalanır ise kontağınız açılmaz ve aracınız çalışmaz.
DIN-18104-1 Güvenlik standartlarını karşılayan extra Hırsızlık dirençi koruması sağlayan bir kilit sistemidir. Çelik plakalar ile güçlendirilmiş kancalı sürgü sistemi ve kodlu barel ile KGK odanıza yetkisiz ve izinsiz ulaşımı engelleyen bir güvenlik sunar.
Direksiyon titremesi neden olur sorusunun en temel sebebi olarak, jant şeklinde ifade edebiliriz. Yüksek hızda eğer titreme fark ediyorsanız, ön tekerleklerin ayarı bozulmuş olabilir. Eğer titreme arka kısımlarda ise, balanstan kaynaklı sorunlar oluşmuş olabilir. Araçlarınızın lastiklerinin belirli bir ömrü vardır.
evet direksiyonun yumuşaması ve sertleşmesi genellikle aküye bağlı, direksiyonun alt sol kısmındaki kapağı söktüğündüzde orada dinamo şeklinde bir alet var araç çalıştığında aküden elektiriği çekerek direksiyonun yumşamasını sağlıyor. Akü zayıf olursa direksiyonda okadar ağır oluyor.
Direksiyonun gevşemesinin üç ana nedeni vardır: Direksiyon simidini direksiyon kolonuna bağlayan direksiyon kutusunu, kremayerini veya pinyonu bağlayan aşınmış bağlantılar. Direksiyon kutusunu ön tekerleklere bağlayan bağlantılar. Tekerleğin dönmesini sağlayan ve lastikleri doğru konumda tutan ön süspansiyon parçaları.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri