Eğer sınavdan kalırsanız mecburi 2 ders saati direksiyon telafi eğitimi almanız gerekiyor. Ders saatlik ücretlerini de ehliyet fiyatları sayfamızdan direksiyon eğitim için ne kadar ücret ödemeniz gerektiğini detaylı öğrenebilirsiniz.
Direksiyon sınavından kaldığınızda ders almak zorunlu mu? Direksiyon sınavına giren kursiyer eğer kalırsa yönetmeliktede belirtildiği üzere kayıtlı olduğu sürücü kursunun beyan ettiği fiyatın üstünde olmamak kaydı ile en az iki ders direksiyon dersi almak zorundadır.
İlk 4 hakkınız başarısız olup, 45 gün içerisinde de dilekçe ile başvuru yapmazsanız veya 8. kez direksiyon sınavına girip başarısız olursanız dosyanız yanar ve tekrar en baştan ehliyet sınavına yazılmanız gerekir.
Direksiyon sınavından başarısız olduktan sonra 3 defa daha girebilirsiniz.
Direksiyon sınavı ücreti: 235 TL. A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 825 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 1.594 TL. B Sınıfı İçin Harç Ücreti: 2.489,90 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 3.258,9 TL.
İlgili 17 soru bulundu
DİREKSİYON SINAVI 2.HAK ÜCRETİ KAÇ TL? Direksiyon sınav ücreti 2023 yılı itibariyle 295 TL'dir. Sınavı başarız olan adaylar bir sonraki sınav için tekrardan 295 TL'yi yatırmaları gerekmektedir.
Bu nedenle “2023 ehliyet ücretleri ne kadar?” sorusunu cevaplarken sınav ücreti de göz önünde bulundurulmalıdır. İlk kez ehliyet alacak olanlar için teorik sınav giriş ücreti 240 TL, direksiyon sınavı giriş ücreti ise 295 TL'dir. Ehliyet yükseltmek isteyen sürücülerin ise teorik sınava girmesine gerek yoktur.
Yani kanunun hedefi 2 yıllık süre içerisinde sürücülerde kurallara uyma davranışını geliştirmektir. Direksiyon sınavı 35 dakikayı geçerse ne olur? Ancak kursiyerin araç tanıma ve kullanmada yetersiz olması ve sürücü olamayacağına kanaat getirilmesi hâlinde sınava son verilecek.
Ayağımızı yavaşça debriyajdan kaldırırken araç titremeye başlayacaktır ve gaza basmadan kendiliğinden gitmek isteyecektir. O anda gaza biraz basarak aracı hareket ettirebilirsiniz. Bu noktada aracı stop ettirmemek çok önemlidir. Çünkü direksiyon sınavı boyunca yalnızca iki kez aracı stop ettirme hakkınız bulunuyor.
Sürücü adayı eğer ki E-Sınavdan geçemezse en erken 2 hafta yani on beş gün sonra yeni bir E-Sınava girebilir. Bunun için yeni bir randevu almak gerekiyor. Bir sürücü adayı girdiği son E-Sınavdan itibaren 1 ay içinde E-Sınava girmek zorundadır.
Netten bakıyorum uygulama şu: "Direksiyon sınavına katılıp başarısız olan adaylar, kursların Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirdikleri ücret üzerinden 2 saat direksiyon dersi 400 TL. Ve sınav harcı 160 TL. Olup 2022 yılı için Toplam 560 TL.
Sınavdan başarılı olabilmeniz için en az 70 puan (35 DOĞRU ) almanız gerekmektedir. Her soru 4 şıklıdır. E-Sınav testlerini sitemizinden ders çalış bölümünden çözebilirsiniz yada E-sınav testi tılayarak çözebilirsiniz.
Normalde sınava ilk giriş ücretinizi ehliyet fiyatları sayfasındaki harçlar bölümünden detaylı olarak öğrenebilirsiniz. Eğer sınavdan kalırsanız mecburi 2 ders saati direksiyon telafi eğitimi almanız gerekiyor.
Direksiyon sınav sonucunu sürücü kursunuzu arayarak öğrenebilirsiniz. Kimi kurslar kursiyerlerine direksiyon sınavı sonucunu sms olarak da gönderebiliyor. Mesaj gelmezse kursu arayarak sonucu aynı gün içerisinde öğrenebilirsiniz.
Direksiyon sınavı her ay düzenli olarak yapılmaktadır. Adaylar için belirlenen bu tarih genelde adayın elektronik sınava girdikten sonraki 21 gün içerisinde gerçekleşiyor olmasıdır. Direksiyon sınavı toplamda 5+30 dakika olarak iki ayrı bölümden ve toplamda da 35 dakika sürer.
ANİ FREN NASIL YAPILIR? ANİ FREN parkuruna geldiğimizde, sağ sinyalimizi verip sağ seride (Dubalara sınırlandırılmış alana geçeriz aracımızı 2'nci vitese alarak hızımız 30 Km'ye geldiğinde Sınav Komisyon Başkanının "DUR" komutuyla DEBRİYAJ ve FREN pedallarına birlikte Sert bir şekilde basarak ANİ olarak dururuz.
Direksiyon tam sol yönde çevrilir araç 45° döndükten sonra direksiyon 9-15 konumuna getirilir ve açı korunarak aracın bir öndeki araç ile hizası sağlanır; yani aracın ön kısmının girebilecek yeterli konuma sahip olması sağlanır.
Fren yaparken akan trafiği kontrol etmeyi unutmayınız. Sinyaller: - Dönüşlerde, sollamalarda, ilk kalkışta gideceğiniz yöne doğru mutlaka sinyal vermelisiniz. - Park ederken, %7 eğimli alanda kalkış yaparken, geri geri gelirken dörtlüleri yakmayı unutmayınız.
DİREKSİYON SINAVI TEMEL BİLGİLERİ
Sınavlarda görev yapmak üzere, M.E.B. her bir araç için ikişer kişiden oluşan sınav değerlendirme komisyonu atamaktadır. Sınava, yanınızda komisyon üyelerinden biri, arka koltuklarda ise M.E.B. dan diğer komisyon üyesiyle birlikte direksiyon öğretmeniniz oturmaktadır .
Direksiyon sınav sonucu ne zaman açıklanır? Direksiyon sınav sonuçları sınava girdiğiniz günün akşamı tüm öğrencilerin sınavı bittikten sonra sınav komisyonu tarafından sınav tabletlerine girişler yapılır ve kayıtlı olduğunu sürücü kursunun sistemine düşer.
Bineceğiniz aracın kapısını sol elle açın ve sağ ayakla araca binin. Bu sayede arkanızdan araç gelip gelmediğini daha rahat kontrol edebilirsiniz. Vites kolunu boşa alın, kontak anahtarını çevirerek aracınızı çalıştırın. Araca bindikten sonra ilk yapacağınız işlem koltuk ve ayna ayarları olmalı.
2023 yılında B sınıfı ehliyet harç ücreti 1.116 Tl'den 2.489 TL'ye yükseldi. B sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar toplam da 10.000 TL'den fazla ödeyecek. A sınıfı ehliyet harcı ise 370 TL'den 825,87 TL'ye çıkarıldı.
Elektronik ehliyet sınavı ne zaman yapılır? Elektronik ehliyet sınavı için randevu alınmaktadır. Merkezi sınav gibi aylarca beklemeye gerek yoktur. Eğer kursiyer sınavdan başarısız olursa yeni bir sınav için en erken 15 gün sonra e-sınava girebilmek için randevu alabiliyor.
Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olursanız kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saatinizi doldurarak 4 defa daha sınava girme hakkı kazanırsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri