Direksiyon sınavlarında uygulanan 5 temel parkur ve trafik ortamında araç kullanımına bakılır. Bunlar; araç tanıma ile başlayıp, panik fren, 25 metre geri gelme, paralel park, rampa kalkış ve L park parkuru şeklindedir.
Direksiyon sınavından en çok korkulan kısım paralel park ve L park yapmaktır. Önemli detaylardan biri park alanına geldiğiniz zaman dörtlüleri yakmayı unutmamalısınız. Park yaparken aynalara hakim olmalısınız.
Direksiyon sınavında park etme 2 duba arasında yapılır. Dubalar arası mesafe araç uzunluğunun 1.5 katı kadardır. 2 duba arasına 2 hamlede park yapmak durumundasınız. 2 hamlede park yapamazsanız sınavdan kalıyorsunuz. Park esnasında kaldırıma yada konilere çarpmamalısınız.
Geri vitese (R) alınır. Direksiyon tam sol yönde çevrilir araç 45° döndükten sonra direksiyon 9-15 konumuna getirilir ve açı korunarak aracın bir öndeki araç ile hizası sağlanır; yani aracın ön kısmının girebilecek yeterli konuma sahip olması sağlanır.
İlgili 40 soru bulundu
En İyi Cevap. Paralel zor L park kolaydır.
Direksiyon sınavlarında uygulanan 5 temel parkur ve trafik ortamında araç kullanımına bakılır. Bunlar; araç tanıma ile başlayıp, panik fren, 25 metre geri gelme, paralel park, rampa kalkış ve L park parkuru şeklindedir.
Her ikisinede aynı formatta girilir. L Parka yanaşırken sağ sinyalimizi veririz, yanaşırken aracın hızını iyice düşürmeliyiz. L'ye girerken dubalar ile kaldırımı ortalayarak düz bir şekilde (kaldırıma paralel olarak) dubalar ile kaldırımın arasına gireriz, "L Dönüş Alanı" Tabelasını yanında dururuz.
Direksiyon sınavı puanlama cetveli; mavi, sarı ve kırmızı renk hatalar; Direksiyon sınavı kırmızı hataları 1 kez yaparsanız, direksiyon sınavı sarı hataları 2 kez yaparsanız ve direksiyon sınavı mavi hataları 5 kez yaparsanız başarısız sayılıyorsunuz.
Size tavsiyem, panik frenleme anlarında soğukkanlılığınızı koruyabiliyorsanız, fren yaptıktan sorna aracınızın hızı 45 km seviyesine geldiği zaman vitesi 1'e takıp ayağınızı debriyajdan çekmeniz olacaktır. Bu size yaklaşık 1,5 - 2 metre daha kısa fren mesafesi sağlar.
Yani kanunun hedefi 2 yıllık süre içerisinde sürücülerde kurallara uyma davranışını geliştirmektir. Direksiyon sınavı 35 dakikayı geçerse ne olur? Ancak kursiyerin araç tanıma ve kullanmada yetersiz olması ve sürücü olamayacağına kanaat getirilmesi hâlinde sınava son verilecek.
Paralel Park Yapılırken , parkımızı eğer tek seferde yapamazsanız ,sınav esnasında 2 hamle hakkımız olduğunu unutmayın ! Bu videoda kursiyerim ile birlikte 2 hamle (tam sağ ileri ,tam sol geri ) nasıl yapıldığını detaylı ve uygumalı bir şekilde anlattık.
Sürücü adayı bu aşamada sol sinyal vererek dönüşe başlayacaktır. Videoda izlendiği gibi çıkış yaparken de mutlaka sol sinyal vererek ve ayna ile arka trafiği kontrol ederek yola çıkacaktır.
f) Araç seyir halindeyken iç ve dış aynalardan trafiğin akışını kontrol etmiyor. g) Takip mesafesini kurallara uygun olarak ayarlayamıyor. ğ) Güzergahı bilmiyor, güzergah dışına çıkıyor. h) Genel olarak araç kullanma becerisi zayıf.
Geri geri gelirken mutlaka ama mutlaka dörtlü, park ederken de dörtlü.
Araç ile paralel park ve L park yaparken aşırı yavaş ve kontrollü hareket etmek zorundayız. Debriyaj ayarı ile bu parkları çok kolay hale getirebiliriz.
DİKKAT :Aracın vitesi, çalıştırma esnasında kesinlikle boşta ve debriyaja basılı olmalıdır. Aracı çalıştırınız. Kalkış yapmak için sola sinyal veriniz.
Fren yaparken akan trafiği kontrol etmeyi unutmayınız. Sinyaller: - Dönüşlerde, sollamalarda, ilk kalkışta gideceğiniz yöne doğru mutlaka sinyal vermelisiniz. - Park ederken, %7 eğimli alanda kalkış yaparken, geri geri gelirken dörtlüleri yakmayı unutmayınız.
Direksiyon sınav sonucunu sürücü kursunuzu arayarak öğrenebilirsiniz. Kimi kurslar kursiyerlerine direksiyon sınavı sonucunu sms olarak da gönderebiliyor. Mesaj gelmezse kursu arayarak sonucu aynı gün içerisinde öğrenebilirsiniz.
Bineceğiniz aracın kapısını sol elle açın ve sağ ayakla araca binin. Bu sayede arkanızdan araç gelip gelmediğini daha rahat kontrol edebilirsiniz. Vites kolunu boşa alın, kontak anahtarını çevirerek aracınızı çalıştırın. Araca bindikten sonra ilk yapacağınız işlem koltuk ve ayna ayarları olmalı.
Araba çalıştırılırken ayak debriyaja basılı tutularak vites 1'e alınır. Ardından el freni indirilir. Ayak debriyajdan yavaşça kaldırılır ve gaz pedalına hafifçe basılır. Bir süre ilerledikten sonra hızlanmak için vites yükseltilir.
Aracı stop ettirmek direksiyon sınavı esnasında eksi puan olarak hanenize yazılan önemli bir hatadır. Son yapılan güncellemeye göre sınav esnasında yalnızca iki kez aracı stop ettirebilirsiniz.
Paralel Park Nasıl Yapılır? (Yatay Park Etme)
Sürücüleri en çok zorlayan yöntem hiç kuşkusuz aracın, park halinde olan iki aracın arasına yatay bir şekilde konumlandırılmaya çalışıldığı paralel park etme tekniğidir.
Direksiyon sınavı her ay düzenli olarak yapılır. Aday için belirlenen bu tarih genelde adayın elektronik sınava girdikten sonraki 21 gün içerisinde gerçekleşir. Direksiyon sınavı toplamda 5+30 dakika olarak iki ayrı bölümden ve toplamda da 35 dakika sürer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri