Beyazlatmanın etkisi ne kadar sürer? Beyazlatma işleminden alınan sonuç, kişinin diş yapısına bağlı olarak değişir ve yaklaşık 6 ay-2 yıl arasında sabit kalır. Tabii ki bu süre kişinin kendisine de bağlıdır. Beyazlatma sırasında ve sonrasında en az iki hafta dişleri boyayan maddelerden uzak durulmalıdır.
İşlem sırasında jeller uzaklaştırılarak işlem tamamlanmaktadır. Eğer dişteki lekelenmeler ve sararmalar çok fazlaysa ev tipi diş beyazlatma yöntemi ile işlemin desteklenmesi tercih edilmektedir. Tedavinin kalıcılık süresi 6 ay ile 3 yıl arasında değişiklik göstermektedir.
Beyazlatma kalıcı bir işlemdir. Ancak aşırı sigara kahve ve çay tüketenlerde zamanla renk geriye dönebilir. Hasta diş temizliği konusunda yönlendirilir. Genellikle birkaç yıl sonra tek seferlik bir işlem ile beyazlatma pekiştirilebilir.
Bu beyazlatma sağlandıktan sonra beyazlık kalıcı değildir. Bireyin diş minesinin yapısına bağlı dişte renklenmeler meydan gelebilir. Bu süre kimi bireylerde 6 ay olabiliyorken kimi bireylerde 3 aya kadar düşebilmektedir.
Diş beyazlatmadan sonra dişler eski rengine tekrar döner mi? Diş beyazlatma işleminde elde edilen sonuç iki yıla kadar aynı kalabilir. Şayet fazla miktarda çay, kahve, kırmızı şarap, sigara kullanımı ve yetersiz bakım varsa renk daha kısa sürede geri gelecektir.
İlgili 18 soru bulundu
Diş beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra yapılması gerekenler vardır. İşlem sonrasını takip eden ilk birkaç gün içinde aşırı soğuk ya da aşırı sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Sigara, çay, kahve, vişne, kiraz gibi rengi koyu olan yiyecek ve içeceklerden 3 – 4 gün uzak durulmalıdır.
Uzmanlar, diş beyazlatma uygulamasının, en az 1 – 2 yıl gibi aralıklarla tekrarlanmasının uygun olabileceğini ifade etmektedirler. Daha kısa aralıklarla yapılan uygulamaların dişlere zarar verebileceği unutulmamalıdır.
Dişlerinizi Düzenli Olarak Fırçalayın
Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak, plak ve diğer lekelerin oluşmasını önleyerek dişlerinizin daha beyaz görünmesini sağlar. Fırçalama işlemi, diş hekimi tarafından önerilen şekilde yapılmalıdır ve en az günde iki kez yapılmalıdır.
Diş sararması tüketilen yiyecek ve içecekten kaynaklanmalıdır. Maalesef ki sararan dişlerin bir süre sonra kendi kendine beyazlaması mümkün değil. Bunu örneklendirmek gerekirse beyaz bir örtüye sürekli çay ve yemek döküldüğünü düşünürsek bu lekeler yıkamayla geçer.
Klinik ortamında yapılan diş beyazlatma işleminin sıklığı en çok merak edilen konulardan biridir. Diş beyazlatma uygulaması en az 1 ila 2 yıl gibi aralıklarla tekrarlanmalıdır. Daha kısa aralıklarla yapılan uygulamaların dişlere zarar verebileceği gerçeği göz ardı edilmemelidir.
Diş hekiminin kontrolünde ve doğru prosedürler ile uygulanan beyazlatma işleminin dişlere hiçbir zararı yoktur.
Lazerle diş beyazlatma kalıcı mı? Lazerle diş beyazlatma da diğer yöntemler gibi kalıcı değildir. Lazerle diş beyazlatma dişlerdeki renk oluşumlarının giderilmesi konusunda etkili bir tedavi yöntemidir.
Diş beyazlatma seansları için genel olarak iki seans uygulanması tavsiye edilir. Bu şekilde net sonuç alınabileceği gibi daha kalıcı bir çözümle karşılaşmak mümkün olur. Yine dişlerin durumuna göre birkaç seans sürebileceği gibi tek seansın çözüm olabilmesi mümkündür.
Kanser tedavisi gören hastalara işlem uygulanmaz. 18 yaş altı bireylere, Diş eti problemi ciddi olan kişilere ve dişin minesinde defekt bulunan hastalara işlemi uygulamak sakıncalıdır. Kadın hastalarda, hamilelik döneminde kullanılması tavsiye edilmemektedir.
6 ay ile 1 yıl arası bir zaman alır. Beyazlatma, 6 ayda 1 ya da 2 seans ile desteklenirse diş beyazlatma kalıcı hale gelir. İşlem sonrasında nelere dikkat edilmelidir? Beyazlatma süresince ve sonrasında iki gün çay, kahve, şarap, kola gibi renkli sıvılardan ve tütün mamullerinden kesinlikle uzak durulması gerekir.
Bu işlem sırasında herhangi bir acı hissi yaşanmamaktadır. Ancak bazı kişilerde kamaşma ve hassasiyet uygulama esnasında yaşanabilmektedir.
Bunlardan en yaygın olanı şüphesiz ki: Karbonat. Doğal bir aşındırıcı olan karbonat, lekeleri mekanik olarak çıkarabilir. Dişlerinizi beyazlatmak için karbonat denemek istiyorsanız, eşit miktarda su ve karbonatı karıştırarak bir macun yapın. Diş fırçanızı 1 dakika boyunca dişlerinize sürtün, ardından tükürün.
Çözücü olarak etanol içeren benzersiz formülü ile lekelere karşı savaşır ve dişlerinizi renk değişiminden korur. LISTERINE® Advance White'ın 2 haftada daha beyaz dişler sağladığı klinik olarak kanıtlanmıştır.
Diş minesini aşındırır: Aşırı diş fırçalamak; dişin minesini sıyırarak daha sarı görünmesine yol açabilir. Diş minesinin aşınması güçtür; fakat bu mümkün olabilir. Eğer bu durum meydana gelirse, dişin dentin tabakası olarak isimlendirilen ikinci tabakası açığa çıkar.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Limon Suyu Diş Beyazlatır Mı? En sık merak edilen unsurlardan biri de limon suyu ile dişlerin beyazlatılıp beyazlatılmadığıdır. Karbonat içerisine birkaç damla limon suyu ekleyerek diş fırçalama yönteminin oldukça yaygın bir şekilde tercih edildiğini belirtelim. Ancak bu yöntem son derece sakıncalıdır.
Diş beyazlatma fiyatları 2023 yılı güncel fiyatı; lazer tipi ve ev tipi olarak ikiye ayrılır ve Ev tipi diş beyazlatma yönteminde 1500 TL ile 2500 TL fiyat aralığındayken, ev tipi jel sürülen diş beyazlatma yönteminde Ofis tipi diş beyazlatma fiyatları 2500 TL ile 3500 TL fiyat aralığındadır.
Bu işlemi yaptıranlar genelde özel hastaneleri ya da özel klinikleri tercih ederler. Ancak buna karşın özellikle son yıllarda diş beyazlatma işlemini bazı devlet hastaneleri de uygulamaya başlamıştır.
Diş taşı temizliği ile diş beyazlatma işlemi arasında fark bulunmaktadır. Diş taşı temizliği yapıldığında diş de beyazlama olmaz. Yalnızca diş taşları leke ve kirler giderilir. Diş beyazlatma işleminde ise dişin rengi beyazlar ve sarı renge sahip olan dişleriniz bembeyaz bir görüntüye sahip olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri