Zirkonyum kaplamanın ömrü aslında diş yapısına göre değişiklik göstermektedir. Ancak ortalama olarak 5 – 15 yıl arası zirkonyum kaplama rahatlıkla kullanabilir. Diş yapısının yanı sıra uygun olmayan hekimler tarafından tedavi edilmesi ve kötü malzemeler kullanması kalıcı bir sonuç elde etmek için oldukça zordur.
Zirkonyum dişin ömrü bitince işlemin tekrarlanması gerekir. Zirkonyum diğer kaplama yöntemlerine göre daha uzun ömürlü kullanım sağlar. Uzun yıllar boyunca dış etkenlerden dolayı kaplamın gücü zayıflayabilir bu durumda tekrar yapılması tavsiye edilir.
Biouyumlu bir materyal olan zirkonyum kullanılarak gerçekleştirilen zirkonyum diş kaplamalar porselene göre daha dayanıklıdır. Zirkonyum diş kaplamalar ortalama 12 ila 15 yıl boyunca kullanılabilir.
Zirkonyum dişlerin ömrü kişiden kişiye değişir. Bazı kişiler 5-10 yıl kullanırken, bazı kişiler ömür boyu kullanabilmektedir. Düzenli diş hekimi muayenesi yaptıran ve diş sağlığına dikkat eden kişiler çok uzun yıllar zirkonyum kaplamalarını kullanabilir.
Zirkonyum dişin tek başına, herhangi bir sebep olmaksızın başarısız olması enderdir, ancak yaşanan tramvalar sonucu tacın kırılması nadir değildir. Kronlar, herhangi bir şekilde çürümezler. Ancak yeterli ağız ve diş bakımının sağlanmadığı durumlarda, zirkonyum altındaki diş çürüyebilir.
İlgili 29 soru bulundu
TDB'nin 2022 yılında belirlemiş olduğu 2023 yılı fiyat tarifesine göre zirkonyum diş tedavi ücretleri şu şekildedir: Zirkonyum destekli porselen diş kaplaması: 2880TL. Monolitik full zirkonyum diş: 2880TL. Zirkonyum gülüş tasarımı (20 diş): 57600TL.
Rengi her zaman uygulandığı gibi kalır. Zirkonyum kaplamaların bakımı nasıl yapılır? Dişler, normal dişleri fırçalar gibi fırçalanır. 6 ayda bir yapılan düzenli hekim kontrolleri ile zaten oluşabilecek problemler öngörülüp bu problemler için tedbir alınır.
Ancak kaplama tekrar kullanılması düşünülüyorsa kron sökücü ile tekrarlayan hafif darbelerle sökülerek çıkarılması hedeflenir. Zirkonyum kaplamalar bu darbelere karşı biraz daha dayanıksızdır ve kırılabilir.
Kaplamaların değiştirilmesi gerektiğinde, dişe zarar vermeden kolayca çıkartır yapıda olması zirkonyumun avantajlarından biridir. Zirkonyum kaplamaları yaptıranlar bu sebeplerle işlem sonrasında oldukça memnun kalmaktadırlar. Aynı zamanda zirkonyum kaplama yorumları da genellikle olumludur.
Gülüş tasarımı hedeflense ve hastanın ağız içinde farklı sorun bulunmasa dahi 18 yaşın altındaki hastalara uygulama yapılmaz. Diş hekimliği tarafından zirkonyum kaplamalar, 18 yaşını doldurmuş bireylere yapılmaktadır. Reşit olmayan bireyin ebeveyn rızası olsa dahi diş hekimi bu tarz bir uygulamayı önermez.
Zirkonyum Diş Kaplamanın Garanti Süresi
Diş hekiminin uzmanlığı ve kullandığı malzeme kalite listesine göre bu kullanım süresi 5 yıl ila 8 yıl arasında değişir. Düzenli doktor kontrolü, dikkatli bakım, hassas kullanım ile bu kullanım süresi 10 yıla kadar uzayabilir.
Tedavi edilmeyen kaplamalardaki çürükler diş kaybına neden olabilmektedir. Çünkü diş çürüdükçe enfeksiyon yayılabilmekte ve dişin dokularını zarar görebilmektedir. Bu nedenle, kaplamanın altındaki diş çürükleri mümkün olan en kısa sürede tedavi edilmelidir.
Zirkonyum Kaplama Düşer Mi? Özel yapıştırıcı içeriği ile doğal dişe sabitlenen zirkonyum kaplama, dişten düşme, yerinden oynama gibi durumlara neden olmaz.
Estetik diş tedavileri SGK kapsamına dahil edildi
Daha önce SGK güvencesi dahilinde yer almayan zirkonyum kuronlar, yeni uygulama ile SGK kapsamına dahil edildi.
Tedavi süresi yaklaşık üç dört seansta yani bir hafta gibi bir süre zarfında tamamlanmaktadır. Zirkonyum tedavisi gibi ilk önce inceltilir, ölçü alınır ve diş takılır.
Zirkonyum Kaç Seansta Biter? Kaplama yaptırmak ortalama olarak 3-4 seans sürecek olan bir işlemdir. İlk seanslarda zirkonyum diş kaplama için uygunluk ve manuel doktor kontrolleri yapılır. Sonrasında ölçü alınır ve kaplamaların hazırlığı için laboratuvar çalışmaları beklenir.
Zirkonyum kaplama dişe özel yapıştırıcılar kullanılarak yapıştırıldığından dişten düşmesi ya da yerinden oynaması gibi sorunlar yaşanmaz. Bu sayede zirkonyum diş kaplamaların doğal dişler gibi konforlu bir şekilde kullanılması mümkün olur.
Zirkonyum diş yapımı ne kadar sürer? Zirkonyum dişlerin yapımının laboratuvar aşamaları 4-5 gün sürer hekimin yapacağı diş kesimi, ölçü, planlama, prova ve finalde yapıştırma işlemiyle birlikte toplam süre 1 hafta civarındadır.
Zirkonyum kaplama, ışığı geçirmesi ve görünüm açısından diğer dişlerin rengine yakın olmasından dolayı doğal bir görünümü sahiptir. Metal kaplama üstüne yapılan porselenlerde, diş etinde zamanla renk kararmaları meydana gelirken zirkonya seramiğinde böyle bir görünüm oluşmaz.
Zirkonyum dişler koku yapmazlar.
Bu nedenle diş kayıplarında da sık sık tercih edilir. Dolayısıyla eksik diş söz konusu olduğunda zirkonyum diş tek tek mi takılır sorusuna hayır cevabını vermek gerekir.
Zirkonyum kaplama dişler, materyal olarak doğal dişlerin sağlamlığına ve dayanıklılığına daha yakındır. Bu sayede doğal çiğneme kuvvetlerini rahatlıkla karşılar.
Zirkonyum kaplama yapıldıktan sonra aşırı sıcak ve soğuk yemekler de yememeniz gerekir. İçeçek tüketimin de dikkatli olmanız gerekir. Yapışkan ve sert gıdalardan da uzak durmanız gerekir. Diş hekimi tarafından verilen randevulara gününde gitmelisiniz.
Zirkonyum Diş Sararır Mı? Diş Estetiği Zirkonyumlara ya da hiçbir porselene beyazlatma işlemi uygulanamaz, beyazlatma tedavilerinden etkilenmezler. Aynı şekilde sararmazlar. Çünkü pürüzsüz ve kaygan yüzeyleri olduğu için hiçbir şekide renklendirici ajanlar yüzeylerine tutunamazlar.
Çarpık dişlerin tedavisinde ortodontiye başvuramayan hastalarda diş kaplama tedavisi uygulandığında sağlıklı dişlerin üzerine lamine ve zirkonyum uygulanır. Bu yüzden genel ağız ve diş bakımı da aksatılmamalı ve düzenli şekilde devam etmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri