KALICI OJE KİMLERE UYGULANMAZ? Kalıcı oje yalnızca sağlıklı tırnaklara uygulanır. Hem el, hem ayağa uygulanabilen kalıcı oje sedef, mantar gibi tırnak problemleri olanlara uygulanmamaktadır.
Kalıcı Oje Kimlere Uygulanmaz? Kalıcı oje yalnızca sağlıklı tırnaklara uygulanır. Mantar, sedef, tırnak boşalması gibi sorunlarda uygulanmamaktadır. Kalıcı oje uygulaması, sağlıklı tırnaklarda hem ellere hem de ayaklara uygulanabilir.
Uzmanlara göre, son yıllarda yaygınlaşan kalıcı oje uygulaması, sıklıkla yaptırılması halinde sabitleme ve çıkarma aşamalarındaki işlemlerden dolayı tırnak yapısını olumsuz etkiliyor, cihazlardaki UV ışınları ise deri yapısına, DNA'ya ve kollajen gibi deri yapısını oluşturan proteinlere zarar veriyor.
Kalıcı oje sürülürken tırnaklar hava alır ve kendi nem dengesini korur. Bu nedenle tırnak dokusunun sararması ya da zayıflaması mümkün değildir. Kalıcı oje uygulaması zararsız bir kişisel bakım seçeneğidir.
İlgili 18 soru bulundu
Normal ojeler günlük olarak değişim gerekliliğini beraberinde getirirler. Kalıcı oje uygulamalarında ise tırnakta kalma süresi ortalama olarak 3 haftadır. Kalıcı oje, tırnak üzerine bozulmadan kalır fakat tırnak uzadığı için yenilenmesi gerekmektedir.
Normal Ojeden Farkı Normal oje çok kısa bir sürede sürülürken, kalıcı oje 15-20 dakika gibi bir zamanda sürülmektedir. Bunun nedeni uygulamanın her aşamasındada UV ışığıyla tırnakların kurutulmasıdır.
'Ellerde erken yaşlanmaya neden olabilir'
Dr. Pelin Koçyiğit, kalıcı ojenin sık tekrarlanmasının tırnakta zayıflık, renk değişikliği, kolay kırılma, el derisinde ise UV maruziyeti nedeniyle erken yaşlanma belirtileri, lekelenmeler, elastikiyet kaybı gibi problemlere sebep olabileceğini ifade etti.
Oje ve ruj gibi vücut üzerinde tabaka oluşturup suyun bedene ulaşmasına mani olan maddeler abdest ve gusle engel olur. Bunların abdest veya gusülden önce giderilmesi gerekir. Jöle ise bir tabaka oluşturmadığından abdest ve gusle engel olmaz." denildi.
Tırnak yüzeyinin sağlığından ödün vermeden kalıcı oje yaptırmaya devam etmek isteyenler için tırnak güçlendirici ideal bir uygulamadır.
Kalıcı oje uygulamalarında ise tırnakta kalma süresi ortalama olarak 2 haftalık süre boyunca devam eder.
Diğer ojelerden farklı br formüle sahip olan kalıcı oje, uygulama sırasında farklı işlemlerden geçer ve bu yüzden aseton ile çıkarılamaz. Bu nedenle ilk olarak tırnaklarınızdaki ojeyi hafifçe ve nazikçe törpüleyin.
Kalıcı oje uygulaması sonrası tırnaklarda en çok rastlanan şeylerden biri de tırnakların incelip soyulmaya başlaması. İşte tam da bu sebeple tırnak nemlendirici balsamları kullanmak oldukça işe yarayacaktır. Hızlı emilmeleri yağlı bir his bırakmamasını sağlarken daha yoğun bir bakım yapmaya da yardımcı olabilir.
Kadınların çoğu oje sürmeyi çok sever. Tırnaklarımızın bakımlı ve güzel durmasını sağlayan da aslında bu oluyor. Fakat sürülen ojeler çok kalıcı olmayıp, bir süre sonra kendiliğinden çıkıp bozuluyor.
Bu ojenin tırnaklarda kalması için UV teknolojisinden faydalanılır. Klasik ojeler sararıp solma yaparken; kalıcı ojede böyle bir durum görülmez. Evde kendi imkanlarında sürdüğün ojeler, suyu gördüğünde tırnak uçlarından soyulmaya başlar.
Aseton: Aseton içeren bir tırnak cilası çıkarıcısı kullanabilirsiniz. Bir pamuk topunu asetonla ıslatın ve tırnaklarınızın üzerine koyun. Tırnaklarınızı pamukla sarın ve 10-15 dakika bekletin. Sonra pamukları çıkarın ve oje çıkarıcı ile tırnaklarınızı ovalayın.
En çok tercih edilen ise french işlemidir. Çünkü o gün kırmızı bir oje sürmek istediğinizde kalıcı ojenin üzerine normal kırmızı ojenizi sürüp akşam asetonla çıkarabilirsiniz. Bu durum hiçbir zarara yol açmaz. Düşünülenin aksine kalıcı ojeler, normal ojelere göre daha az zararlıdır.
Çeşitli nedenlerden dolayı tırnağınız kırılıyor, bu yüzden de dilediğiniz gibi uzatamıyorsanız kalıcı oje, tırnağınızı uzatmanızda yardımcı olabilir. Kalıcı oje, protez tırnaklardan farklı olarak tırnağı inceltmez tam aksine tırnağı daha da kalınlaştırır.
Son olarak kalıcı oje uygulamasının son aşaması top coat denilen özel koruyucu sürülür ve tekrar UV led ışını olan özel kurutucuda 30 sn kadar kurutulur.
Jel tırnak, doğru bakım ve yenileme süreçleri ile en az 14 gün ve en fazla 30 gün arasında kullanılabilir.
Regl döneminde olanlara ve bulaşıcı hastalığı olanlara ise protez tırnak uygulaması tavsiye edilmez.
Uzmanlar, altıncı ayını doldurmayan bebeklere ve çocuklara oje sürülmemesi gerektiği konusunda aileleri uyardı.
Kısacası oje olduğu sürece sökme ihtimalleri var. Kalıcısı normali fark etmiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri