Damaktan doku alınan bölge iyileşme tamamlandıktan sonra eski haline gelir. Damakta herhangi bir deformite kalmaz. Diş eti greftinden sonra oluşan diş eti, artık kendi dokumuz gibidir. Kötü alışkanlıklar tekrarlanmadığı sürece tekrar diş eti çekilmesi meydana gelmez.
Diş etinin çekilmesi hafif düzeydeyse basit diş taşı temizlikeri ve küretaj (kök yüzeyi düzleştirme) tedavileri ile sorunun üstesinden gelebilmek mümkündür.. Ancak ilerleme söz konusuysa dişeti ameliyatları (flep operasyonları) olarak adlandırılan cerrahi müdahaleler gerekebilir.
Diş eti tedavisi ne kadar sürer? Dişeti tedavisinin süresi hastalığın ilerleme durumuna göre değişkenlik gösterir. Bu süre genellikle 1 ay ile 1 yıl arasında değişebilir.
Yönlendirilmiş doku rejenerasyonu: Dişlerinizi destekleyen kemik, diş eti çekilmesi sonucu tahrip olmuşsa, kaybedilen kemiği ve dokuyu yeniden oluşturma prosedürü önerilebilir. Cep derinliğini azaltmada olduğu gibi, diş hekiminiz, diş eti dokusunu geriye katlar ve bakterileri giderir.
Diş eti çekilmesini önlemek için de farklı doğal yöntemler vardır. Bu yöntemler; misvak, kristal tuz, çay ağacı, kabartma tozu, limon yağı, hardal yağı ve karanfildir. Bu doğal tarifte gargara yapmak için suya kristal tuz, çay ağacı ve karbonat ilave edilir.
İlgili 27 soru bulundu
Gargara: Diş eti çekilmelerine karışı evde hazırlanabilecek gargaralar da tercih edilebilir. Tuzlu su, karbonat ve ada çayı ile yapılacak gargaralar diş eti çekilmesi sonucu hissedilen kanamaları veağrıların azaltılmasına yardımcı olabilir.
Diş etlerini güçlendirmek için vitaminler içerisinde özellikle c vitamini oldukça önemli bir yere sahip olsa da a, b, e, d ve k vitaminleri de oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle besinlerden alınan vitaminlerin yeterli miktarda olmaması halinde mutlaka vitamin takviyeleri kullanmak gerekmektedir.
Diş eti ve çevre dokuların hastalığı olan periodontitis, halk arasında bilinen adıyla diş eti çekilmesi, toplumda oldukça yaygın görülen ciddi bir diş eti hastalığıdır. Ağız hijyenini sağlamamak ya da yeterince özen göstermemek diş eti çekilmesinin en büyük nedenidir.
C vitamini eksikliği ve vücudun ihtiyacı olan suyu alamaması. Yapılan araştırmalar doğrultusunda C vitamininin vücuttaki eksikliği durumunda diş eti çekilmesi sıklığının arttığı gözlemlenmiştir.
Diş eti çekilmesi son derece yavaş ilerler. Bu nedenle çoğu zaman fark edilmeyebilir.
parodontax Tam Koruma ile günde iki kez fırçalama ile diş etinizi korumaya yardımcı olur.
Diş taşı temizliği sonrası hastanın iltihaplı diş etlerinin toparlanmasına kadar geçen bir kaç günlük süre içerisinde hassasiyetler gözlenebilir ancak diş eti düzenli bakımda kendisini hemen toparlar bu süreç bir iki gün içerisinde geçer.
Hindistan cevizi yağının diş eti iltihaplanmalarını da engellediği saptanmıştır. Zeytinyağı ile yapılan gargaralarında ağız ve diş sağlığına katkıda bulunduğu saptanmıştır. Zeytinyağı içinde yer alan antimikrobik ve antioksidan özellikleri sayesinde ağız içerisinde biriken bakterileri ve enfeksiyonları gidermektedir.
Diş eti çekilmesi, diş etlerinin diş kökünün yüzeyini açıkta bırakarak yer değiştirmesi veya açığa çıkmasıdır. Diş eti çekilmesi bir veya birden fazla dişte görülebilir. Diş etinin geriye çekilmesi sonucunda gerekli önlemler alınamazsa diş kaybı meydana gelebilir.
Güçsüz diş etine yaşlanma, çok sert fırçalama ve hatta kötü ağız hijyeni dahil bazı faktörler neden olabilir. Kötü ağız hijyeni, plakların varlığı nedeniyle diş eti sorunlarına yol açabilir ve önlem alınmadığında diş eti güçsüzleşmeye başlar.
Diş eti çekilmesi olan dişlere implant ya da kaplama yapılabilir mi? Diş eti çekilmesi var olan kişilerde implant uygulaması ya da kaplama yapılmasının herhangi bir sakıncası yoktur. Öncelikli olarak diş eti tedavisi tamamlanır; takiben ise protez tedavisi için işlemleri devam ettirilir.
Ağız sağlığı için sakız çiğnemek öncelikle diş minesini güçlendirir ve diş taşı oluşma riskini azaltır. Dişler arasında oluşabilecek boşlukların önlenmesine yardımcı olarak çürük riskini de azaltır.
Yapılan araştırmalar, günde 60 miligramdan az C vitamini tüketmenin diş eti hastalıklarına yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu göstermektedir. Yani, C vitamini diş eti sağlığına olumlu yönde bir etki yaratıyor.
Bu yöntemler; misvak, kristal tuz, çay ağacı, karbonat, limon yağı, hardal yağı ve karanfil olarak sıralanmaktadır. Doğal olarak tarif edilen bu ürünlerden; kristal tuz, çay ağacı ve karbonat suya katılarak gargara haline getirilmektedir. Limon yağı ise bölgeye masaj yapılarak uygulanmaktadır.
Elma sirkesi ile gargara yapıldığında dişlerin arasındaki bakteriler yok olur. Bu sayede diş eti iltihabı sorunu ortadan kalkmış olur. Elma sirkesi ile günde 2-3 kez gargara yaparak, diş eti iltihabı sorununu ortadan kaldırabiliriz. Diş eti iltihabına elma sirkesi iyi gelmektedir.
Herhangi bir diş eti çekilmesi (periodontitis) belirtisi fark eden bireyler ise mümkün olan en kısa sürede diş hekiminden randevu almalıdır. Erken müdahale diş eti çekilmesi (periodontitis) kaynaklı hasarı tersine çevirme ihtimalini o kadar artırır.
Diş eti iltihaplanmasına karşı tuzlu suyla gargara yapmak eskiden beri bilinen ve sıkça kullanılan bir yöntemdir. Bir çay kaşığı tuz ve bir bardak ılık su karışımını ağızda yaklaşık 30 saniye boyunca gargara yaparak, ardından tuzlu suyu tükürüp ağız durulanarak uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri