Süt, yoğurt ve peynir diş ve diş eti sağlığını korumak için en iyi seçeneklerden biridir. Bu gıdalar kaplamak suretiyle diş minesini korumaktadırlar. Bu besinler içerdikleri yüksek miktardaki kalsiyum ve fosfor ile mineral oluşturabilmesi için yardımcı olmaktadırlar.
Hardal yağı, limon yağı gibi yağlarla diş etlerine masaj yapılır. Diş etlerine limon yağı ve hardal yağının haftada iki kez üçer dakika sürmesi önerilir. Karanfil mikrop öldürücü özelliklere sahip doğal bir üründür ve diş eti çekilmesine neden olan organizmaların öldürülmesine yardımcı olur.
Diş eti iltihabı nasıl geçer sorusunun en basit cevabı ağızda gerekli hijyenin sağlanmasıdır. Tüm sağlıklı bireylere önerildiği gibi diş eti iltihabı sorunu yaşayan kişilere de günde 3 kez dişler ve dilin uygun teknikle fırçalanması, düzenli diş ipi kullanımı önerilir.
Meyve ve Sebzeler:
Diş eti sağlığı için nar ve c vitamini içeren portakal mandalina gibi meyveler tüketilmelidir. Dişlerin doğal beyazlığına kavuşması için muz kabuğu kolay ve pratik bir yöntemdir.
İlgili 31 soru bulundu
Nar suyu: Diş etinde şişme yaşanıyorsa ve ağrıyorsa nar suyu İbrahim Saraçoğlu tarafından da önerilmiş bir tedavi şeklidir. Nar suyu ile gargara yapabilirsiniz.
Süt, yoğurt ve peynir diş ve diş eti sağlığını korumak için en iyi seçeneklerden biridir. Bu gıdalar kaplamak suretiyle diş minesini korumaktadırlar. Bu besinler içerdikleri yüksek miktardaki kalsiyum ve fosfor ile mineral oluşturabilmesi için yardımcı olmaktadırlar.
Tuzlu suyla yapılacak gargara diş etinin çekilmesinden kaynaklanan ağrıların azalmasına yardımcı olabilir.
Tedavilerde genellikle lazer uygulamaları kullanılıyor ve kanama olmadığı için iyileşme süreci diğer tedavi yöntemlerine göre daha hızlı oluyor. Diş eti estetiğinde iyileşme süreci ortalama 10-14 günde tam olarak gerçekleşir.
C vitamini eksikliği ve vücudun ihtiyacı olan suyu alamaması. Yapılan araştırmalar doğrultusunda C vitamininin vücuttaki eksikliği durumunda diş eti çekilmesi sıklığının arttığı gözlemlenmiştir.
Dişlerinizi her gün iki kez fırçalamak dişlerinizin ve diş etinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için en iyi yoldur. Ancak hangi diş macununu kullanacağınızı seçmek zor olabilir. Dişlerinizi fırçalarken koyu kırmızı diş eti görünümünü önlemeye yardımcı olan parodontax gibi bir diş macunu kullanmanız gerekebilir.
Diş eti çekilmesini önlemenin en temel yolu, diş bakımını tam ve düzenli yapmaktan geçer. Her gün dişlerinizi fırçalayın ve diş ipi ile temizleyin ve yılda en az iki kez veya önerildiği şekilde diş hekiminizi ziyaret edin. Diş eti çekilmeniz varsa, diş hekiminiz sizi daha sık görmek isteyebilir.
Hindistan cevizi yağının diş eti iltihaplanmalarını da engellediği saptanmıştır. Zeytinyağı ile yapılan gargaralarında ağız ve diş sağlığına katkıda bulunduğu saptanmıştır. Zeytinyağı içinde yer alan antimikrobik ve antioksidan özellikleri sayesinde ağız içerisinde biriken bakterileri ve enfeksiyonları gidermektedir.
Diş taşı temizliği sonrası hastanın iltihaplı diş etlerinin toparlanmasına kadar geçen bir kaç günlük süre içerisinde hassasiyetler gözlenebilir ancak diş eti düzenli bakımda kendisini hemen toparlar bu süreç bir iki gün içerisinde geçer.
Elma sirkesi ile gargara yapıldığında dişlerin arasındaki bakteriler yok olur. Bu sayede diş eti iltihabı sorunu ortadan kalkmış olur. Elma sirkesi ile günde 2-3 kez gargara yaparak, diş eti iltihabı sorununu ortadan kaldırabiliriz. Diş eti iltihabına elma sirkesi iyi gelmektedir.
Diş eti ağrısına iyi gelen bitkiler arasında; karanfil, papatya, meyan kökü, siyah çay, ekinezya, nane ve ısırgan otu bulunmaktadır. Evde diş eti ağrısı için bitkisel tedavi yolları başında düzenli tuzlu su gargarası yapmak gelmektedir.
Diş kökü iltihabı tedavi edilmediği sürece kendi kendine geçmez. Diş kökü enfeksiyonu dişin içindeki pulpanın ölmesine neden olursa diş ağrısının durmasına sebep olabilir.
Tuzlu, karbonatlı veya sirkeli suyla gargara yapmak, ağız içindeki bakterileri yok eder ve diş ağrısını azaltır. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra düzenli olarak tuzlu, karbonatlı veya sirkeli suyla gargara yaparak diş eti problemlerinizi kısa sürede çözüme kavuşturabilirsiniz.
Diş eti hastalığı nasıl tedavi edilir? Diş taşlarının temizlenmesi, diş çürüklerinin onarılması, diş etine zararlı olabilecek bakterilerin mekanik ve ilaçlarla temizliği ile tedavi edilebildiği gibi çok şiddetli diş eti hastalıkları için bu uygulamalara ek olarak cerrahi müdahale de gerekebilir.
Günde iki kez diş macunu ile dişlerin fırçalanması, en az günde bir kez diş ipi kullanımı, gargara yapılması, yılda 2 kez diş hekimleri tarafından dişlerin profesyonel olarak temizlenmesi ve tütün kullanmama, diş eti çekilmesi tedavisinin önemli uygulamaları arasındadır.
Yemek sonrası kekik suyu tüketmek sindirim sistemine iyi gelerek hazmı kolaylaştırır. Kekik suyunu gargara şeklinde tüketmek ise hem diş eti hastalıklarına iyi gelir hem de ağız kokusunun giderilmesine yardımcı olur.
parodontax Tam Koruma ile günde iki kez fırçalama ile diş etinizi korumaya yardımcı olur.
Aynı zamanda diş ve diş etinde iltihap oluşumunu önleyen en temel vitaminlerden biri C vitaminidir. Pek çok besin içerisinde yer alan bu C vitamini ile kişiler sağlıklı bir ağız yapısına sahip olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri