Sadece diş temizliği yeterli olabilir fakat dil temizliği yapmanız diş eti şişme rahatsızlığının hızlı bir şekilde çözüme ulaşmasına yardımcı olacaktır. Tuzlu bir su ile gargara yapabilirsiniz.
Diş eti şişmesine iyi gelen şeyler arasında ecza dolabımızın vazgeçilmezi oksijenli su da vardır. Diş eti şişliği ve ağrısından muzdaripseniz oksijenli su ile gargara yaparak hem semptomları hafifletebilir hem de iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz.
En eski yöntemlerden biri olan tuzlu su ile gargara yapmak diş eti çekilmesine iyi gelir, kanamayı azaltır.
Eğer diş eti şişliğinin temel nedeni diş eti iltihabı ise, iyi bir ağız hijyeni iyileşmenin ilk adımıdır. Beslenme biçiminizi iyileştirin. Beslenme düzenine fazladan meyve ve sebze ekleyin ve bir süre kafeinli ve gazlı içeceklerden uzak durun. Ağzınızı tuzlu su ile çalkalayın.
İlgili 36 soru bulundu
Diş etlerindeki iltihaplanmayı azaltmak için buz torbası ile kompres yapın. Diş etlerindeki ağrıyı azaltmak için sıcak kompres uygulayın. Diş etinin şişliğini dindirmek için soğuk kompresten yararlanın. Bol su tüketin.
Sert yiyecekler yerine yumuşak yiyecekler tercih etmelisiniz. Sebebi ise diş etleriniz daha fazla yıpranmaması ve biraz daha fazla şişkinlik olmaması için küçük bir önlem olmasıdır. Diş eti şişliği fazla ağrı yapıyorsa eğer bir buz yardımı ile soğuk kompres yapmayı tercih edebilirsiniz.
MAJEZİK PLUS gargara aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılır, • Ağız ve boğaz mukozasında inflamasyon ve ağrıyla seyreden gingivit, stomatit, farenjit, tonsillit ve aftöz lezyonlarda, • Ağız ve boğaz antisepsisi, hastanın yutma fonksiyonunun rahatlaması ve diş eti rahatsızlıklarında semptom giderici olarak, • ...
MAJEZİK PLUS aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılır; • Ağız ve boğaz mukozasında iltihap (enflamasyon) ve ağrıyla seyreden diş eti iltihabı (gingivit), ağız içi iltihabı (stomatit), boğaz iltihabı (farenjit), bademcik iltihabı (tonsillit) ve pamukçuklarda (aftöz lezyonlar), • Ağız ve boğazda mikroorganizmaların ...
– Ağız yaralarını ve şişen diş etlerini yatıştırır, iltihaplanmayı azaltır.
Peki acaba diş eti neden şişer? Diş eti şişmesinin öne çıkan nedeni diş eti iltihabıdır. Diğer nedenler arasında gebelik, yetersiz beslenme, enfeksiyon, kanser tedavisi, aftlar, kötü ağız hijyeni, bazı ilaçların kullanılması yer alır.
Oluştuğu bölgeye göre değişmekle birlikte, diş eti iltihabı genellikle ağız hareketleri ve yemek yeme esnasında zorluk ve ağrıya neden olur. Çoğu zaman birkaç gün içerisinde kendiliğinden iyileşir ve ağız hijyeninin tam olarak sağlanması dışında herhangi bir tedavi gerektirmez.
Gingivitis: Diş etinin iltihabi reaksiyon sonucu şişmesi ve ağrı, hassasiyet, kızarıklık gibi ek belirtiler göstermesi durumudur. Sıklıkla kötü ağız hijyeni alışkanlıklarına bağlı olarak diş ve diş etleri üzerinde gelişen plaklar, tartar ve ağız içi mikroorganizmaların etkisiyle ortaya çıkar.
Diş hekimi ayrıca doksisiklin veya minosiklin toz içeren antibiyotik jeli doğrudan diş eti dokunuzun altına yerleştirmeyi ve bölgeyi 10 güne kadar periodontal bir paketle kapatmayı içeren lokal antimikrobiyal tedavi önerebilir.
Diş eti iltihabı nasıl geçer sorusunun en pratik ve etkili yöntemidir. Günde 2-3 defa tuzlu suyla gargara yapın. 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve gargara yapın. Tuzlu su; ağzınızda oluşan bakterileri uzaklaştırarak enfeksiyonun geçmesini sağlayacağından faydalı bir yöntemdir.
Nar suyu: Diş etinde şişme yaşanıyorsa ve ağrıyorsa nar suyu İbrahim Saraçoğlu tarafından da önerilmiş bir tedavi şeklidir. Nar suyu ile gargara yapabilirsiniz.
En az 30 saniye süreyle ağızda tutulur. Kullanımdan sonra ağızdan atılır. ANDOREX'in içeriğinde yer alan klorheksidin tedavi süresince plak ve diş eti iltihabında azalma yapar. Eğer ANDOREX diğer ağız içi temizlik uygulamalarına alternatif olarak kullanılıyorsa, ağız en az 1 dakika süreyle ANDOREX ile çalkalanmalıdır.
20'lik dişler nedeniyle oluşan ağrıyı hafifletmek için, ağrının olduğu bölgeye buz uygulanarak gargara ile ağız temizliği yapılabilir.
Tuzlu su ile düzenli bir şekilde gargara yapmak, ağrının giderilmesinde en etkili olan yöntemler arasında yer almaktadır.
Elma sirkesi ile gargara yapıldığında dişlerin arasındaki bakteriler yok olur. Bu sayede diş eti iltihabı sorunu ortadan kalkmış olur. Elma sirkesi ile günde 2-3 kez gargara yaparak, diş eti iltihabı sorununu ortadan kaldırabiliriz. Diş eti iltihabına elma sirkesi iyi gelmektedir.
Gargara nasıl yapılır, merak edenler çalkalama sularının etiketlerinden ürüne özgü ek bir kullanım önerisi varsa ulaşabilir. Diş fırçalama, diş ipi kullanımı sonrasında gargara kullanımı önerilir. Az miktarda (5 çay kaşığı kadar) gargara, genellikle 30 saniye kadar ağızda çalkalanarak tükürülür.
D vitamini düşük olduğunda ağız bakımı da yeterli değilse çocuklarda diş çürüğü, erişkinlerde dişeti hastalığı riski oluşur.
Diş iltihapları oluştuğu takdirde iltihapların kuruması için ve iltihabın geçebilmesi için bazı yöntemler kullanılır. İlk olarak eğer bir ilaç tedavisi alınacaksa doktor tarafından önerilen antibiyotikler kullanılır. Bunun yanında kekik, zerdeçal, çörek otu gibi doğal iltihap gidericiler kullanılabilir.
Karbonat diş çevresinde oluşan iltihabı ve ağrıyı yok edecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri