Diş Hekimliği Bölümü taban puanları, Diş Hekimliği bölümünde eğitim almak için Alan Yeterlilik Testi'nde (AYT) alınması gereken en düşük puanı ifade eder. Diş Hekimliği başarı sıralaması Diş Hekimliği bölümü eğitimi veren üniversiteye giren öğrencilerin başarı sıralamasıdır.
Ağız ve Diş Sağlığı 2 yıllık okumak için AYT'ye girmeyebilirler. Ağız ve Diş Sağlığı bölümü okumak için öğrenciler TYT'de tüm sorulardan sorumlu olmakla beraber TYT'deki tüm derslerden de sorumludurlar.
Ağız ve Diş Sağlığı (TYT)
Diş Hekimliği, üniversitelerde Diş Hekimliği Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 5 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir. Diş Hekimliği bölümü ülkemizde birçok özel ve devlet üniversitesinde faaliyet gösteren köklü bir bölümdür.
Diş hekimliği okumak isteyen kişilerin bu sınavda her derse ağırlık vermesi gerekir. Fakat özellikle Fen Bilimleri ve Matematik dersleri daha önemli olmaktadır. Bunun dışında Türkçe ve Sosyal Bilimler sorularından alınan her puan başarıya katkı sağlayacaktır.
İlgili 42 soru bulundu
Diş Hekimliği Bölümü 2023 taban puanları en düşük 421,62595, en yüksek 519,52985'dir. Diş Hekimliği Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 79360, en yüksek 5889'dur.
Diş hekimliği fakültesi tıp fakültesi ile birçok ortak dersi olan bir bölüm.
2- Diş hekimliği, masraflı bir bölümdür.
Bunların ücretlerini, bölüme girmeden önce öğrenmeniz, bölüme gittikten sonra öğrenmenizden daha faydalı olabilir. Bir de devlet üniversitelerinde ve vakıf üniversitelerinde beklentiler farklı olabiliyor. Bu konuyu iyice araştırmanızı tavsiye ederim.
eleman.net verilerine göre, Diş Hekimi 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 62.700 TL maaş alıyor. Diş Hekimi, 2024 yılında en düşük 40.900 TL alırken, en yüksek 97.600 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Diş Hekimi, Temmuz 2023 yılında ortalama 47.900 TL maaş alıyordu.
TYT'de 50 Net Kaç Puan Getirir? TYT'de 50 net 294,426 puan getirir. 2021 ve 2022 yılında düzenlenen TYT verilerine göre 50 net ile aşağıdaki puanlar alınır. Puan hesaplamalarında diploma notu 60 puan ve OBP (ortaöğretim başarı puanı) diğer adıyla okul puanı ise 300 olarak kabul edilmiştir.
Herhangi bir liseden(LİSE ,MESLEK LİSESİ ,SAĞLIK MESLEK LİSESİ ) mezun olan öğrencilerimiz alan ayrımı yapılmaksızın(SAYISAL ,SÖZEL ,EŞİT AĞIRLIK ) Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Mimarlık, Hukuk, Mühendislik, Fizik Tedavi, Turizm, Spor ve diğer tüm bölümlere yerleştirilir.
Ağız ve diş sağlığı teknikeri hasta muayenesinde diş hekimine yardımcı olan, tedavi malzemelerinin hazırlanması ve kullanıma hazır halde tutulmasını sağlayan sağlık teknikeridir. Diş hekimi için çalışma ortamını hazırlamakta, hastayı kabul etmekte, tedavisi sırasında ve sonrasında hekime ve hastaya yardımcı olmaktadır.
TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır. Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!
Diş hekimliği sayısal puan türü üzerinden öğrenci alır. Ülkemizde birçok devlet üniversitesi ve vakıf üniversitesi diş hekimliği alanında eğitim verir.
İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, ARWU Sıralamasında Diş Hekimliği alanında büyük başarı elde ederek 151-200 bandında yer aldı. Türkiye'den dört üniversitenin yer aldığı sıralamada, diş hekimliği alan sıralamasında birinci sırada University of Michigan-Ann Arbor yer aldı.
Diş hekimliği eğitimi hem temel tıp bilimlerini hem de diş hekimliğinin teorik ve pratik eğitimlerini bir arada sunan zorlu bir süreçtir, hem çok çalışmayı hem de el becerisi ve üç boyutlu düşünebilme yeteneğini gerektirir.
Diş Hekimliği Fakültelerinden mezun ya da eğitimlerine devam eden kişilerin uzmanlık eğitimi almak istedikleri durumda ÖSYM tarafından düzenlenen Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (DUS) girmeleri gerekmektedir.
Diş hekimi (diş doktoru) olmak için üniversitelerin 5 yıllık eğitim veren Diş Hekimliği Fakültesi'nden başarıyla mezun olmak gerekir. Diş Hekimliği Fakültesi'nde, ilk 2 yılda teorik dersler verilir. Son 3 yılda ise uygulamalı eğitime geçilir.
2024 Yılı Uzmanlık Alanlarına Göre Diş Hekimi Maaşları Deneyime Göre: 0-1 Yıl: 75.000 TL. 1-3 Yıl: 80.000 - 90.000 TL.
Devlette Diş Hekimi Maaşı
Devlet hastanelerinde en düşük diş hekimi maaşı 40.900 TL iken bu oran kıdem, dereceye göre 97.600 TL'ye kadar çıkabilmektedir.
Devlet kurumlarında çalışan diş hekimleri 2023 verilerine göre ortalama olarak 20,980 TL maaş alırlar. Bu alınan yan ödenekler, görev yapılan bölgenin özelliklerine göre 30.000 TL'ye kadar çıkabilir.
KYK Yurt İmkanı ÖSYM tarafından alınan karar uyarınca Hukuk 125,000, Tıp 50,000, Diş Hekimliği 80,000, Eczacılık 100,000, Mimarlık 250,000, Mühendislik ve Öğretmenlik Programlarında 300,000 (Müzik Öğretmenliği için TYT 800.000) başarı sırası altında yerleştirme yapılmayacaktır.
Diş hekimi olmak için 5 yıllık Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmak gerekiyor. Daha sonra stajlarını tamamlayan kişiler hastane ve kliniklerde işe başlayabilir. Diş Hekiminin Görev ve Sorumlulukları Nelerdir? Diş hekimleri Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından hazırlanan ücret tarifesine uymak zorundadır.
7.6.2000 tarihli ve 4576 sayılı Kanunla tabip, uzman tabip ve diş hekimleri için memuriyete giriş sınavına girmeye ve açıktan atama izni almaya gerek yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri