Bazı dişler bir iki günde beyazlarken, bazıları bir iki ay sürebilir. Çoğu insanın dişleri 2-3 haftada beyazlar. Dişlerinizde sarılaşma grileşmeden ne kadar fazlaysa beyazlatma o kadar iyi olacaktır.
Klinik ortamında yapılan diş beyazlatma işleminin sıklığı en çok merak edilen konulardan biridir. Diş beyazlatma uygulaması en az 1 ila 2 yıl gibi aralıklarla tekrarlanmalıdır. Daha kısa aralıklarla yapılan uygulamaların dişlere zarar verebileceği gerçeği göz ardı edilmemelidir.
Beyazlatmanın etkisi ne kadar sürer? Beyazlatma işleminden alınan sonuç, kişinin diş yapısına bağlı olarak değişir ve yaklaşık 6 ay-2 yıl arasında sabit kalır. Tabii ki bu süre kişinin kendisine de bağlıdır. Beyazlatma sırasında ve sonrasında en az iki hafta dişleri boyayan maddelerden uzak durulmalıdır.
Beyazlatmadan 2-3 gün sonra dişlerin rengi son halini almış olur. Muayenehanede diş hekiminiz tarafından alınan ölçü ile oluşturulan şeffaf plaklara yerleştirilen jeller ile yapılan 'Ev tipi diş beyazlatma' işlemi ise kullanılan jele ve uygulamanın durumuna göre 1-2 haftada da sonuç verir.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Diş hekimi, profesyonel diş temizliği yaparak, dişlerdeki plak ve diğer lekeleri uzaklaştırabilir. Doğal yöntemler, dişlerin daha beyaz görünmesini sağlamak için etkili bir seçenek olabilir. Limon suyu, karbonat, hindistan cevizi yağı ve elma sirkesi gibi malzemeler, dişlerin beyazlamasına yardımcı olabilir.
Maalesef ki sararan dişlerin bir süre sonra kendi kendine beyazlaması mümkün değil. Bunu örneklendirmek gerekirse beyaz bir örtüye sürekli çay ve yemek döküldüğünü düşünürsek bu lekeler yıkamayla geçer. Ancak profesyonel bir deterjandan yardım almanız gerekir. Sizin de dişlerinizi temizletmeniz gerekir.
Dişlerin beyazlaması ne kadar sürer? Dişlerin beyazlaması kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Ortalama beyazlama süresi 2-3 haftadır. Antibiyotik kullanımına bağlı oluşan grileşmelerin beyazlaması daha zordur ve sonuca ulaşmak daha uzun bir süre gerektirebilir.
Dişlerdeki sararma yüzeysel ise öncelikle iyi bir diş taşı temizliği, ardından düzenli fırçalama ile giderilebilir. Ancak iç tabakada yani dentin tabakasında oluşan lekelenmeler fırçalama ile giderilmez; beyazlatma işlemi ile tedavi edilebilir.
Jel dişlerde belirli bir süre bekletilir, temizlenir ve hastanın yeni diş rengi kontrol edilir. Gerekli görüldüğü takdirde diş beyazlatma seanslarına devam edilir. Yalnızca ön sekiz diş üzerinde etkili olan ofis tipi diş beyazlatma işleminin etkisi 24 saat sonra tam olarak gözlemlenebilir.
Diş beyazlatma seansları için genel olarak iki seans uygulanması tavsiye edilir. Bu şekilde net sonuç alınabileceği gibi daha kalıcı bir çözümle karşılaşmak mümkün olur. Yine dişlerin durumuna göre birkaç seans sürebileceği gibi tek seansın çözüm olabilmesi mümkündür.
Diş beyazlatma işlemi dişlerde kalıcı hasara ya da herhangi bir yapısal değişikliğe yol açmaz.
Diş beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra yapılması gerekenler vardır. İşlem sonrasını takip eden ilk birkaç gün içinde aşırı soğuk ya da aşırı sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Sigara, çay, kahve, vişne, kiraz gibi rengi koyu olan yiyecek ve içeceklerden 3 – 4 gün uzak durulmalıdır.
Diş beyazlatma fiyatları 2023 yılı güncel fiyatı; lazer tipi ve ev tipi olarak ikiye ayrılır ve Ev tipi diş beyazlatma yönteminde 1500 TL ile 2500 TL fiyat aralığındayken, ev tipi jel sürülen diş beyazlatma yönteminde Ofis tipi diş beyazlatma fiyatları 2500 TL ile 3500 TL fiyat aralığındadır.
Diş beyazlatma dişlere zararlı mıdır diye merak edenlerin ilk olarak bunu hekimleriyle görüşmeleri daha doğru olacaktır. Diş beyazlatma işlemi normalde güvenlidir fakat her dişin yapısı birbirinden farklı olduğu için diş hekimi kontrolü sonrasında beyazlatmak daha önemlidir.
Uzmanlar, diş beyazlatma uygulamasının, en az 1 – 2 yıl gibi aralıklarla tekrarlanmasının uygun olabileceğini ifade etmektedirler. Daha kısa aralıklarla yapılan uygulamaların dişlere zarar verebileceği unutulmamalıdır.
Eğer hastalık sebepli diş sararması var ise bu durumda bir uzmandan yardım almak önerilmektedir. Ancak düzenli diş fırçalamama gibi ihmal sonucu yaşanan durumlar sonucu diş sararmış ise bunun çözümü mümkündür.
Çözücü olarak etanol içeren benzersiz formülü ile lekelere karşı savaşır ve dişlerinizi renk değişiminden korur. LISTERINE® Advance White'ın 2 haftada daha beyaz dişler sağladığı klinik olarak kanıtlanmıştır.
Limon Suyu Diş Beyazlatır Mı? En sık merak edilen unsurlardan biri de limon suyu ile dişlerin beyazlatılıp beyazlatılmadığıdır. Karbonat içerisine birkaç damla limon suyu ekleyerek diş fırçalama yönteminin oldukça yaygın bir şekilde tercih edildiğini belirtelim. Ancak bu yöntem son derece sakıncalıdır.
Her gün en az sabah ve akşam olmak üzere iki kez fırçalamak, dişlerimizin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu bakım aynı zamanda dişlerimizin beyaz kalması için de gereklidir. Bunun dışında dişlerimizi korumak için yemek sonrasında süt içebiliriz.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemlerinin başında limon ve karbonat karışımının dişlere uygulanması gelir. Bunun için karbonata limon sıkılıp karıştırılır ve diş fırçasına sürülerek dişler fırçalanır. Daha sonra ağız iyice çalkalanarak karışımdan temizlenmesi sağlanır.
Diş beyazlatmanın zararı var mı sorusuna cevap vermek gerekir ise; hastalarımıza doğru teknik ile doğru zamanda ve uygun malzeme ile uygulanan diş beyazlatma tedavisinin bir zararı bulunmamaktadır.
Düzenli diş fırçalamak dişleri beyazlatır. Mevcut olan beyazlığı korur. Yediğimiz ve içtiğimiz gıdalar dişlerin üzerinde kalabilir. Bu genelde dişlerin rengini bozar.
Öncelikle ağız-diş sağlığının uzun soluklu bir süreç olduğu, çocukluktan başlayarak günde 2 kez uygun fırçalama tekniği ile dişlerin fırçalanması gerektiği akılda tutulmalıdır. Zaman içerinde çay, kahve, kola gibi içeceklerin tüketiminin birikmiş sonucu olarak dişler beyaz rengini yitirir.
Diş ve diş etlerinin sağlığının korunması için florürlü bir diş macunu ve yumuşak kıllı bir diş fırçası ile dişler günde en az 2 kez 45 derecelik açıyla yukarı ve aşağı hareketlerle fırçalanmalıdır. Her bir dişin ön ve arka yüzeyi ile çiğneme yüzeylerinin yeterli miktarda fırçalandığından emin olunmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri