Otomobil farı nasıl temizlenir sorusunun bir diğer cevabı da diş macunu kullanmaktır. Diş macununu farın dış yüzeyine sıktıktan sonra yayıp diş fırçasından yardım alarak dairesel hareketlerle temizleme işlemini yapın. Daha sonra nemli bir bez ile farları silin.
Öncelikle diş macununu farın belli bölgelerine sürün. Ardından araç farlarını bir bez yardımı ile ovalayın. Son olarak da ovaladığınız yüzeyi bir bez ile silerek diş macunu tabakasını temizleyin.
Diş Macunu İle Otomobil Farı Temizleme
Hafif çiziklere sahip ve nispeten daha az sararmış farları temizlemenin en pratik yolu bir diş fırçası ve diş macunu kullanmaktır. Diş macununun nazik aşındırıcı etkisi sayesinde far camları üzerinde yer alan kılcal çizikler kolaylıkla giderilebilir.
Farların üzerine ve kuru bir bezin üzerine sıktığınız diş macunuyla farları ovabilir, ardından hafif şekilde ıslattığınız aynı bezle ovma işlemine devam edebilir, son olarak bezi tamamen yıkayıp, hafif nemli bir şekilde son kez araç farlarını silebilirsiniz.
Bunun için önce farların üstü suyla ıslatılır. Daha sonra diş macunu fara sürülür. Mikrofiber bezle macun far yüzeyine yayarak ovulur. İşlem sonrasında tekrar su ile macun arındırılarak temizleme işlemi tamamlanır.
İlgili 44 soru bulundu
Sirke ve Su: Sararmış araç farlarını parlatmanın en popüler yollarından biri, sirke ve su karışımıdır. Bunun için, bir bardak sirkeyi bir bardak suyla karıştırın ve bu karışımı bir sprey şişesine doldurun. Daha sonra, farları bu karışımla ıslatın ve bir mikrofiber bezle ovalayın.
Far yüzeyleri sırasıyla 1200'lük, 1500'lük ve 2000'lik ince su zımparasıyla kirden ve pürüzden arındırılır. Zımpara yaparken bol su kullanmak ve dairesel hareketleri takip etmek cam yüzeye zarar vermemek açısından büyük önem taşır. Son aşamada kloroform buharı kullanarak farlar fabrikasyon görünümüne kavuşturulur.
Her evde bulunan sirke ve karbonat, temizlik işlerinde oldukça etkilidir. Bu nedenle far temizliğinde de sonuç verir. 2 yemek kaşığı karbonatı 1 çay kaşığı sirkenin içine ekleyip iyice karıştırın. karışımı nemli bir bez ile farın üzerine yayın ve güzelce ovalayın.
Far parlatma işleminin en pratik yöntemlerinden biri far mendilleridir. Her far için temizlik ve parlatma mendilleri bulunur önce far temizliği yapılır sonrasında ise parlatma için cilalı mendiller kullanılır. Kullanımı çok kolay olan bu yöntem sayesinde farların parlak ve verimli olması sağlanır.
Diş macununu farlara sürün ve diş fırçası yardımı ile güçlü bir şekilde ovalayarak her yere yayın. Bu adım sonrası biraz bekleyin. Bol su ile farlarınızı yıkayın ve kurutun. Diş macunu ile temizlenen ve yıkanan far camları kuruduktan sonra pasta cila uygulayarak temizlik işlemini sona erdirebilirsiniz.
Far temizleme seti içerik bakımından farklılık gösterse de setin içinde genel olarak; far temizleme spreyi veya losyonu, pasta, zımpara kağıdı, ısıtıcı cihaz, huni şeklinde başlık, mikrofiber bez ve eldiven bulunur.
Farlar sıfır zımparayla zımparalanarak üstünde oluşan kirli tabakadan arındırılır. Pasta işlemi ile yüzey düzeltilir ve parlatılır. Son olarak cila yapılarak aracın farları pürüzsüz ve ultra parlak hale getirilir.
Genel olarak profesyonel olan far temizleme hizmetlerinin fiyatlarını; deneyim süreleri belirler. Ortalama olarak profesyonel far temizleme fiyatları 110 tl ile 280 tl arasında olur. Fiyatlarda tek farın temizlenmesi işlemlerinde daha uygun bütçeli olur.
Peki bu işlem nasıl yapılır? Kuru bez ile farın üzerine diş macununu uygulayın. Kirin çıktığına emin oluncaya dek, dairesel hareketler eşliğinde farı ovalayın. Farı su ile durulayın.
Diş macunu ile far temizleme
Biraz şampuanı suyla karıştırın ve bir sprey şişesine koyun. Sonrasında farları iyice temizleyin ve kurulayın. Farların belirli bölgelerine veya temiz bir beze diş macunu sürün. Daireler halinde ovalayın ve farın her yerine ulaştığınızdan emin olun.
Çamaşır Suyu Yöntemi
Çamaşır suyu ile far temizle işlemi biraz riskli bir uygulamadır. Sıvıyıfarın sadece iç kısmına uyguladığımızda istediğimiz sonuca ulaşamayabilirsiniz. Daha temiz olması için farın iç kısmına da çamaşır suyu kullanarak temizleyiniz.
Bunun içinde öncelikle farların üstü su ile ıslatılmaktadır. Daha sonra ise diş macunu fara sürülmektedir. Bir mikro fiber bez yardımı ile birlikte macun far yüzeyine ovalanarak yayılmaktadır. İşlem sonrasında ise tekrar su ile macun arındırılarak temizleme işlemi gerçekleştirilmektedir.
Far temizleme ilacı aracınıza zarar vermekten ziyade aslında aracınıza bakım yapan bir üründür. Farlarınızın uzun süre boyunca temiz kalmasını sağlar ve tozların, kirin, kalıntıların araç farlarına tutunmasını engelleyecek özel bir formüle sahiptir.
Oto far temizleme için öncelikle 800 su zımparası ve ardından 1200, 1500 gibi su zımparaları sırası ile kullanılıyor. Bu sayede fara zarar vermeden kiri önleme becerisine göre bir sonrakine geçiliyor.
Şimdilerde favori uygulamam aseton. Biraz riskli bir ürün ama far camınızda çatlak ve derin çizik yoksa lekeleri çıkartmak için birebir.
Farlardaki yıpranmış tabakayı tıraşlayıp parlatmak için farlara pasta cila yapılabilir.
Sis farları ve diğer ön araba farları sarı kullanarak birincil amacı genellikle görünürlüğünü artırmak içindir. Her şeyden önce, parlaklığı nedeniyle tercih ediliyor ve aynı zamanda göze dostu bir renk.
Araç farlarının dış kısımları, sürekli olarak hava ile temas etmesinden dolayı zaman içerisinde sararır. Bu sararma sonucunda ise özellikle gece sürüşlerinde farlarınızdan eski verimini alamazsınız.
Far Cilası Uygulama Aşaması
Far cilasını uygulamak üzere farın her bölgesine yetecek bir şekilde yüzeye yayıyoruz. Kuru ve yumuşak doku da olan bez yardımıyla dairesel hareketler ile farın her yerine dokunuş yaptıktan sonra başka bir kuru bez ile cilalı olan kısmı siliyoruz. Sildikten sonra işlem tamamlanmış olacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri