Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB)'nin belirlediği 2023 yılı ortodontik tedavi taban fiyatlarına göre, Çift çene diş teli tedavileri 15.000 TL ile 25.000 TL aralığında, tek çeneye uygulanan tedaviler ise 12000 TL ile 18.000 TL aralığında değişmektedir.
Güncel diş teli fiyatları 2023 yılında; tek çene diş teli fiyatları 8.000-12.000 TL aralığında, Çift çene diş teli fiyatları ise 12.000-22.000 TL aralığında uygulanmaktadır. Şeffaf diş telleri ise çift çene uygulandığında metal diş tellerinden 1.000 TL daha pahalıdır.
Bununla birlikte 18 yaşından küçük hastaların diş teli fiyatını devlet tedavinin sağlık bakanlığına bağlı kurumlarda yapılması koşuluyla karşılamaktadır. Yalnız tedavide kullanılan malzemeleri yine hasta yakını almaktadır. Bu tutarda yaklaşık 1500 tl civarındadır.
Diş şeffaf plak fiyatları 2023 yılında aşağıdaki gibidir: Plak Ücreti Hariç Şeffaf Plaklar ile Ortodontik Tedavi (Hafif Derece): 12.780 TL. Plak Ücreti Hariç Şeffaf Plaklarla Ortodontik Tedavi (Orta Derece): 18.250 TL.
18 yaşının altında olan çocuklarımız için devlet hastanelerinde diş teli tedavisi ücretsiz olarak uygulanmaktadır.
İlgili 16 soru bulundu
Ortodontik tedavi(diş teli tedavisi), çapraşıklığın özelliğine bağlı olarak, 5-6 li yaşlardan başlayarak ömrün sonuna kadar yapılabilir. Genel olarak sadece dişsel bozukluklarda, ortodontik tedavi için en uygun dönem 11-13 yaşlarında, iskeletsel ve dişsel bozukluklarda ise 7-8 li yaşlarda başlamalıdır.
Ücretsiz diş teli tedavileri bireylerin belirli yaş dönemlerinde gerçekleşebilmektedir. Sorunlarınızın tespiti ve muayene bulgularına göre 18 yaş altı bireylerin ücretsiz diş teli tedavileri yapımı mümkündür. Ancak SGK tarafından karşılanan 18 yaş altı diş teli tedavileri sadece bu dönemi içermektedir.
Türk Diş Hekimleri Birliği'nin 2022 yılı için belirlemiş olduğu rehber tarifeye göre; Şeffaf Plaklar ile Ortodontik Tedavi (Hafif) (Plak Ücreti Hariç): 7.000 TL – 7.560 TL KDV Dahil. Şeffaf Plaklar ile Ortodontik Tedavi (Orta) (Plak Ücreti Hariç): 10.000 TL – 10.800 TL KDV Dahil.
Devlet Hastanelerinde Diş Teli Ücretli Mi ? Devlet hastanelerinde diş teli tedavisi olmak ücretli değildir. Herhangi bir sağlık güvenceniz var ise, devlet hastanelerinde bu işlemi ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz.
Diş Teli Ne Kadar Süre Takılır? Diş teli için gereken süre, diş sorununun ciddiyetine bağlı olarak kişiden kişiye değişebilir. Diş teli tedavi süresi çoğunlukla 6 aydan 32 aya kadar sürebilir. Bir insanın tel takma süresi ise genellikle 6 ile 27 ay kadar sürebilir.
Ortodonti uzmanları tarafından gerçekleştirilen ortodonti tedavileri için hastalar ödedikleri ücretin belirli bir kısmını daha sonra SGK'dan alabiliyorlar. Tedavi sonunda hastayı sevk eden kuruma tekrar gidilip, tedavi yapıldığını gösterir belge ve fatura ile onaylatılmalıdır.
Diş teli öncelikle bozuk olan diş yapısını düzeltmek, çapraşıklıkları gidermek amacıyla uygulanan tıbbi bir müdahaledir. Ayrıca ayrık dişlere sahip olan kişilerde, dişi çıkmayan ve kırık dişi olan hastalarda diş teli tedavisi uygulanmaktadır.
Ortodonti tedavisi fiyatları
Size uygulanacak tedavi için ortodonti uzmanı dişlerinizi gördükten sonra bir maliyet çıkaracaktır. Tedavi süreniz olan 12:18 ay süre içerisinde taksit ile ödeme yapma imkânı vardır.
Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB)'nin belirlediği 2023 yılı ortodontik tedavi taban fiyatlarına göre, Çift çene diş teli tedavileri 15.000 TL ile 25.000 TL aralığında, tek çeneye uygulanan tedaviler ise 12000 TL ile 18.000 TL aralığında değişmektedir.
Sadece üst diş teli fiyatları, Türk Diş Hekimleri Birliği'nin belirlemiş olduğu rehber tarifede ortalama 4000 TL ile 6000 TL olarak belirtilmektedir. Diş teli tedavi fiyatları belirlenirken kullanılacak malzemenin çeşidi, diş telinin takılacağı senansın süresi ve hekim tecrübesi etkili olmaktadır.
Diş teli tedavisinin ortalama uygulama süresi 1 ila 3 yıl olsa da bazı hastalarda daha uzun süre tedavi uygulanması gerekebilir. Tedavi sonrası bazı hastalarda en az 6 aylık süre boyunca retainer adı verilen destek retansiyon aparatları kullanılması gerekebilir.
Tel tedavisi görmeye karar veren hastalarımızın da daha koltuğa oturmadan merak ettikleri konulardan birisi budur. En baştan söyleyelim. Diş teli takılırken herhangi bir ağrı ya da acı duymazsınız. İşin çok ilginç yanı işlem sırasında yaptığımız işin stresini atan hastalarımızdan bir çoğunun uykusu bile gelmektedir.
Tek yamuk diş kısa süreli ortodonti tedavisiyle düzeltilebilir. Bu tedavi diş telleriyle yapılabileceği gibi, şeffaf plaklar ile telsiz bir şekilde de yapılabilir.
Invisalign tedavisi daha uzun aralıklı ve daha kısa kontroller gerektirdiği için randevulara vakit ayırmakta zorlanan hastalar için kolaylık sağlar. Diş teli tedavisi ise, daha büyük kapanış sorunları, geniş boşluklar ve büyük kök hareketleri gerektiren durumlarda tercih edilmektedir.
18 yaşını doldurmamış, sağlık güvencesine sahip bireylerde devlet, rapor sistemi ile tedavinin bir kısmını geri ödeyebilmektedir. Bu raporun alınabilmesi için, ağız içinde belirgin bir bozukluk olması gerekmekte, yapılacak tedavinin estetik amaçlı olmaması gerekmektedir.
Şeffaf plak için yaş sınırı yoktur.
Telsiz diş düzeltme tedavisinde dikkat edilmesi gereken konu, dişlerin ölçüsü alınıp aligner (plak) takılmaya başladıktan sonra dişlere herhangi bir müdahale yapılmayacağı için; çürüklerin temizlenmesi, dolgu, diş taşı temizliği gibi tedavilerin önceden tamamlanmasıdır.
Diş teli taktırmak için bir ortodontiste başvurmanız gerekmektedir.
Ve her diş hekiminin yasal olarak ortodonti yapma ve ortodonti tedavisiyle dişlerdeki çapraşıklığı düzeltme yetkisi vardır.
Başarılı bir uygulamadan sonraki 2-3 aylık zaman dilimi, dişlerin hareket etmeye ve düzelmeye başladığı dönem olarak bilinmektedir. Çarpık diş, kapanış bozukluğu gibi problemlerde diş teli uygulamasından yararlanılmaktadır.
Alt ve üst çenede tek taraflı serbest sonlu dişsizlik var ise; implant diş tedavisi devlet tarafından karşılanmaktadır. Konjenital diş eksikliği olan hastaların tedavi masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri