Diş taşı temizliği ortalama 30 dakika sürer. Diş taşının tartarın fazla yoğun olduğu hastalarda 2. Bir seansa gerek duyulabilir.
Diş hekimleri sadece diş taşlarını temizlemek ile kalmaz, tüm ağız içi bakımı da yapar. Ortalama 25-30 dakika süren diş taşı temizliği bazı durumlarda 1 saate kadar uzayabilir. Genellikle tek seansta biter, ileri diş eti hastalıklarının olduğu durumlarda seans sayısı artabilir.
Diş taşı temizleme işlemi, diş taşı yoğunluğuna göre 1 ya da 2 seansta tamamlanan bir işlemdir. Seanslar ortalama 30 dakika sürmektedir.
Diş ipi kullanmak da diş taşı oluşumunu azaltacak yöntemlerden biridir. Zamanla dişlerde hasar meydana getirebilen diş taşlarının ortalama 6 ayda bir temizlenmesi gerekir. Diş taşı, dişlerde ve diş etlerinde kanama, tahriş gibi problemler oluşturabilir.
Diş temizliğinin ilk üç aşaması en fazla yarım saat sürer. Bu işlemler oldukça kolay ve can yakmayan uygulamalardır. Bu nedenle diş temizliği yaptırmak korkmak veya ertelemek doğru değildir.
İlgili 23 soru bulundu
Sonuç olarak diş taşlarının temizlenmesiyle ilgili acı veren bir işlem olduğu kaygısına kapılmamak gerekir. Kısa sürede tamamlanan basit bir işlemdir ve sanıldığı gibi ciddi acıya, ağrıya yol açmaz.
Diş temizleme işleminin asıl amacı, diş taşı temizliği ve diş eti sağlığı için yapılır. Ancak diş temizleme işleminin beyazlatma etkisi de doğacaktır. Özellikle de diş temizleme işleminden sonraki ilk 24 -48 saat içinde dişlerdeki beyazlık etkisi gözle görülecek şekilde fark edilebilir.
Diş Taşı Temizliği Sonrası Oluşan Boşluk
Bu hassasiyet, dişlerin etrafındaki boşlukların açılması nedeniyle oluşur. Bu durum, genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Ancak, hassasiyetin azaltılması için aşırı sıcak ya da soğuk yiyeceklerden kaçınmak gerekir.
Tedavi sonrasında diş temizliği önemlidir. Tedaviden hemen sonra diş temizliği hasta için zorlu olsa da fırçalama ve diş ipi kullanımına devam edilmelidir. Aynı zamanda antiseptik ağız gargaraları da kullanılabilir.
Diş taşı (diş tartarı) ağızda koku yapar mı? Diş taşı ağız kokusu yapmaz ancak neden olduğu rahatsızlıklar çok şiddetli ağız kokusuna neden olur. Buna halitozis denir. Halitosiz diş eti problemleriyle ve çürükle ilişkilidir.
Temizlenmediği takdirde plaklar birikir ve sertleşerek diş taşlarını oluşturur. Plak birikimi düzenli diş fırçalama ve ağız bakımıyla çözülebilse de diş taşları profesyonel bir bakım olmadan bölgeden uzaklaştırılamayacaktır. 8 ile 48 gün içerisinde oluşan diş taşı gri ya da siyah renkte olabilir.
Diş kirlilik durumuna göre 400 TL den başlayan fiyatlar ile diş temizletme fiyatı alabilirsiniz.
Diş taşları; ağız kokusu, diş renklenmeleri, diş eti rahatsızlıkları, çürükler vb. birçok sorun ile ağız ve diş sağlığımıza zarar vermektedirler. İlerleyen dönemde diş kaybına yol açabilecek durumlara sebebiyet vermemek adına diş taşlarını temizletmek en doğru olan davranıştır.
Diş taşı temizliği bir kez yaptırılınca ne yazık ki yeniden oluşmasının engellenmesi mümkün olmayacaktır. Bu nedenle düzenli olarak altı ayda bir yaptırılmalıdır. Diş taşı temizleme sıklığı bu şekilde belirlenmelidir.
İşlemler sırasında dişler uyuşturulur mu? Diş eti altında kalan taşların derin temizliği ve kök yüzeyi düzeltmeleri gerekmedikçe işlemler sırasında herhangi bir anesteziye gerek duyulmamaktadır.
Diş Temizliği, 6 ayda ya da yılda bir kere yapılabilir. Bireysel olarak yapılan diş temizleme maalesef yeterli olmamakta ve bu yüzden birçok sağlık sorunu ortaya çıkabilmektedir. bir diş temizliği bunlara karşı önlem almamızı sağlar. Böylece daha estetik ve sağlıklı dişlere sahip olabiliriz.
Diş Taşının Oluşumu Nasıl Engellenir? Düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve diş hekimi ziyareti, diş taşının tekrar oluşmasını önlemeye yardımcı olur. Her altı ayda bir veya önerilen sıklıkta bir diş hekimini ziyaret etmek, diş hekiminin diş taşının tekrar oluşup oluşmadığını görmesini sağlar.
Diş taşı temizliği sonrasında;
Diş taşlarının yoğun olduğu ve/veya diş eti hastalığının ilerleyen döneminde temizlik yapıldığında dişler destek dokularını kaybetmiş olduğundan sallanması normaldir.
İşlem sonrasındaki 1 haftalık süreçte soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak durmalısınız. Anestezi yapılmadıysa işleminin ardından 2 saat boyunca hiçbir şey yememeli ya da içmemelisiniz. İlk 24 saat boyunca sıcak ve soğuk yiyecek / içeceklerden uzak durmalısınız.
Genellikle beyazlatma işlemleri 1-1.5 saat sürer ve tek seanslık işlemdir. Çok hızlı yapılan beyazlatma işlemi agresif kabul edilir.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Diş beyazlatma fiyatları 2023 yılı güncel fiyatı; lazer tipi ve ev tipi olarak ikiye ayrılır ve Ev tipi diş beyazlatma yönteminde 1500 TL ile 2500 TL fiyat aralığındayken, ev tipi jel sürülen diş beyazlatma yönteminde Ofis tipi diş beyazlatma fiyatları 2500 TL ile 3500 TL fiyat aralığındadır.
Diş temizliği işleminde diş yüzeyinde bulunan tartar ve plaklar çeşitli aletler kullanılarak temizlenir. Bu aletler diş minesine zarar vermez ve yalnızca diş yüzeyini kaplamış olan plak ve tartarların uzaklaştırılmasında etkilidir. İşlem sonrasında yüzeyinde temiz ve pürüzsüz bir görünüm elde edilebilir.
Devlet hastanelerinde diş beyazlatma işleminin ücreti merak edilen bir konudur. Ancak, diş beyazlatma işlemi, kozmetik bir işlem olduğu için devlet hastanelerinde karşılanmamaktadır. Devlet hastaneleri, genellikle acil ve temel sağlık hizmetlerine odaklanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri