Tedavi sonrasında gerek dişlerdeki sızı ve ağrı gerekse yapılan işlemin sağlıklı bir işlem olabilmesi için bir süre yeme-içme yapılmaması gerektiği için mutlaka dişçiye tok karna gidilmelidir.
Genel anesteziden önce tabi aç susuz gidilir ama diş dolgusunda sadece dişimizi uyuşturacak kadar anestezi yapılıyor ve tok gidilmesi daha mantıklı.
Diş tedavilerinize mutlaka tok karnına gitmelisiniz. Aç karnına işlem sırasında strese bağlı kan şekeriniz düşebilir. Diş tedavisi sırasında gelişen baygınlıkların çoğunlukla sebebi budur.
ATAŞEHİR AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ
Merkezimizde yapılacak muayene ve tedavilere gelirken mutlaka tok karnına gelmelisiniz.
Düzenli insülin kullanan diyabet hastaları, hipoglisemi açısından risk altında olduklarından ve diş çekiminden sonraki 2 saat bir şey yiyemeyecekleri için diş çekimine mutlaka tok olarak gitmelidir.
İlgili 22 soru bulundu
Antalya'nın Serik ilçesinde dişlerini çektirdikten sonra oluşan apse nedeniyle fenalaşıp yaşamını yitiren Durmuş Ay'a (39) otopsi yapılması kararlaştırıldı. Durmuş Ay'ın kabri savcı gözetiminde açtırıldıktan sonra cenazesi otopsi için morga götürüldü.
Randevunun hemen öncesinde soğan, sarımsak gibi kokulu gıdalar tüketilmemeli, sigara içilmemelidir. Dişler fırçalanmalı ve randevuya öyle gidilmelidir. Dental tedaviler stresli olabilmektedir. Daha önce tedavi sırasında yaşanılan olumsuzluklar varsa; bunlar hekim ile paylaşılmalı ancak bu konuda endişe duyulmamalıdır.
Diş çekiminden öncesinde dişlerinizi fırçalayın ve ağzınızı antiseptik (mikrop öldürücü) bir gargara ile çalkalayın. Bu, diş çekimi sonrasında meydana gelebilecek iltihaplanmaları önlemeye yardımcıdır.
anlarlar tabi. sigara dişleri sarartır. anlar bence. O sigaranın kendine has iğrenç kokusu diş ve dile sinmiştir ayrıca dişlerde sigara içimine bağlı olarak lokal sarılıklar gózükebilir.
Yine uyuşukluk geçinceye kadar dil, yanak, dudak gibi yumuşak dokulara zarar verebileceğinden dolayı yemek yememeniz ve çok soğuk ve sıcak içecekleri içmemeniz gerekmektedir.
Uygulanan tedavi sonrasında 2 saat boyunca bir şey yememeye özen gösterin. İyileşme süresine giren dişlere dolgu yapıldıysa o taraflarda iyileşme hızını arttırması açısından sert zarar verecek yiyecekler yemekten kaçının. Yapılan uygulamanın ardından hafif bir şekilde ağrı olması olağan ve normaldir.
Diş çekiminden sonra bölgeye tampon uygulanır. Kanama durana kadar, ortalama 20 dakika boyunca tamponun çıkarılmaması önem arz eder. Diş çekiminden sonraki 2 saat boyunca yemek yenmesi önerilmez. 24 saat boyunca ise aşırı sıcak, aşırı soğuk ve çok katı besinler tüketilmemelidir.
1 Kanal tedavisi kaç dakika sürer sorusunun yanıtı ise ortalama olarak bir seans 30 - 60 dakika arasında sürebilir şeklindedir. Ancak kanal tedavi yapılacak dişin birden fazla kökü varsa bu işlem 2 saate kadar uzayabilir. Karmaşık durumlar veya ek tedaviler gerektiren durumlarda da tedavi süreleri daha uzun olabilir.
Dolgu tedavisi anestezi altında gerçekleştirildiyse, anestezi etkisi geçmeden yemek yenilmemelidir. Anestezi etkisi geçmeden yemek yemek, dil ya da dudakların ısırılmasına neden olabilir.
Diş hekimine sadece ortaya çıkan şiddetli ağrı, kanama veya diğer nedenlerden dolayı gidilmez. Önleyici uygulamalardan yararlanmak veya genel kontrol yaptırmak için de gidilmesi gerekir.
Diş çekimi sonrası neden tükürülmez? Sürekli olarak tükürmek kan pıhtısı oluşumunu engelleyerek çekim boşluğunun iyileşme sürecini bozar. Bu sebeple hastalardan çekim sonrasında tükürmemeleri istenir.
Diş hekimi olan @thyrants bu konuda "Evet, bazen anlıyoruz. Peteşiler adı verilen kırmızı ya da mor noktalar oluşuyor. Fakat hasta çok küçük değilse ya da fiziksel taciz gibi bir belirti yoksa bu durumu önemsemiyoruz." dedi.
Kanamayı Önlemek
Diş çekildikten sonra 2 gün boyunca çok hafif bir kanama oluşabilir. Bu süre içinde sigara içmek ve pipetle bir şeyler içmek kan pıhtılarını oynatarak kanamaya neden olacağından bu durumlardan kaçınmak gereklidir.
Sigara ve Tütün Kullanımına Ara Verin
Bunun yanında, eğer düzenli bir sigara kullanıcısıysanız dişlerinizin lekelenmesi ve sararması kaçınılmazdır. Başarılı bir diş beyazlatma prosedürü için en azından birkaç gün boyunca tütün ürünlerine ara verin!
Aşırı derecede korkunuz varsa psikolojik yönde destek alabilirsiniz. Genel anestezi ile tam uyutma sağlanabilir; bu anestezi yöntemini tercih edebilirsiniz. Oral ya da damar yolu ile sakinleştirici ilaçlar almayı kabul ederseniz; bu şekilde rahatlamanız da sağlanabilir.
Dişçi korkusu dentofobi olarak adlandırılır. Sadece ülkemizde değil dünyanın pek çok ülkesinde bu sorunun bir hayli yaygın bir şekilde yaşandığını söyleyebiliriz. Diş tedavisi olmaktan aşırı düzeyde korkmak anlamına gelen bu sorun yüzlerce kişinin diş problemleri ile birlikte yaşamaya çalışmasına neden oluyor.
Özellikle uyumadan önce diş fırçalamanın önemi büyük. Gece boyunca kapalı olan ağız içinde diş çürüğüne sebep olan bakteriler çok daha fazla ve hızlı çoğalıyor. O yüzden aksatmadan gece yatmadan önce ve sabah olmak üzere en az iki kere diş fırçalamayı atlamamak gerekiyor.
Hastanın ihtiyaç duyduğu tedavi yöntemi belirlendikten sonra iğnesiz anestezi cihazı ile tedavi edilecek diş ve çevresine uygun basınçla uygulanan solüsyon bölgeyi hızlı bir şekilde uyuşturur. Hastanın uyuştuğuna emin olduktan sonra uygulamaya geçilmesi, süreç içerisinde yaşanabilecek endişeleri ortadan kaldırmaktadır.
Lokal anestezi yapılması esnasında diş etine batırılan iğne ise sadece birkaç saniyeliğine “sinek ısırığı - arı sokması” gibi oldukça hafif bir his verir. Dolayısıyla kanal tedavisinin röntgen sürecinden kalıcı dolguya kadar geçen zaman zarfında hastaya acılı anlar yaşatmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Ribeiro, kahvaltıdan önce diş fırçalamanın bu bakterileri temizlediğini söylüyor. Dr. de Aguiar Ribeiro, kahvaltıdan önce diş fırçalamanın bir başka faydasının, diş için koruyucu faktörlerden biri olan tükürük üretimini hızlandırmak olduğuna dikkat çekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri