Dua çiçeği havadar ve nemli toprağı sever. Toprak kontrol edildiğinde hafif nem hissedilmelidir. Bol humuslu, vitamin ve mineral açısından zengin toprakları tercih etmek gerekir. Dua çiçeğinin yapraklarının sararması halinde fazla sulama yapılmıştır.
Dua çiçeği sıcak ve havadar toprakları sever. Bol humuslu, vitamin ve mineral bakımından toprak tercih edilmelidir.
Dua Çiçeği Toprak ve Saksı Değişimi
· Toprak değişimi için uygun olan zaman bahar aylarıdır. · Dua çiçeğinin toprağı yılda bir defa olacak şekilde değiştirilmelidir.
Dua Çiçeği Ek Bakım Bilgileri:
Tropikal yapısı gereği hava akımın olduğu kapı, pencere ve klima önü gibi alanlarda bulunmaktan hoşlanmayan calathea türleri nemli, sıcak ortamları sevmektedir. Nemli bir bez yardımı ile düzenli aralıklarla yapraklarını silmeniz bitkinizin sağlığını olumlu yönde etkileyecektir.
Bitkinin çok az ya da aşırı sulanması yapraklarında sararmaya ve dökülmeye neden olabilir. Dua çiçeği aynı zamanda çeşme suyundaki kimyasallara karşı hassas olabileceğinden bitkinizi mümkünse filtrelenmiş suyla sulamalısınız.
İlgili 28 soru bulundu
Bu yüzden azot noksanlığında yapraklarda kloroz görülür. Kloroz yaprağın yeşil rengini kaybederek sararması anlamına gelmektedir. Azot noksanlığında yapraklarda görülen kloroz, bütün yaprağın homojen bir şekilde sararması şeklinde ortaya çıkar. Sararma ilk önce yaşlı yapraklarda görülür.
Çiçekler topraktan yeteri kadar besin alamadığı zaman yapraklarında sararma gibi belirtiler gösterir. Bu durumda kesinlikle çiçeklerinize besin takviyesi yapmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra toprak değişimi de yapabilirsiniz. Yetiştireceğiniz her çiçeğin su, ışık ve hava ihtiyacı çeşitlerine göre değişmektedir.
Yaprak dökmeyen, kendi içinde Reginae, Nicolai gibi türleri olan dayanıklı bir bitkidir. Uygun koşullarda dış mekanda da yetişebilen peyjaz düzenlemelerinin vazgeçilmezidir. Toprak hafif derecede nemli kalacak şekilde bir sulama rutini oluşturabilirsiniz.
Adının dua çiçeği olarak bilinmesinin sebebi bitkinin davranışlarından ve gösterdiği hareketlerden kaynaklanmaktadır. Dua çiçeği, gecenin gelmesiyle beraber çiçek şeklini fiziksel olarak değiştirir. Bu değişiklik dua eden bir kişinin ellerini andıran bir görünüme bürünür.
16. Yüzyıl'da keşfedildiği düşünülen bu bitki, süs bitkisi olarak karşımıza çıkar. İsmi, İtalyan botanik bilimcileri tarafından konulan bitkinin hareketleri insanlara “dua eden kişi” görüntüsünü vermektedir. Tüm dua çiçeği çeşitleri de “dua” hareketlerini sergilemektedir.
Saksı toprakları içerisinde %50 torf, %30 kompost veya bunun yerine sıra organik malzeme karışımı, %10 temiz kum, %10 perlit ve vermiküt karışımı olmalıdır. Saksı altlarında delik olsa bile fazla su bitkileriniz için zararlı olabilir.
Genellikle bitkilerin büyüme dönemleri olan ilkbahar ve yaz ayları, bu işlemi gerçekleştirmek için uygun zamanlardır. Bu dönemde bitkiler aktiftir ve yeni toprağa adapte olmaları daha kolaydır. Bununla birlikte bitkilerin ihtiyaçlarına bağlı olarak farklı zamanlarda da toprak değişimi yapabilirsiniz.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Torf, perlit, humus, leonardit katkılı saksı toprakları, en iyi saksı toprağı seçenekleri arasındadır.
En iyi çiçek toprağı nasıl olmalı sorusuna silt, kil, kum ve organik madde karışımıyla güzelce drene edilmiş toprak cevabı verilebilir. Organik madde, sağlıklı ve sağlam bir çiçek toprağı için en önemli bileşenlerdendir.
Peygamber çiçeği bitkisi uzun süre sulanmaması gereken yarı kurak ve kumsal topraklarda yetişebilmektedir. Peygamber çiçeği bitkisi doğal şartlara uyumlu ve dışarıda yetişen bir bitkidir. Sulama ihtiyacını topraktaki nemden kolaylıkla depolama özelliği bulunmaktadır.
Doğada 300'den fazla çeşide sahip olan dua çiçekleri gece gündüz geçişlerindeki yaprak hareketleri, farklı desenleri ve uzun ömürlü olmaları nedeniyle son dönemlerin popüler saksı çiçekleri arasında yer alıyor. 5 farklı çömlek saksı seçeneği ile özel günlerin sıklıkla tercih edilen çiçeği olan dua çiçeklerinin bakımına ...
Toprağı nemli tutmak önemlidir ancak köklerin sürekli su altında kalmadığından emin olunuz. Köklerin fazla suya maruz kalması çürümeye yol açar ve bu gibi durumlarda kök, gövde ve yaprağa su taşıyamadığı için yapraklarda sararma görülmeye başlar.
Dekoratif yaprakları, bazı türlerde renkli çiçek salkımları ile saksı bitkileri arasında oldukça popülerdir. Gece ve gündüz yapraklarını açıp kapamasıyla oldukça dikkat çekici olan dua çiçekleri hayvanlarınız için de oldukça zararsızdır.
Bu bitkinin adının dua çiçeği olarak bilinmesinin nedeni, bitkinin davranışlarından ve gösterdiği hareket metodundan kaynaklı olmaktadır. Çiçeğim bu hareketi ise: güneşin batıp gece karanlığının çökmesiyle birlikte, çiçek şeklini fiziksel olarak bir değişikliğe sokmaktadır.
Barış çiçeğine uzun zaman su vermediğinizde yapraklarının boynu bükülmüş olarak bulabilirsiniz. Ancak bu şekilde bulduğunuz barış çiçeğiniz öldü diye düşünmeyin. Yapraklarını bir araya toplayarak bir ip yardımıyla bağlayın ve yarım saat süreyle suyun içerisinde bekletin.
Starliçe bitkisinin eşsiz güzellikteki çiçekleri 4-5 yaşlarındayken açmaya başlar. Yapraklarında sararma meydana gelmesi, çok fazla suladığınıza işaret eder. Starliçe bitkisinin yapraklarının kıvrılması yeteri kadar nem ve sıcaklık alamadığına işaret eder.
Bir tane aspirin ve bir çorba kaşığı kuru mayayı bir litre suyla harmanlayın. Maya ve aspirin suda çözünmeye başlayınca çiçeklerinizi bu tarifle sulayın. Kısa bir sürenin ardından çiçeklerin adeta coşmuş olduğunu ve bol bol çiçeklendiğini göreceksiniz.
Çiçek Toprağı Neden Sararır? Çiçek yapraklarının sararmasının en temel nedeni bitkinin toprağında bulunan besin değerlerinin azalmasıdır. Bu durumda bitki toprağını değiştirebilir veya bitki besini kullanabilirsiniz.
Çiçeklerinizi sular iken asla soğuk su ile sulamamalısınız. Soğuk su çiçeklerde yaprak lekesine ve kök çürümesine sebep olmaktadır. Bu sebep ile çiçeklerinizi sular iken mutlaka dinlendirilmiş su tercih etmelisiniz. Çiçeklerinizin bulunduğu yeri sık sık değiştirmemeye özen göstermelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri