Ancak granit çok kompakt bir moleküler yoğunluğa sahiptir ve bu da onu günümüzün en sert ve en dayanıklı doğal taşlarından biri yapar. Genel olarak granit karo ve masaların bıçak çiziklerine, ısıya ve asit erozyonuna karşı oldukça dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz.
Granit kaya taşı malzemesinin yapıldığı zeminlerin üzerine düşen her kir ve tozu temizleyebilirsiniz. Temizleme için ılık su ve hafif deterjan karışımı elde edilir. Kalıntılar ve lekeler bir sünger yardımıyla bu deterjan içerikli su yardımıyla temizlenir.
Yani granit tezgahta leke gibi bir sorunla karşılaşmak daha düşük ihtimaldir. Granit tezgah üzerinde alkol, limon veya kimyasal bulunduran temizlik malzemeleri leke oluşturmaz ve uzun süre kalsalar dahi temizlik çok kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir.
Granit tezgahların yüzeylerinde oldukça işe yarayan bulaşık parlatıcısı ile taze lekeler de kolayca çıkarılmaktadır. Bir diğer leke çıkarma yöntemi de, limon suyu ve beyaz sirke karışımıdır.
Granit yer döşemesi temizliği oldukça kolay bir zemindir. Zeminde girinti çıkıntı olmadığı için temizliği kolaydır. Sert ve dayanıklı bir zemin olduğu için de kullanım ömrü uzundur. Estetik ve şık tasarımı ile de evinizin değerini arttırır.
İlgili 27 soru bulundu
Maliyet ve fiyat Seramik karoların maliyeti düşüktür, ancak granit seramik karolardan daha pahalıdır, bu taşın şaşırtıcı özellikleri nedeniyle bunun arkasında çok mantıklı nedenler vardır.
Granit Çizilir mi? Granit ancak kendisinden daha sert bir malzemenin üzerine ısrarla sürtülmesiyle çizilebilir. Graniti yalnızca elmas çizebilir, bu sebeple granit işlenirken elmas uçlu malzemelerle kesilerek operasyon yapılır.
– Mermer, Granit, Traverten ve doğaltaş yüzeyinin reçine elmas pedler ile ışığı yansıtacak kadar mükemmel pürüzsüz hale ulaştırılmasına cilalama – parlatma denir. bu işlemden sonra taşın yüzeyi tam bir ayna parlaklığındadır.
Fayans Boyası Uygulama Alanları
Dekoratif olarak; Banyo, mutfak, balkon, teras seramiklerine, her türlü fayansa, mermer, granit, porselen, cam mozaik, beton gibi alanlara ve mutfak dolapları, kapı gibi ahşap yüzeylere uygulanabilir.
Örneğin, 3 çorba kaşığı karbonatı, 1 çorba kaşığı çamaşır suyu ile karıştırarak, macun kıvamına getirebilirsiniz. Sonrasında ıslak fayanslar üzerine bu karışımı bir fırça yardımıyla sürdüğünüzde, yarım saat sonrasında yumuşak bir sünger ile silerek, tertemiz bir sonuç elde edebilirsiniz.
Genellikle duvarlarda parlak seramik, zeminde ise mat seramik kullanmanız önerilir. Parlak seramik, mat seramiklere göre çok daha göz alıcı ve ışıltılıdır. Ancak yoğun kullanılan zeminlerde kayganlığı çok fazla olduğu için ve sürtünmeyle üzerindeki bu parlaklığı kaybetme riski olduğu için zeminde parlak cila önerilmez.
Mermer ile granit arasındaki fiyat farkı da iki malzeme arasında tercih yapılırken dikkate alınan bir diğer etkendir. Fiyat olarak mermer daha uygun fiyatlara sahipken granit ise mermerden daha pahalı bir malzemedir.
Granit mermer lekesini çıkarmak için bir çay bardağı sirke içerisine birkaç damla limon suyu damlatınız. Sonrasında ise mümkünse bir mikrofiber bez ile yüzeyi temizleyiniz. Lekenin çıkması halinde direkt olarak temiz bir su ile bölgeyi durulayın. Ardından da kurulama işlemi yapınız.
Granit yüzeylerde çizik giderme ve cilalama uygulamasında ilk aşama olan çiziklerin giderilmesi işleminde, yüzey üzerindeki hasar durumuna bağlı olarak kuru ped ile zımparalama işlemi yapılır. Hafif çizik var ise; 200 numaralı grid ped kullanılır. Eğer tam pürüzsüzlük sağlanmaz ise; 100 numarali grid ped kullanılır.
Fakat granit yüzeylerinizin de dikkat gerektirdiği zamanlar vardır. Gün içerisinde yoğun bir şekilde kullanılan zemin ve tezgah yüzeyler, sürekli aşınmayla matlaşabilir. Bu meydana geldiğinde, granit silim ve cilalama işlemlerinin uygulanması gerekir.
Bulaşık makinesi yıkamasına uygun bir yapıya sahiptir. Bazı durumlarda güçlü lekeler de olabilir. Bu durumda bulaşık süngerinin yumuşak kısmı ile lekeyi kaldırabilirsiniz. Eğer granit tava dışı nasıl temizlenir diyecek olursanız, bulaşık süngerine karbonat döküp dışını silebilirsiniz.
Besinlerden, paketli yiyeceklerden ya da kullanılan malzemelerden gelen bakteri ve mikropları tutmayan mutfak tezgahını tercih etmek sağlığınız açısından önemlidir. Porselen mutfak tezgahı bu açıdan sizlere hem hijyeni hem de sağlıklı yemek yapma keyfi sunar.
Doğal taş kaplamalar, tıpkı fayans çeşitleri gibi dayanıklı, kolay temizlenebilen ve mekanın havasını dikkat çekici kılan banyo zemin kaplamalarıdır. Tercih haklarını bu tür zemin kaplamalarından yana kullananlar; granit, mermer ya da kireçtaşından üretilen modellere yönelebilir.
Granit mutfak tezgahı temizliği için bulaşık parlatıcısını deneyebilirsiniz. Yapmanız gerekenler ise oldukça basit: Bulaşık parlatıcısını temiz bir bulaşık süngerine dökün ve bu sünger ile tezgahı silin. Saniyeler içinde tezgahın temizlendiğini, kalmış lekelerin silindiğini fark edeceksiniz!
Aşınmaya, basınca, darbeye karşı dayanıklı, güzel renkli ve iyi cila kabul eder. Atmosfer tesirlerine ve ayrışmaya karşı direnci yüksektir. Günümüzde daha çok parke ve bordür taşı ve bazı büyük yapılarda kaplama taşı olarak kullanılmaktadır.
Dayanıklı bir yapısı vardır. Görünüm: Granit küçük taneli, mavi, yeşil, turuncu, kırmızı gibi küçük desenli ve gösterişlidir. Mermer ise damarlı bir görünümdedir ve rengi genelde aynı tonlardadır. Eğer gösterişli bir tezgah istiyorsanız graniti, sade şıklıktan yanaysanız mermeri seçebilirsiniz.
Aşındırıcı olabilecek temizlik ürünlerinin uzun süre boyunca kullanılması mermerin deforme olmasına yol açar. Bu durum ufak gözeneklerin belirginleşmesine sebep olur. Gözeneklerde kir, yağ ve pas lekeleri birikmeye başladığı zaman sararma ortaya çıkar. Mermerler sert ve dayanıklı oldukları kadar özel bir yapıdadır.
Mermer granite göre daha yumuşaktır çünkü farklı oluşum evrelerine sahiptirler, granit oluşum evresini geç tamamladığı için daha sert ve geçirgenliği daha azdır mermer ise daha yumuşak olmasından dolayı leke tutar ve çizilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri