En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Defne yaprağı ve portakal kabuğu ile de dişler beyazlatılabilir. Portakal kabukları ve toz haline getirilmiş defne yapraklarını karıştırarak macun kıvamına getirin. Hafta bir defa diş fırçalar gibi dişlerinize uygulayın. Tarçın, adaçayı ve karbonat karışımı da bilinen diş beyazlatma yöntemleri arasında yer alır.
Dişleri her seferinde iki dakika boyunca günde en az iki kez düzgün bir şekilde fırçalamak, diş ipi veya diş ipi alternatifleriyle dişlerin arasını temizlemek ve antiseptik veya beyazlatıcı bir gargara kullanmak ağzınızı sağlıklı tutmak için iyi bir uygulamadır.
Her gün en az sabah ve akşam olmak üzere iki kez fırçalamak, dişlerimizin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu bakım aynı zamanda dişlerimizin beyaz kalması için de gereklidir. Bunun dışında dişlerimizi korumak için yemek sonrasında süt içebiliriz.
Profesyonel Diş Beyazlatma Teknikleri
Ağartma (bleaching): Diş hekimi tarafından gerçekleştirilen bu işlemde karbamid peroksit veya hidrojen peroksit kullanılır. Bu işlem sayesinde içsel (intrensek) nedenlerle renk değişikliğine uğrayan dişlerde beyazlama sağlanır.
İlgili 23 soru bulundu
Öğr Üyesi Özge Gürbüz, 'Evde dişleri beyazlatmak için karbonat ve limon gibi dişleri aşındırıcı yöntemler uygulanmamalı. Çünkü aşınmış dişlerin zamanla beyaz rengi geri dönülmez bir şekilde kaybedilir.
Lazer yardımıyla diş beyazlatma tedavisi için ilk olarak kullanılacak ağartıcı ilaç dişlerin üzerine sürülür. Daha sonra bu dişlerin üzerine lazer tutulur. Lazer ışığı dişlerin içine işlemez, burada amaç kullanılan ilacın lazer ışığı sayesinde aktive olmasıdır. Kısa süre içinde beklenen kimyasal reaksiyon gerçekleşir.
Dişlerinizi her gün en az 2 defa fırçalamanız diş yüzeyinde yemek artıklarının birikip plağa dönüşmesini engeller. Elbette dişlerinizi fırçalamak daha beyaz bir görünüm oluşmasını sağlayacaktır. Diş minesi yarı saydam olduğu gibi geçirgen yapıdadır.
Ev Tipi Beyazlatma Nedir? Evde diş beyazlatma, dişlerin evde kullanılan özel beyazlatma kitleri ve jel ürünler yardımıyla beyazlatılması işlemidir. Bu yöntem, ofis tipi beyazlatma yöntemi kadar etkili olmayabilmektedir. Ancak daha uygun maliyetlidir ve evde rahatlıkla uygulanabilir.
Karbonatı diş macunu gibi kullanabilirsiniz. Bunun için iki farklı yöntem vardır. Birincisi, karbonatı diş macununuz ile karıştırarak dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Diğer yöntemde ise, bir çay kaşığı karbonatı, iki çay kaşığı su ile karıştırarak dişlerinizi bu karışım ile fırçalayabilirsiniz.
Diş hekimi, profesyonel diş temizliği yaparak, dişlerdeki plak ve diğer lekeleri uzaklaştırabilir. Doğal yöntemler, dişlerin daha beyaz görünmesini sağlamak için etkili bir seçenek olabilir. Limon suyu, karbonat, hindistan cevizi yağı ve elma sirkesi gibi malzemeler, dişlerin beyazlamasına yardımcı olabilir.
Karbonat, dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olabilir ancak çürükleri, diş eti hastalıklarını ve diğer diş problemlerini önlemek için tek başına yeterli değildir. Karbonatlı diş macunu kullanmak, diş sağlığı rutininizin herhangi bir bölümünün yerine geçmemeli, tamamlayıcı olarak görülmelidir.
Bir bardağa 1 çay kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı tuz eklenip iyice karıştırılır. Macun kıvamına gelen karışıma diş fırçası batırılarak dişler fırçalanır. Bir hafta süreyle günde bir kez yapılan uygulama dişlerin daha beyaz görünmesini sağlayacaktır.
Yarım kaşık elma sirkesini bir bardak su ile seyreltin. O elma sirkeli su ile 30 saniye ağzınızı çalkalayıp tükürün. Hemen arkasından florürsüz bir diş macunu ile dişlerinizi 3 dakika boyunca fırçalayın. Bu işlemi her gece 2 hafta boyunca yapmanız sonrasında dişlerinizin beyazladığını göreceksiniz.
1 çay kaşığı tuz (mümkünse himalaya), 1 tatlı kaşığı elma sirkesini tuz eriyinceye kadar karıştır. Dilersen içine az miktar karbonat da ekleyebilirsin. Dişlerini bu karışımla her gün fırçaladığında bir hafta sonra renginin açılmaya başladığını görebilirsin.
Kahve, siyah çay ve kırmızı şarap diş minesinde renk değişikliğine neden olabilir. Neyse ki, diş beyazlatma teknolojisi hiç olmadığı kadar iyi. Sizi gülümsetmek için ofis tipi ve reçetesiz satılan etkili tedavi seçenekleri mevcuttur.
“Muz Kabuğu ile Diş Beyazlatma” Sadece Bir Efsanedir
Muz kabuğu beyazlatmanın savunucuları, günde birkaç dakika küçük bir muz kabuğunu dişlerinize sürerseniz, yüksek potasyum ve magnezyum seviyelerinin “dişlerinize emildiğini” söylerler. Ancak, bunun işe yaradığına dair kesinlikle hiçbir kanıt yok.
Bazı dişler bir iki günde beyazlarken, bazıları bir iki ay sürebilir. Çoğu insanın dişleri 2-3 haftada beyazlar. Dişlerinizde sarılaşma grileşmeden ne kadar fazlaysa beyazlatma o kadar iyi olacaktır.
1.Diş ağartma Vital tek diş için en fazla dört adet, malzeme fiyatları hariç olarak 750 TL den başlamaktadır. 2.Diş ağartma çene için ve malzeme fiyatı hariç olarak 2.000 TL den başlamaktadır. Diş beyazlatma fiyatları 2023 yılında ortalama Boğaziçi Diş Hastanemizde 2.000 TL 'dir.
Bunlardan en yaygın olanı şüphesiz ki: Karbonat. Doğal bir aşındırıcı olan karbonat, lekeleri mekanik olarak çıkarabilir. Dişlerinizi beyazlatmak için karbonat denemek istiyorsanız, eşit miktarda su ve karbonatı karıştırarak bir macun yapın. Diş fırçanızı 1 dakika boyunca dişlerinize sürtün, ardından tükürün.
Bleaching (diş beyazlatma) işlemi, diş rengini 30 ila 60 dakika arasında 3-4 ton kadar açabilir (dişin renginin kaç ton açıldığı kişiden kişiye göre değişir).
Limon içerdiği asitlerden dolayı birçok hastalıkta şifa kaynağıdır. Kabukları da diş beyazlatmada gözle görülür farklar yaratır. Limonu rendenin ince tarafıyla rendeledikten sonra, suyunu sıkın ve bu suyla dişlerinizi fırçalayın.
Karbonat ve tuz ile dişler beyazlamaz ❌ Aksine bu tip. maddeler diş yapılarına zarar vererek dişin ana renginin. kaybolmasına ve dişin aşınmasına neden olabilir.
-Hayır, karbonat cif gibi iri partikülleri olan bir maddedir ve bununla mine üzerini fırçaladığımız zaman sert mine yüzeyi çizilir, aşınır ve leke tutmaya daha müsait bir hale gelir. Bu nedenle karbonat, tuz gibi partikülleri olan maddelerle diş fırçalamak doğru değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri