Tek başına etkisi olmayan karbonat içine sıvı çamaşır ya da bulaşık deterjanı kullanarak etkili temizlik yapmak mümkün. Sirke ve karbonat karıştırılarak aynı işlem sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilir. Temizlik ardından kuru bezle ıslaklık iyice alınarak beyaz ayakkabı beyazlatma kısa sürede mümkün olacaktır.
Beyaz ayakkabılardan sarı lekeleri çıkarmak için alkol veya hidrojen peroksit kullanabilirsiniz. Sarı lekeler kalıcı ise, bir miktar renk sökücüyü suyla karıştırıp lekenin üzerinde birkaç dakika beklettikten sonra ayakkabıyı bir bezle silebilirsiniz.
Beyaz ayakkabı temizleme noktasında kabartma tozu, çamaşır deterjanı, ılık su ve sabun kullanılabileceği gibi aynı zamanda da karbonat ve diş macunu da beyaz ayakkabı temizliği noktasında kullanılabilecek olan yöntemler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.
Bir kapta su, sirke ve karbonatı karıştırarak macun kıvamına getirin. Bu karışımı hafif sararmış bölgelere uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Ardından ılık suyla durulayarak temizleyin. Sirke ve karbonatın ağartıcı etkisi, tabanın rengini açabilir.
Yarım fincan beyaz sirkeyi bir bardak ılık su ile seyrelttikten sonra bir bezi seyreltilmiş çözeltinize batırarak beyaz ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz. Temizledikten sonra kuru bir bez yardımı ile ıslaklığını iyice alarak güneş ışığında 3-4 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.
İlgili 24 soru bulundu
Beyaz sirkeyi bir pamuğa döküp ayakkabının kumaş olmayan her bölgesine uygulayabilirsiniz. Parlak ve kalın yüzeylerini beyaz sirke ile temizlediğinizde, ayakkabıda oluşan kirin de gittiğini göreceksiniz.
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek. Ayakkabı Temizliği Neden Önemlidir? Ayakkabılar, hem tarzımızı yansıtan birer aksesuar hem de günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız bir parçadır.
Evet, kullanabilirsiniz ama çamaşır suyunu sulandırmanız gerekiyor. Çoğu ayakkabı bakımı kılavuzunda, çamaşır suyu su karışımı önerilir. Diş fırçanızı seyreltilmiş çamaşır suyu solüsyonuna batırın ve ayakkabıları hafifçe fırçalayın. İşiniz bittiğinde ılık suyla yıkayın.
Diş fırçasının üzerine diş macunu sıkın ve sararan bölgeleri fırçalayın. Ardından nemli bez ile ayakkabınızı silin. Ayakkabınızın tertemiz olduğunu göreceksiniz. Eğer spor ayakkabınız deriyse, vazelin sürebilirsiniz.
Spor ayakkabı temizliğinde de işe yarar sonuçları sirke ile almanız mümkün. Yarım bardak suyun içine bir kahve fincanı beyaz sirke koyun ve yumuşak bezi, karışıma batırarak ayakkabınızda kirlenen yerleri silin.
1- Cif ile Beyaz Ayakkabı Temizleme
En sık tercih edilen beyaz ayakkabı temizleme yöntemlerinden biri olan cif çok etkilidir. Çamur veya daha güçlü lekeleri beyaz ayakkabıdan çıkarmak için cif tercih edilebilir. Cifle beyaz ayakkabı temizleme işleminde cifi nemli bir beze sıkarak nazikçe kirli bölgeye uygulayın.
Beyaz ayakkabıların hijyenik temizliği için her ne kadar 60-90 derecede yıkanması tavsiye edilse de ayakkabının şeklini ve yapısını koruması için yüksek ısı sıcaklığı yıkama işleminde uygun görülmemektedir. Düşük ısı ve devire sahip yıkama programları siyah ve beyaz ayakkabılar için ideal olmaktadır.
6- Karbonatla Etkili Spor Ayakkabı Temizliği
Spor ayakkabının temizliğinde karbonat temizlik için etkili bir yöntemdir. Bir miktar ılık suya karbonat eklenir ve yumuşak bir diş fırçası yardımıyla lekeli bölgeler temizlenir.
Deri ayakkabı temizliği yapılırken ıslak mendil de çoğu kişinin tercih ettiği bir malzemedir. Deri Ayakkabı Temizlerken Islak Mendil Kullanmak: Ayakkabının geçici süreliğine temiz kalmasını sağlar. Ayakkabının yapısını bozmamak ve anlık oluşan kirleri giderebilmek için ıslak mendili birçok kişi tercih eder.
Kullanmadığınız diş fırçası üzerine macunu sıkın ve ayakkabınızın üzerine ovalayarak yayın. Diş macununu ayakkabının üzerinde yaklaşık 10 dakika bekletin. Bekleme süresi dolunca temiz ve nemli bir bez ile ayakkabınızı silin ve kuru bir havlu yardımıyla kurulayın.
Sabunlu su kullan: Az miktarda çevre dostu çamaşır deterjanını ılık su ile karıştır ve yumuşak bir yıkama bezi kullanarak ayakkabının üzerindeki dikkat çekici lekeleri nazikçe sil. Durula: Yıkama bezini deterjandan arındırmak için iyice yıka.
Çamaşır makinesinde yıkanan ayakkabı türlerinin hepsini düşük derecede 30 derecede ve kısa programda yıkamalısınız. Sıkma devri ise en fazla 600 olmalıdır. Ekstra bir sıkma işlemi yapmanız halinde ayakkabılarınızın şekli bozulabilir.
Diş fırçasını su ile ıslatın ve bir miktar diş macununu fırçanın üzerine sıkın. Macunu temizlemek istediğiniz yere sürün ve hafif bastırarak fırçalayın. Ayakkabıları bu şekilde 10-15 dakika bekletin. Bekleme süresi dolduktan sonra nemli bir bez yardımı ile bütün macunu temizleyin ve ayakkabılarınızı kurumaya bırakın.
Kar ve sulu kar gibi daha sert lekeleri, bir çay kaşığı ılık su ve beyaz sirkeyi doğrudan sorunlu bölgeye sürerek yok edebilirsiniz. İşe, parlatma bezinize biraz cila uygulayarak başlayın. Deri ayakkabılarınızı parlatmak ve korumak istiyorsanız balmumu bazlı bir cila tercih edin.
Bir tatlı kaşığı Domestos çamaşır suyunu 5 yemek kaşığı su ile seyreltin. Daha fazla çamaşır suyu kullanmamaya dikkat edin, aksi takdirde beyaz ayakkabınıza sarı bir renk verebilir.
Basit bir çamaşır deterjanı tercih ederek ayakkabınızı yıkayabilirsiniz. Ek yumuşatıcılar ve benzeri ürünlerin ayakkabılarla kullanılmaması gerekmektedir. Sıvı çamaşır deterjanı ideal seçenek olmakla birlikte toz deterjan da kullanılabilir.
Kısa ve 30 derecelik bir programda çalıştırılmalıdır. Daha yüksek bir derece veya uzun bir program ayakkabıya zarar verecektir. Ayakkabılar ile birlikte başka bir giyim parçası veya benzeri eşyanın yıkanmaması gerekmektedir.
Ayakkabı Temizliği
Ayakkabınızın tabanları ve yan tarafları, dışarıdaki kirleri üzerinde taşır ve lekelenir. Ayakkabınızın taban ve yanlarını Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü sıkıp biraz bekledikten sonra temiz kuru bir bezler silerek temiz bir görüntüye kavuşabilirsiniz.
İki yemek kaşığı sirkeyi bir yemek kaşığı karbonatla karıştırın. Ardından bir bardak ılık suyla seyreltin ve sonra bir diş fırçasıyla veya bir bezle ayakkabıyı karışımla ovun. Bu karışım çabuk kurur ve daha sonra su ile temizlenebilir ve kurumaya bırakılabilir.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri