Diş minesini aşındırır: Aşırı diş fırçalamak; dişin minesini sıyırarak daha sarı görünmesine yol açabilir. Diş minesinin aşınması güçtür; fakat bu mümkün olabilir. Eğer bu durum meydana gelirse, dişin dentin tabakası olarak isimlendirilen ikinci tabakası açığa çıkar.
Sadece tek dişimde sararma var ne yapmalıyım? Zaman zaman canlılığını yitiren dişlerin renkleri sararır ve koyulaşır bu dişler kanal tedavisi gerektirirler. Kanal tedavisi görmüş dişlerde görülen sararma ve koyulaşmalar, dişin iç kısmına uygulanan beyazlatma ajanlarıyla içten beyazlatılmalıdırlar.
Dişlerdeki sararma yüzeysel ise öncelikle iyi bir diş taşı temizliği, ardından düzenli fırçalama ile giderilebilir. Ancak iç tabakada yani dentin tabakasında oluşan lekelenmeler fırçalama ile giderilmez; beyazlatma işlemi ile tedavi edilebilir.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Dişlerinizi Düzenli Olarak Fırçalayın
Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak, plak ve diğer lekelerin oluşmasını önleyerek dişlerinizin daha beyaz görünmesini sağlar. Fırçalama işlemi, diş hekimi tarafından önerilen şekilde yapılmalıdır ve en az günde iki kez yapılmalıdır.
İlgili 38 soru bulundu
Bazı dişler bir iki günde beyazlarken, bazıları bir iki ay sürebilir. Çoğu insanın dişleri 2-3 haftada beyazlar. Dişlerinizde sarılaşma grileşmeden ne kadar fazlaysa beyazlatma o kadar iyi olacaktır.
Çok diş fırçalamak diş sararmasına neden olmaz. Fakat fırçalama tekniklerinin hatalı olması ile dişlerde zaman içerisinde sararma meydana gelebilmektedir. Dişlerin çok sert ve yanlış tarafa fırçalanması diş etine zarar vermektedir. Diş eti kanamaları zaman içerisinde dişte sararmaya neden olabilmektedir.
Kahve telvesi diş beyazlatma için de kullanılır. Granüller dişlerdeki inatçı lekelerin çıkmasına yardımcı olur. Telveleri su ve sabun ile karıştırıp inatçı yüzey lekelerinde kullanabilirsiniz.
Dişlerinizi her gün en az 2 defa fırçalamanız diş yüzeyinde yemek artıklarının birikip plağa dönüşmesini engeller. Elbette dişlerinizi fırçalamak daha beyaz bir görünüm oluşmasını sağlayacaktır.
Çözücü olarak etanol içeren benzersiz formülü ile lekelere karşı savaşır ve dişlerinizi renk değişiminden korur. LISTERINE® Advance White'ın 2 haftada daha beyaz dişler sağladığı klinik olarak kanıtlanmıştır.
Diş sararması nasıl geçer diye merak eden hastalar için diş sarılığı, estetik açıdan hoş olmayan bir sorundur, ancak üstesinden gelmek mümkündür. Evde diş sarılığı tedavisi yapmak mümkündür, ancak diş beyazlatma işlemi gibi profesyonel bir tedavi için diş hekimleri kontrolü altında tedavi olmanız gerekmektedir.
Eğer hastalık sebepli diş sararması var ise bu durumda bir uzmandan yardım almak önerilmektedir. Ancak düzenli diş fırçalamama gibi ihmal sonucu yaşanan durumlar sonucu diş sararmış ise bunun çözümü mümkündür.
Bunun en önemli nedenlerinden biri, zaman geçtikçe dişleri koruyan mine tabakasının incelmesi ve yüzeyin altındaki dentin tabakasının görünmeye başlamasıdır. Sarı tonu nedeniyle dentin, mineden daha koyu görünür. Ek olarak, tütün kullanımı ve beslenme alışkanlıkları da sarı dişlere neden olabilir.
Dişlerinizi fırçalayıp ağzınızı iyice çalkalayın. Ardından bir çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı ada çayı ve bir çay kaşığı tarçını iyice karıştırın. Bu işlemi her gece tekrarlayın. Çok değil 1 hafta içinde dişlerinizdeki beyazlığı fark edeceksiniz.
Diş ve diş etlerinin sağlığının korunması için florürlü bir diş macunu ve yumuşak kıllı bir diş fırçası ile dişler günde en az 2 kez 45 derecelik açıyla yukarı ve aşağı hareketlerle fırçalanmalıdır. Her bir dişin ön ve arka yüzeyi ile çiğneme yüzeylerinin yeterli miktarda fırçalandığından emin olunmalıdır.
Dişlerde meydana gelen çürüklerin en yaygın nedenlerinin başında bu koyu lekeler gelir. Ancak her leke tehlikeli olacak anlamında da değildir. Çünkü bazen bu lekeler sadece yiyecek veya içeceklerden kaynaklı yüzey lekeleridir. Diş temizliği ve diş beyazlatma işlemleri ile dişte siyah lekeler kolayca çıkarılabilir.
Karbonat, elma sirkesi ve tuz karışımı ile dişleri beyazlatmak mümkündür. Bardak içine; 1 çay kaşığı elma sirkesi, yarım çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek karışımı hazır hale getirebilirsiniz.
Her gün en az sabah ve akşam olmak üzere iki kez fırçalamak, dişlerimizin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu bakım aynı zamanda dişlerimizin beyaz kalması için de gereklidir. Bunun dışında dişlerimizi korumak için yemek sonrasında süt içebiliriz.
Ev tipi beyazlatma, kişinin evinde uyguladığı ve diş hekimi tarafından verilen özel bir diş beyazlatma kiti kullanılarak gerçekleştirilen bir beyazlatma yöntemidir. Bu yöntem genellikle dişlerin yavaşça beyazlamasına ve sonuçların yaklaşık 1 – 2 hafta içinde görünür hale gelmesini sağlamaktadır.
Diş hekimlerinden ya da eczanelerden temin edilebilen diş beyazlatıcı ürünlerdeki aktif bileşen peroksittir. Asıl ağartma maddesi hidrojen peroksit olup karbamid peroksit hidrojen peroksitle parçalanır.
Limon Suyu Diş Beyazlatır Mı? En sık merak edilen unsurlardan biri de limon suyu ile dişlerin beyazlatılıp beyazlatılmadığıdır. Karbonat içerisine birkaç damla limon suyu ekleyerek diş fırçalama yönteminin oldukça yaygın bir şekilde tercih edildiğini belirtelim. Ancak bu yöntem son derece sakıncalıdır.
Bu noktada yediğimiz ve içtiğimiz hemen her şey dişlerimizi sarartmak için adaydır. Özellikle boyalı gıdalar bu konuda en önde gelen adaylardır. Sigara da dişlerin sararmasına ve hatta kararmasına neden olur.
Çünkü D vitamini eksikliği, diş ve kemik yapısında bozulmalara neden olmaktadır. Bu nedenle hem diş hem de fiziksel sağlığımız için oldukça önemlidir. Ayrıca D vitamininin eksik olması, diş çürüklerini de arttırmaktadır. Güneş ışını ile D vitamininin büyük bir kısmını vücudumuza alırız.
Son zamanlarda özellikle zayıflamak için bol bol tüketilen limonlu su diş için bir kabustur. Limonun asitli yapısından dolayı diş minesine zarar verdiği için hem dişlerde çürümeye hem de diş tabakasının altında kalan sarı tabakanın ortaya çıkmasına neden oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri