Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Diyanet bankada çalışmak caiz mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Diyanet bankada çalışmak caiz mi?

Fetva Kurulu, bir Müslümanın faizli bankalarda yönetici, danışman, muhasebeci, temizlikçi, aşçı ve bekçi gibi görevlerde bulunmasının caiz olmadığını belirtti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkha.com

Banka çalışanı olmak caiz mi?

İster banka yabancı olsun ister başka biri, bu durumda daha önce de belirtildiği gibi, bu fazlalığı almak Müslüman biri için caizdir. Dolayısıyla banka da böyle bir faizle ilgili işlemleri yürüten bölümde çalışmak caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sistani.org

Bankada çalışanın parası haram mı?

Faizli bankada çalışanın kazandığı para sadece çalışan için haramdır. ondan mübah bir şekilde birisi alırsa haram olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamqa.info

Faiz veren bir kurumda çalışmak caiz mi?

Yazı işleri, mevduat işleri vb. işlerinde çalışmak ise direk haram işlemektir. Cabir bin Abdullah Radiyallahu anhu'dan rivayet edildiğine göre Rasulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem; Faizi yiyeni, yedireni, şahidini, ve yazanı lanetlenmiştir. Ve “tümü günahta eşittirler” demiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamqa.info

Faizli bir yerde çalışmak caiz mi?

Faiz işlemine aracı olmak faiz alıp vermek gibi haramdır. Faiz işlemi yapmayan bir kurumda da çalıştığınızda ya da bir şekilde ve herhangi bir sebeple (elinizde olsun ya da olmasın) faizli işleme mecbur kalabiliyorsunuz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.com

Bankalarda Çalışmanın Dini Durumu idrisbozkurt com

İlgili 44 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Bankada faizli para biriktirme caiz mi?

Böyle bir uygulama faiz değildir, caizdir. Ancak, vadesiz mevduat hesabına yatırılan paranın faiz gibi dinen meşru olmayan işlemlerde kullanılması da söz konusu olabileceğinden, bu hususta meşru seçenekler olduğu sürece, zorunluluk olmadıkça paranın böyle bir hesapta tutulması dinen uygun değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Faiz hangi durumda caiz olur?

Diyanet Ansiklopedisi'nin faiz maddesinde de böyle yazmaktadır. Dâr-ül-harbde, yalnız kâfirlerden faiz alan bir bankaya para yatıran bir müslümanın, bu paranın faizini alması helal olur. Bu bankadan ödünç para alıp faiz verenlerin hepsi müslüman ise, bankaya yatırılan paranın faizini almak haram olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Bankada gişede çalışmak caiz mi?

Bu husus tamamen bir zorunluluk haline bağlı olarak kullanılabilen bir ruhsattır. Özetle söylemek gerekirse, böyle yerlerde ancak, geçinecek başka bir kapı kalmadığı zaman geçici olarak çalışmak caiz olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Devlet bankalarından faiz almak caiz mi?

Diyanet'ten TOKİ fetvası: Kamu bankasının faizi caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Bankada güvenlik görevlisi olmak caiz mi?

Değerli kardeşimiz, Harama girmek caiz olmadığı gibi, ona vesile olmak da caiz değildir. Bu bakımdan faiz sistemiyle çalışan bankalarda görev almak caiz değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Maaşı bankada bekletmek caiz mi?

Fetva Kurulu, "Özel şirketler ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçi, memur veya emekliler maaşlarını faizli bankalar aracılığıyla alıyorsa paralarını bekletmeksizin ya çekmeli ya da katılım bankalarına transfer etmelidir" diye belirtti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkha.com

Bankada parası olanlar ne yapmalı?

Listede ismi bulunan hak sahiplerinin, hesaplarıyla ilgili işlem yapmak için Haziran ayının 15'ine kadar ilgili banka şubeleri veya Genel Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar işlem yapılmayan hesaplar zamanaşımına uğraması nedeniyle Fona gelir kaydedilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Faiz neden haram kılınmıştır?

Müslüman başka birisinin malını ancak bir mal veya iş karşılığında alabilir. Hiçbir ekonomik değeri olmayan vade: zamandan dolayı bir kişinin parasını almak onu karşılıksız almak demektir. Bu yüzden dinimiz faizi başkasının malını haksız yere almak olarak tanımlamış ve haram kılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kastamonu.edu.tr

Yatırım bankasında çalışmak caiz mi?

Adı geçen kuruluşlar aralarında İslam ülkelerinin ve zayıf, geri kalmış ülkelerin de bulunduğu bütün dünyaya yönelik faaliyetlerde bulunuyorlar. Bu faaliyetlerde -faizcilik dışında- zulüm, sömürü, dirilmeyi engelleme gibi işler ve amaçlar da varsa, oralarda çalışmak caiz olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Kredi kartı kullanmak caiz midir?

CEVAP Kredi kartı kullanmak caizdir. Kredi kartı ile bir malı taksitle daha pahalı almak da caizdir. Zaruretsiz kredi kartından nakit çekip faiz ödemek caiz değildir. Bir de, zaruret olmadıkça, kredi kartı borcunu vaktinde ödemeyip, kalanı için ceza ödemek caiz olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Borsa oynamak caiz mi?

BORSA HARAM MI? DİYANET AÇIKLADIDiyanet borsadan hisse almanın caiz olmadığını söylemiştir. Buna göre borsada bulunan hisseleri bloke edecek olan ve hayali satışlarda borsada spekülatif dalgalanmalara yol açacak olan satışlar dini anlamda sakıncalı olarak nitelendirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

Diyanet faize onay verdi mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 'Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından uygulanan Sosyal Konut Projesinin dini hükmü nedir?' sorusuna cevap verdi. Kurul verdiği cevapla, tarihinde ilk defa faizli işleme onay verdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Diyanet devlet banka faizi haram mı?

Müslümanlar faizli mevduata bilerek ve isteyerek para yatırmamalıdırlar. Çünkü bu tür mevduat hesaplarına tahakkuk ettirilen fazlalıklar faiz olup dinen haramdır. Söz konusu faiz oranlarının enflasyonun altında ya da üstünde olması, bu işlemi faiz olmaktan çıkarmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Diyanet işleri faiz haram mı?

Bu dünya fanidir ve bir imtihan yeridir. Ebedi olan ise ahiret yurdudur. İlâhî huzura çıktığımız zaman “Malımızı nereden kazanıp nerede harcadığımız” elbette sorulacaktır. Öyleyse geliniz, başta faiz olmak üzere her türlü haksız ve haram kazançtan sakınalım.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diyanet.gov.tr

Otelde çalışmak dinen caiz mi?

İşinizle ilgili olarak; şüphesiz yabancıların konuk olduğu bir otelde çalışmak haram değildir. Fakat haram işler bulaşırsa bu durumda çalışmanız harama dönüşür. Genellikle bu tür otellerde içki içilir, erkek ve kadınlar bir arada olur, müzik, yüzme havuzları vb..

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamqa.info

Banka üzerinden altın almak caiz mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı “Altına yatırım yapmak haram değildir,” dedi. Nedenlerini ise şöyle açıkladı: “ Kural olarak bedeli peşin olarak ödenerek ve herhangi bir faiz uygulanmadan, bir kuruluştan altın veya döviz alım-satımı yapmak caizdir.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bigpara.hurriyet.com.tr

Kur Korumalı Mevduat Hesabı caiz mi?

Ziraat Katılım Danışma Komitesi ise verdiği icazet belgesi ile katılım bankalarının açtığı kur korumalı TL katılım hesaplarının İslam'a uygun olduğunu duyurmuştu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hyd.org.tr

Diyanet kredi ile ev almak caiz mi?

Kurulumuz, halkımızla paylaştığı görüşünde; öncelikle faizin kesin olarak haram kılındığını, konut veya araç satın almak için faizli kredi kullanmanın caiz olmadığını çok açık ve kesin bir dille belirtmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Peygamber efendimiz faiz için ne demiştir?

' diyerek bir daha dönülmemek üzere yasakladığı hususlardan biri de faiz idi. Peygamberimiz, faizin her çeşidini ayakları altına aldığını ilan ederek müminlere şöyle seslendi: 'İyi bilin ki faizin her çeşidi kesinlikle haramdır, kaldırılmıştır. '

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diyanethaber.com.tr

Faiz Allah affeder mi?

Oysa Allah, alışverişi helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan böyle kime Rabbinden bir öğüt gelir de (o öğüte uyarak) faizden vazgeçerse, artık önceden aldığı onun olur. Durumu da Allah'a kalmıştır. (Allah, onu affeder.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mahfiegilmez.com
Önceki makale
Sedasyon kimlere uygulanmaz?
Sonraki makale
Trabzon Rize otobüs kac saat?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT