2010 yılında kulübün ismi Yeni Diyarbakırspor olarak, renkleri ise Diyarbakırspor'un renkleri olan Yeşil-Kırmızı'ya dönüştürüldü. Sonrasında ise 2015 yılına kadar Yeni Diyarbakırspor olan kulübün ismi “Diyarbekirspor” olarak değiştirilmişti.
2015 yılına kadar Yeni Diyarbakırspor olan kulübün ismi Diyarbekirspor olarak değiştirildi.
Diyarbakır'da TFF 2. Lig'de mücadele eden Diyarbekirspor yönetimi, bugün sosyal medyada çıkan Ermenistan logolu arma ve kulübün yeni isminin Mezopotamyaspor olacağına dair haberler nedeniyle açıklama yaptı.
Kulüp 28 Ekim 2014 tarihinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Burhan Karadeniz Cep Sinemasında gerçekleştirilen kongrede Amedspor olarak isim değiştirdi.
Diyarbakırspor 1968 yılında Diyarbakır'da kurulan spor kulübü. Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etmektedir. Kulübün şu anki başkanı Siyabend Aydın'dır. 24 Haziran 1968 (55 yıl, 83 gün önce.)
İlgili 23 soru bulundu
Takımda isim değişikliği tarihi
2010 yılında kulübün ismi Yeni Diyarbakırspor olarak, renkleri ise Diyarbakırspor'un renkleri olan Yeşil-Kırmızı'ya dönüştürüldü. Sonrasında ise 2015 yılına kadar Yeni Diyarbakırspor olan kulübün ismi “Diyarbekirspor” olarak değiştirilmişti.
Şehrin adı ilk ola¬rak Asur hükümdarı Adad Nirari I (MÖ.1316-1281) ye ait bir kılıç kabzasında 'Amidi' veya 'Amedi' olarak geçmektedir. Bu adın kente ilk yerleşen Hurilerden (Subartu) kalma olduğu kabul edilmektedir.
Çalışmalar, 17 Kasım 1937 tarihinde Atatürk'ün trenle Diyarbekir'den Elazığ'a geçtiği gece yapılan bir dil tartışmasının ardından Türk Dil Kurumuna gönderilen bir telgrafla başladı. Yapılan çalışmalar sonucu şehrin adı Diyarbakır olarak değiştirildi.
TFF 2. Lig'de oynanan Amed Sportif-Bursaspor maçı öncesi ısınmak için sahaya çıkan yeşil-beyazlı futbolculara tribünden yabancı cisimler atıldı. Bursasporlu futbolcuların polis koruması eşliğinde soyunma odasına gitmesinin ardından sosyal medyada TFF'ye maçı iptal etmesi yönünde çağrılar yapıldı.
Bölgesel Amatör Futbol Ligi'nde (BAL) 20222003 sezonunda Diyarbakır'ı; Bağlar Belediyespor, Çınar Belediyespor, Erganispor ve Yenişehir Belediyespor temsil edecek.
1978-79 sezonunda 4 hafta lider kaldığı ligi 5. sırada bitiren yeşil-kırmızılı takım, daha sonraki yıllarda 3 kez daha Türkiye'nin en üst seviye ligine yükseldi ancak kalıcı olamadığı için 2006 yılında küme düştü.
Yeşil-Kırmızılı takım grupta şampiyonluk hedefliyor. Bu sezon Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek olan Diyarbakırspor, 9'uncu gruba düştü. 2023-2024 Bölgesel Amatör Lig 2023-2024 sezonu 14-15 Ekim tarihlerinde başlayacak.
Manisaspor ile 1-1 berabere kalarak bitime 1 hafta kala Turkcel Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Diyarbakırspor'un 3 sezonluk Süper Lig hasreti de sona erdi. Süper Lig'den 2005-06 sezonunda düşen yeşil-kırmızılılar, gelecek sezon yeniden Süper Lig'de oynamaya hak kazandı.
amed kürtçe değildir. bizansın diyarbakır şehrine verdiği isim olan amida'dan gelmektedir. diyarbakır ise diyar-ı bekr'den türemiştir. buraya yerleşen arap kabilesi bekrler sebebiyle doğu halkları bu şehre diyarbekir derler.
Mekke'nin fethinin ardından İyaz bin Ganem komutasındaki ordu tarafından fethedilerek İslam toprağına katılan Amed'in fethinin 1376.
Takımların soyunma odasına gittiği sırada saha atlayan bir kişi ile Amed Sportif Faaliyetler'den iki futbolcu arasında arbede yaşandı. Soyunma odası koridorlarında da Amed Sportif Faaliyetler'den bazı futbolcular ile özel güvenlik görevlileri arasında itişmeler oldu.
Diyarbakır, Kürtlerin başkenti Amed'tir. Sanıldığının aksine sadece filolojik bir ayrım değil bu, tarihsel, kültürel ve sosyolojik bağlamda bir halkın yaşama biçimidir Amed. Kürtlerin kendi yaşadıkları kaderin adıdır Amed. Diyarbakır ise devletin onlara reva gördüğü kaderin adıdır.
Amida (Yunanca: Ἄμιδα, Kürtçe: Amed) Günümüzde Modern Diyarbakır'ın bulunduğu Mezopotamya antik şehri.
Kürtlerin oranı ise yüzde 6.69. Diyarbakır'da ise Kürtler yüzde 75 ile ilk sırada yer alıyor. Diyarbakır'da “Türk'üm'' diyenlerin oranı yüzde 15.9. Tunceli'de “etnik kökenim Alevi'' diyenler ise yüzde 15.2 çıktı.
Abdulhamit Toprak, Diyarbakır'da at üzerinde kumaş satarak işi büyütünce, önce dükkan açmış. 1955 yılında ailesiyle Diyarbakır'dan İstanbul'a gelip Sultanhamam'da bir dükkan kiralamış. 1968 yılına kadar da Sultanhamam'ın en büyük tüccarı haline gelmiştir.
3000'li yıllarda şehrin merkezinde izlerine rastlanan Hurrilerin, bölgeye hâkim olmasıyla Diyarbakır'ı yurt edinme çabaları başlamış, ardından Mitaniler, Abbasiler, Mervaniler, Büyük Selçuklular, İnaloğulları, Nisanoğulları, Artuklular, Eyyubiler, Anadolu Selçukluları, Akkoyunlular ve Osmanlı gibi birçok medeniyete ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri