BES sözleşmenizi iptal etmek istiyorsanız bağlı olduğunuz banka veya sigorta şirketi ile irtibata geçmeniz ve talebinizi iletmeniz yeterlidir. BES iptal etme işlemini yaptırmak için kurumun ilgili birimi ile iletişime geçebilir ya da çağrı merkezi, internet sitesi gibi diğer kanallarını kullanabilirsiniz.
Mobil bankacılık uygulaması üzerinden Bireysel Emeklilik Sistemi iptalini gerçekleştirmek için Ana menü üzerinden “Değişiklikler ve Talepler” menüsüne tıklayabilir ardından "Otomatik Katılım Sözleşmeler" sayfasından BES Cayma Talebi menüsü üzerinden işlem yapabilirsin.
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde birikiminiz fonlarda değerlenir ve ayrılma talebinizin ardından yasal süreler içerisinde bu fonların satışı gerçekleşir. Erken çıkış işlemleriniz de bireysel emeklilik çıkış işlemleri için yasal süre olan 20 iş günü içerisinde gerçekleştirilir.
SMS ile BES iptali için büyük harflerle “ayrılma” yazıp boşluk bırakıp, T.C. kimlik numaranızı yazıp 2560'a göndererek BES iptali yapabilirsiniz. Bunun dışında 444 44 00 çağrı numarası ile de iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Türkiye Emeklilik BES İptali Nasıl Yapılır? Bunun için 0850 202 20 20'yi aramalısınız. Diğer yöntem ise internet şubesinden iptal yöntemidir.
Mobil bankacılık üzerinden de BES iptal işlemi yapılabilir. Ana menü üzerinden “Değişiklikler ve Talepler” menüsüne tıklayın ardından Otomatik katılımlı sözleşmeler sayfasına gelerek BES Cayma Talebi menüsü üzerinden iptal işleminizi başlatın.
BES Paramı Nasıl Geri Alırım? İlgili kurumu arayıp Bireysel Emeklilik Sistemi kaydınızı iptal ettirdiğiniz taktirde, para iadeniz 10-15 iş günü içerisinde gerçekleştirilir. BES iptal işlemi ve Takasbank para iade işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmemektedir.
Sistemden erken çıkarsanız kesinti uygulanıyor.
10 yıldan önce sistemden çıkmanız durumunda getiri üzerinden %15, 10 yıl süreyle sistemde kalıp 56 yaşını doldurmadan sistemden çıkmanız durumunda getiri üzerinden %10, Emeklilik, vefat veya maluliyet sonucu sistemden çıkmanız durumunda getiri üzerinden %5'tir.
Asgari ücret artmasına rağmen kesintiler için takvim yılının ilk altı aylık brüt asgari ücreti dikkate alınıyor. Bu nedenle 2023 yılının tamamında BES şirketlerinin yıllık kesinti üst sınırı 851 lira, 5 yıl için toplamda alabilecekleri kesinti tutarı ise 4,253 lira olarak uygulanmaya devam edecek.
Bireysel emeklilik sisteminden ayrılma talebimi nereye yapmalıyım? Ayrılma talebinizi şirketimize yazılı olarak veya 0850 399 99 99 nolu çağrı merkezimizi arayarak iletebilirsiniz.
Sistemde 6 yılını dolduranlar devlet katkı payının %35'ini alabilir. Sistemde 10 yılını dolduranlar devlet katkı payının %60'ını alabilir. Sistemde 10 yılını doldurup aynı zamanda 56 yaşını tamamlayan ve emekliliğe hak kazanan katılımcılar ise devlet katkı payının %100'üne hak kazanır.
Ayrıca katılımcıların, 2 aylık cayma süresi sonunda otomatik katılım sisteminde kalması durumunda, bir defaya mahsus olmak üzere 1.000 TL başlangıç devlet katkısı hak edişi bulunmaktadır.
Sistemden ayrılmak için; Garanti Emeklilik İnternet veya Cep Şubesi'ne giriş yapmaları ve "Sözleşmeden Ayrılma" adımını takip etmeleri yeterlidir. Dilerlerse, 444 0 336 Çağrı Merkezimizi arayarak, Sesli Yanıt Sistemi üzerinden de işlem yapabilirler.
Türkiye Hayat ve Emeklilik Kampanyası | Kampanyalar | Ziraat Bankası
Emekliliğe hak kazandıktan sonra ayrılmak isteyenler ise %5 oranında stopaj ödemek zorunda kalırlar. Vefat halinde tayin edilmiş varis herhangi bir kesinti olmaksızın bütün ödeme ve geliri alır. Ancak 10 yıl süre ile katkı payı ödemeden sistemden ayrılırsanız toplam birikiminiz üzerinden kesintiler yapılır.
Asgari ücretli çalışanlar için (asgari brüt ücret 5.004 TL), bugünkü hesaplamayla, aylık 151 TL, yıllık 1.812 TL kesinti yapılır.
İleriye dönük para biriktirmekten çok daha avantajlı; çünkü devlet de birikiminize katkı sağlıyor. Yani BES, emeklilikte size ek gelir sağlıyor. Hem bireysel olarak sizin ileriki yaşamınızda refah düzeyinizi arttırıyor hem de uzun vadeli bir yatırım olması nedeniyle ülke ekonomisine katkı sağlıyor.
Bireysel Emeklilik Parasını Nasıl Geri Alabilirim? BES sorgulama kadar yapılan birikimlerin nasıl geri alınabileceği de sıklıkla merak edilir. Bireysel emeklilikte yapılan birikimler e-devlet aracılığıyla talep edilemez. Bunun için ilgili sigorta ya da emeklilik şirketiyle veya bankayla iletişime geçilmelidir.
BES fonları arasında günün en fazla kazandıranı yüzde 1,24 ile "Anadolu Hayat Em. İş Bankası İştirak Endeksi EYF" oldu. Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) fonları arasında günün en fazla kazandıranları, yüzde 1,24 ile "Anadolu Hayat Em. İş Bankası İştirak Endeksi EYF", yüzde 0,80 ile "Katılım Em. ve Hay.
Çocuğum için BES, hem katkı payı hem de ödeme aralığı konusunda kolaylıklar sunar. Böylelikle, yüksek gelire sahip olmayan ailelerin de çocukları için yatırım yapmasını sağlar. Bu açıdan da oldukça mantıklıdır. Ekonomik şartlarınızı zorlayıp darboğaza girmeden geleceğe yatırım yapmanın en kolay yoludur.
Yapı Kredi şubesinde görevli müşteri temsilcisine iptal isteğinizi dile getirebilirsiniz. Yanınızda nüfus cüzdanınızın bulunması gerekir. Bireysel Emeklilik İptal Formu doldurup teslim ettiğinizde iptal süreciniz başlamış olur. İptal formunun tesliminden 10 gün sonra paranızın iade edilmesi gerekir.
Akbank ile emeklilik bir telefon uzağında
Hızlı Emeklilik Planı, AgeSA Hayat ve Emeklilik A.Ş. tarafından sunulmaktadır. Akbank bir AgeSA acentesidir.
Düzenleme hayata geçtiğinde BES katılımcıları, yatırdıkları anapara ve nemasının yarısına kadar kısmını avans olarak çekebilecekler. Sistemden çıkmalarına gerek kalmadan ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri