Diyetisyen, son üç ay içerisinde yapılmış kan tahlili sonuçlarını ve anamnez formu cevaplarını inceleyerek kişinin ihtiyacı olan besin değerleri hesaplar. Yapılan hesaplamalar ardından kişinin günlük alması gereken kalori miktarı ve bu kalorinin besin dağılımı belirlenir. Çıkan verilere göre öğün planlaması yapılır.
Öncelikle diyet listesi kişiye özel yazılır, özellikle üzerine bastırarak söylemek istiyorum 'KİŞİYE ÖZEL' yazılır. Yani, komşunuz Ayşe teyzeye göre değil. Onun diyetisyenden aldığı listeyi siz uygulayamazsınız. Çünkü, sizin yaşınız farklı, boyunuz farklı ve hastalıklarınız farklı olabilir.
Çünkü hızlı ve kontrolsüz kilo vermek, düzene uyulmadığı zaman kişinin tekrar eski haline dönmesine neden olur. Diyete başlamak isteyen bir kişinin kendisine gerçek anlamda zarar vermesini engellemek için diyetisyene başvurması gerekliliği kaçınılmazdır.
Diyetisyen Görüşme
Ön görüşme, başarılı bir diyet programının olmazsa olmazıdır. Diyetisyenin danışanı ile bilgi alışverişinde bulunduğu, vücut analiz ölçümü aldığı, yaşam tarzını incelediği, uygulanacak beslenme tedavisi ve süreci hakkında bilgi verildiği ilk görüşmeye verilen addır.
İlgili 15 soru bulundu
“Bir ayda kaç kilo verilir?” sorusuna net ve kesin cevap verilemese de; sağlığın korunması için uygun görülen kilo kaybı haftada 0,5 – 1 kg arasıdır. Bu durumda ayda yaklaşık olarak 4 kg kayıp normaldir. (Bireye, sağlık ve fiziksel aktivite durumuna, metabolizma hızına göre ± 1 kg fark olabilir.)
Gerekli tahliller yapılıp altta yatan geçerli bir hastalık ve durum yok ise diyetisyen kontrolünde ayda ortalama 2 kilogram alacak şekilde sağlıklı beslenme planı yapılmalıdır. Bu kişiler, harcadıkları enerjiden 400-500 kalori daha fazla alması gerekir.
Düzenli spor yapıyor ve yediklerinize dikkat ediyorsanız 2-4 hafta içinde sporla kilo vermeye başlarsınız. Ayda vermeniz gereken kilo miktarı mevcut kütlenize göre değişir. Eğer vücut kitle indeksiniz 30'dan fazla ise, ayda 5-7 kilo vermeniz mümkündür.
Uygun diyet ve egzersiz programına rağmen kilo verme ile ilgili problem yaşıyorsanız hormonal kökenli bir probleminiz olabilir. Öncelikle endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanına görünmeniz gerekir.
* Randevunuza en az 3 saat aç şekilde geliniz. * 3 – 4 saat öncesinde çay, kahve gibi kafein içeren içecekler ile asitli içecekler ve su tüketmemiş olmanız gerekmektedir. * Son 24 saat içinde alkollü içki kullanmayınız. * Ağır fiziksel aktivite ve spor yapmadan geliniz.
Ancak, genel olarak sağlıklı bir diyet için günde 3 ana öğün ve 2-3 arası öğün önerilir. Bu öğünler arasında 3-4 saat aralıklar bırakarak, yemeğe devam edilmesi önerilmektedir. Bu şekilde metabolizmanız hızlandırılır, aç kalmamak için gerekli olan enerji sağlanır.
Sağlıklı beslenme ve dengeli kilo sahibi olmak için ara öğün tüketme alışkanlığı edinmeliyiz. Sağlıklı ve kalıcı kilo kaybı, sağlıklı bir yaşam için gün içerisinde 3 ana öğün, 2–4 kez ara öğün tüketmeyi alışkanlık haline getirmek gerekir. Ara öğün alışkanlığı olan kişilerde kan şekeri dengede kalır.
Diyete başlandığında başlangıçta vücuttaki ödem atılır ve metabolizmayı hızlandırarak kilo kaybı sağlıklı ve hızlı bir şekilde gerçekleşir. Daha sonra kişiden kişiye farklılık gösteren bu kilo verme sürecinde vücut direnç gösterilir ve kilo verme yavaşlar veya durur. Kilo kaybı, vücut yağ yüzdesi ile ilişkilendirir.
Diyetisyen muayenesi; Beslenme danışmanlık merkezlerinde, güzellik salonlarında, hastanelerde veya spor salonlarında olmaktadır. Diyetisyen seansında diyetisyen kişisel bilgileriniz, yeme alışkanlıklarınız, yaşam tarzınız, aktivite durumunuz , sağlık durumu hakkında bilgilere sahip olmak için bazı sorular sorar.
Dahiliye uzmanları, gerekli tahlilleri yapıp diyetisyeni yönlendirir. Diyetisyen de uygun diyeti hazırlayıp, hastayı takip eder.
Diyetisyen eşliğinde diyete girmeye karar verdiyseniz sizden isteyeceğimiz kan tahlilleri bulunmaktadır. Bunları dahiliye doktorunuzdan veya sağlık ocağından (aile hekiminizden) isteyebilirsiniz. Kan tahlil sonuçları bize sizin vücudunuz hakkında bilgi verecektir ve biz bunun eşliğinde size özel bir diyet yazacağız.
Özellikle hareketsiz bir yaşam sürüyorsanız ve gün boyu masa başında çalışıyorsanız günlük harcadığınız kalori az olmakla beraber, zamanla bazal metabolizma hızınız düşebiliyor. Yani az yemek yiyerek çok az kalori alsanız bile, vücudunuz bu enerjiyi harcayamadığı için kilo vermeniz zorlaşıyor.
Sağlıklı beslenme ve düzenli spora rağmen kilo verememenin başlıca nedeni insülin direncidir. İnsülin direnci; kilo vermemizi engellediği gibi, ilerde potansiyel diyabet hastası olma riski de taşımaktadır. Diyet ve spora rağmen kilo vermekte zorlanan bireylerin mutlaka insülin direncini kontrol ettirmesi gerekir.
İğne, pilot program kapsamında ülkedeki onbinlerce kişiye uygulanacak. Amaç ise hastanelerdeki obezite kaynaklı yükü alzaltmak olduğu belirtiliyor. Danimarka merkezli bir şirketin geliştirdiği Wegovy adlı iğne, yemek yedikten sonra salgılanan GLP1 hormonunu taklit ediyor. Böylece tokluk hissi oluşuyor.
4.70 Kiloya Göre Diyet Listesi ile 1 ayda kaç kilo verilir? 70 kiloyum, 1 ayda kaç kilo verebilirim? Diyorsanız 70 kiloya göre ücretsiz diyet listesi ile 1 ayda 4-6 kilo verebilirsiniz. 1 ayda 10 kilo vermek mümkün mü?
Harcanan 7000 kalori kişinin bir kilo zayıflamasını sağlar. Günde 1 saat orta tempolu yürüyüş ile ayda 1-1,5 kilogram verilebilir. Düzenli olarak yapılan yürüyüş programına yeterli ve dengeli bir beslenme programı eklenirse ayda 3-4 kilogram verilmesi sağlanabilir.
Amerikan Diyet Akademisi'nin (eatright.org'un) önerisi; aylık hedef olarak mevcut kilonun %5'ini belirlenmesidir. Örneğin 80 kilo bir birey 1 ayda 4 kilo, haftada 1 kilo vermesi sağlıklı olarak kabul edilirken, 50 kilo olan bir bireyin ayda 2,5 kilo haftada ortalama 500 gr vermesi sağlıklı olarak kabul edilir.
OMAD DİYETİ İLE KAÇ KİLO VERİLİR? Bu sorunun net olarak bir cevabı maalesef yoktur. DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) haftalık 0.5- 1 kg arasında kilo vermenin ideal olduğunu bildirmiştir. Yine bu programda da ayda 4-5 kg vermek idealdir.
Seans Ücreti 450 TL olarak belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri