Ağır kullanım dışındaki sıcaklık değerleri 39-55 derece aralığında seyrediyor ve gayet normal.
HDD sıcaklığı boşta 35-40 yükte 45 dereceye kadar çıkıyor.
CPU'nuzun aşırı ısınmasından endişe ediyorsanız, satın alacağınız özel bir fan kullanmanız iyi bir fikir olabilir. CPU'nuzun normal çalışma sıcaklığı, ideal olarak, 75 dereceden daha sıcak veya 20°C'den önemli ölçüde daha soğuk olmamalıdır.
Bu nedenle, genel olarak, birçok kullanıcının 500GB veya 1TB SSD tercih etmesi tavsiye edilir. Öte yandan, daha düşük bütçeli kullanıcılar için 128GB veya 256GB SSD'ler de mevcuttur. Bu SSD'ler, yeterli depolama alanı sağlamak için sadece işletim sistemi ve birkaç uygulama yüklemesi gereken kullanıcılar için idealdir.
Minimum düzeyde 256GB standart bir oyuncu için temel seviye olabilir ancak oyun boyutu yüksekse sürekli olarak yaz sil yapmak gerekebilir. Bu yüzden en az 500 GB kapasiteli ya da mümkünse 1 TB kapasiteli SSD tercih etmek iyi bir seçim olabilir.
İlgili 16 soru bulundu
80 derece kötü bir değer değil. Limitlerde diyebiliriz problem yok.
70 derece sıcaklığı tutuyor olması sıvı soğutma işini yapıyor demektir bence. UV yaparsanız daha düşük sıcaklık görebilirsiniz ancak kararsız bir ayar haline de gelebiliyor yeteri kadar voltaj olmayınca. Manuel OC ile voltaj düşürme çok iyi ayarlanmalı yapacak olursanız.
O işlemcinin 240MM lik bir AIO ile birlikte boştaki sıcaklığın 45-55 dereceler arasında olması, 100% yük altında ise 75-85 dereceleri görmesi normal.
HDD cihazlar ses ve ısınma konusunda SDD cihazlara göre daha çok sese ve ısınmaya sahiptir. Bunun sebebi HDD diskler içinde hareketli bir mekanizmanın var olmasıdır. SDD diskler ise USB gibi hareketsiz ve sabittir. Bundan kaynaklı HDD diskler daima daha çok ses çıkarır ve daha çok ısınır.
SSD lerde normal HDD ler gibi ısınabiliyor bu normaldir. Bir şey kopyaladığında falan yad oyun oynadığında daha da ısınır ama korkulacak bir durum değildir. Eğer ki aşırı ısınıyor ise ve kasa kullanıyor isen üstüne üfleyecek şekilde ekstra bir fan ekleyebilirsin.
Sabit disklerin kalitesine bağlı olarak değişmekle beraber, normal ömürleri 10 yıl ile 12 yıl arasında olmaktadır.
90°C derece ve üstü sıcaklıklara ulaşan işlemcinin ise ömrünün gün geçtikçe bittiği anlamına gelir.
Hiç normal değil. Soğutucu yerinden gevşemiş veya çıkmış olabilir,bir kontrol edin. Soğutucu'nun vidalarını iyice sıkın ve herşeyin düzgün olduğundan emin olup bir daha test edin.
Oyunlarda ise CPU sıcaklığı 80'i sağlam render istediğinde ancak geçer. 90 dereceye vurduğu da oluyor çok zorlandığında. GPU ise oyunlarda 90'lara vurduğu olur ama oyunlarda genelde 70-80 derece civarında oynar.
Hayır 75 derece normal.
99 Dereceden sonra işlemci yanar.. Tabii Normal durumlarda AMD işlemcilerinin 99 dereceyi bulması imkansızdır.. AMD'nin resmi olarak açıkladığı 99 derece değildir.
İşlemci boştayken ideal sıcaklık aralığı: 35-50 derece. İşlemci yük altındayken ideal sıcaklık aralığı: 60-85 derece. Ekran kartı boştayken ideal sıcaklık aralığı: 30-40 derece. Ekran kartı yük altındayken ideal sıcaklık aralığı: 60-85 derece.
Genellikle, anakartlar 40-60 derece arasında çalışabilirler. Ancak, bazı yüksek performanslı anakartlar daha yüksek sıcaklıklarda bile çalışabilirler. Anakart sıcaklığının kontrol altında tutulması önemlidir çünkü aşırı ısınma, bilgisayarın performansını ve ömrünü olumsuz etkiler.
76 derece normal olarak yüksek ama render sırasında normal görülebilir, renderinizi uzatan en önemli faktörlerden biride işlemcini ısınmasıdır bunuda göz ardı etmeyelim. Bence termal sıvıyı veya fan ve cpu temasını kontrol edin, eğer programlara göre değerlendirme yaparsanız 5 derece aşağı veya yukarı oynamaktadır.
Londra'daki Roehampton Üniversitesi araştırmacıları tarafından yayınlanan yeni bir çalışmaya göre, insan vücudunun 40 ila 50 santigrat derece arasında tolere edebileceği bir "üst kritik sıcaklık" sınırı var.
SSD: SSD'lerde hareketli parçalar olmadığı için darbelere ve titreşimlere daha dayanıklıdır. Veri kaybı riski daha düşüktür. HDD: HDD'lerin içinde hassas manyetik diskler bulunduğu için darbelere ve hareketlere karşı daha hassastır. Veri kaybı riski daha yüksektir.
SSD alırken öncelikle cihazın veri okuma-yazma hızına dikkat edilmelidir. Bu kriter cihazın üzerinde yazar ve hızın yüksek olması SSD'nin kalitesi ile doğru orantılıdır. Günümüzde SSD'lerin okuma-yazma hızı ortalama olarak 300-500MB/Sn aralığında değişir. SSD alırken kullanım amacını da dikkate almanız gerekir.
SSD'ler HDD'lerden daha hafiftir, daha az güç tüketir ve hareketli parça bulunmaması nedeniyle neredeyse hiç titreşim yoktur. Ayrıca, HDD'lere göre kazara düşmelere daha iyi dayanırlar.
Özellikle oyun ve izleme deneyimi açısından performansı belirleyici olmaktadır. Aşırı ısınma sorunu FPS değeri de bilgisayar performansı gibi düşer. Bu nedenle yoğun iş yükü gerektiren oyun ve programları kullanırken diğer her şeyi kapatmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri