Araştırma meta-analiz sonucu olarak: sülük tedavisinin kireçlenmeye ( osteoarthritis ) bağlı diz ağrılarını geçirmede anlık ve kısa süreli etkisi için güçlü kanıtlar bulunduğunu ve uzun süre ağrı önleme konusunda da orta düzeyde kanıtlar bulunduğu söylenmiş.
Sülükler atardamar dolaşımını bozmadan toplardamardaki kan birikimini engellerler. Uygulama esnasında kirli kan birikme riski olan bölge antiseptiklerle temizlendikten sonra. %5 glukoz solüsyonu gibi tatlı bir solüsyon ile sülük deriye tutturulur. Tutunduktan sonra beslenmesi sonlanıp kendi kendine düşmesi beklenir.
HACAMAT TEDAVİSİ UYGULANABİLECEK DURUMLAR
Romatizmal hastalıklara bağlı kronik ağrılar, migren ve gerilim tipi baş ağrıları, fibromiyalji sendromu, uyku bozuklukları, diz ağrısı(kireçlenme ), boyun ve bel fıtığına bağlı ağrılar, AC,KC,sindirim sistemi hastalıkları.
Dizde kireçlenme rahatsızlığının tedavi basamaklarında hyaluronik asit dize sıvı enjeksiyonu şekilde kullanılmaktadır. Dizde oluşan ağrı semptomlarını rahatlatmaya yardımcı olur, günlük yaşam kalitesini arttırır.
İlgili 32 soru bulundu
İlaç tedavileri: Dizde sıvı azalması teşhisi sonrası genellikle ilk olarak ilaç tedavisi ve çeşitli egzersizler önerilmektedir. Bazı ağrı kesici ve antiinflamatuar özelliği olan ilaçlar kullanılabilir. Ayrıca eşlik eden enfeksiyonlar için antibiyotik tedavisi verilebilir.
Eklem İçi Kayganlaştırıcı Sıvı Enjeksiyonlarının Yan Etkileri Nelerdir? Enjeksiyonlarla ilişkili en yaygın olarak bildirilen yan etkiler, geçici enjeksiyon bölgesi ağrısıdır. Şişme, ısı veya kızarıklık, döküntü ve kaşıntı ve eklem çevresinde morarma nadir görülen komplikasyonlardır.
Sülük tedavisi başta osteoartrit (kireçlenme) ve benzeri dejeneratif eklem hastalıklarında, bacaklarda oluşan varislerin tedavisinde ve tendon enflasmanyolarında olmak üzere çok çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.
Menisküs yırtıklarına iyi geldiği düşünülen sıcak su, sülük tedavisi, zeytinyağı, soğuk su, paça çorbası gibi tedavilerin kanıtlanmış bir faydası bulunmamaktadır.
Diz Kireçlenmesine Yürüyüş İyi Gelir Mi? Hareketsiz bir yaşam vücut sağlığımızı olumsuz etkiler. Bu sebeple sağlıklı bir yaşam için düzenli egzersiz yapmalıyız. Başlangıç aşamasındaki diz kireçlenmelerinde yürüyüş yapmak, diz eklemi ve çevresindeki kasları güçlendirerek olumlu etki yapacaktır.
Sülük Tedavisinin Yan Etkisi Veya Zararı Var Mıdır? Sülük tedavisinin ciddi bir yan etkisi yoktur. Bazı durumlarda cilt bölgesinde alerjik reaksiyona bağlı kızarıklık olabilir, kendiliğinden geçmektedir. Sülük tedavisinin uygulandığı bölgede sızıntı şeklinde kanama görülmektedir.
Bu da oksijen ve besin maddelerinin dokulara daha iyi taşınmasını sağlar. Ayrıca sülüklerin salgıladığı enzimlerin anti-enflamatuar ve analjezik etkileri bulunur, yani iltihaplanmayı azaltabilir ve ağrıyı hafifletebilir. Sülük tedavisinin etkisi genellikle tedaviyi takiben birkaç saat içinde başlar.
Bu özellikleri sayesinde kan pıhtılarını dağıtır, kan damarlarının duvarlarını sabitler, iltihapları tedavi eder, kan basıncını düşürür, ağrıyı azaltır, yağları dağıtır, vücudun gevşemesine yardımcı olur, kolesterolü düşürür, antibakteriyel bir etkiye sahiptir ve kişinin reflekslerini iyileştirir.
Aloe vera, kantaron yağı, zencefil, zerdeçal ve yeşil çay tüketimi veya topikal olarak uygulanması diz kireçlenmesine ne iyi gelebilir.
Dizde sıvı kaybı tedavisinde ağrıyı rahatlatmak ve doku onarımını sağlamak için ameliyatsız tedavi seçenekleri arasında yer alan diz iğnesi yani enjeksiyon tedavileri de uygulanabilmektedir. Siz de dizde sıvı kaybı sorunu yaşıyor ve tedavi görmüyorsanız zamanla diz kireçlenmesi riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.
Kür 2: Kireçlenmeden kaynaklı diz ağrıları için çınar yaprağını tavsiye ediyor İbrahim Saraçoğlu. Derin yırtıklı çınar yapraklarını 2 dakika kadar kaynattıktan sonra gün içinde 2 defa içebilirsiniz. Bu su ile masaj da uygulamak ağrıyı hafifletecektir.
Ağrı ile şişlik geçene kadar, genellikle 2-3 gün boyunca her 3-4 saatte bir 15-20 dakika içinde buz bulunan torba ya da havlu ile buz kompresi uygulamak yararlı olabilir. Dizde meydana gelen şişliği kontrol etmek için elastik bir bandaj veya neopren tip bir kılıf ile dizi sarmak faydalı olabilir.
Menisküs yırtıklarında amacımız olabildiğince bacak kaslarını güçlendirmek ve menisküse binen yükleri azaltarak yırtığın daha da fazla ilerlemesini önlemek amaçlanır. Menisküs yırtığı olan hastaların yapabileceği egzersizler öncelikle yürüyüş hafif tempo koşu, yüzme olabilir.
Ani gelişen yırtıklarda ilk yapılması gereken, yırtığın ilerlemesini önlemek için dizi istirahate almak, şişliği azaltmak için soğuk uygulamak ve dizi yukarıda tutmaktır. Ağrı ve enflamasyon için ağrı kesici ilaçlar da kullanılabilir fakat uzun süre kullanımları iyileşmeyi geciktirebilir.
Bir başka araştırmada 400 hastanın izlenerek sülük tedavisi ile 6-12 ay süreyle diz ağrılarının geçtiği görülmüş ve senede iki defa olmak üzere eklem hastalıkları kaynaklı ağrı şikayeti olanlara sülük tedavisini tavsiye etmişler.
Sülük tedavisi hangi bölgelere uygulanmaz? Hirudoterapi; avuç içi, göz kapağı, ayak tabanı, kasık bölgesine uygulanmamaktadır. Yüze sülük tedavisi nasıl uygulanır? Sterilize edilen tıbbi sülükler, yüz bölgesinde iyileşme istene bölgeye bırakılır.
Uygulama yerlerine yapılan pansuman-tampon, tedaviden 8 / 10 saat sonrasına kadar açılmamalı, kanama kontrolüne yönelik önlemlere uyulmalı ve banyo yapılmamalıdır. Bu esnada hasta istirahat etmeli, çok soğuk ve çok sıcak ortamlardan uzak durmalı, kan sulandırıcı ilaç kullanmamalıdır.
D vitamini takviyesi de dizdeki sinoviyal sıvı kaybını yavaşlatabilir. Sağlıklı bir şekilde kilo kaybetmek diz eklemindeki aşırı yükün azalmasını sağlar ve ağrıların ve sıvı kaybının azalmasına yardımcı olur.
Dizde azalan sıvıyı takviye etmek için eklem sıvısı iğneleri var. Bir tanesi 600-700 lira.
Diz içi enjeksiyonunun ağrı giderici etkileri genellikle enjeksiyondan sonraki dördüncü hafta civarında ortaya çıkmaktadır. Hemen etkisi görülmeyen dize sıvı enjekte edilmesi ile beraber bir süre sabırlı olunmalı ve en etkili sonucu görmek için doktor tavsiyelerine uyulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri