Komut satırına “ipconfig” veya “ipconfig /all” yazılıp enter tuşuna basıldığında ip adresi ve dns sunucu adres bilgileri karşımıza gelecektir ki her iki komut içinde örnek ekran alıntıları aşağıdaki gibidir.
Cihazımızda ayarlar menüsüne gelip, Wi-Fi'ı seçin. Sonrasında bağlı olduğunuz Wi-Fi noktasının adının hemen yanında yer alan “i” ikonuna basmanız gerekiyor. DHCP sekmesi altında yer alan DNS bölümüne geliyor ve iki DNS adresimizi aralarında boşluk bırakmadan yalnızca virgül kullanarak 8.8.8.8,8.8.4.4 olarak yazınız.
İnternet üzerinde bir web sitesine erişmek istediğimizde, bu siteye ait anlamlı alan adını kullanırız (örneğin, www.example.com). DNS, bu anlamlı alan adını, internetin anlayabileceği sayısal IP adresine (örneğin, 192.0.2.1) çevirir.
DNS girişleri alanına 1.1.1.1 DNS adresleri belirtin: IPv4 için: 1.1.1.1 ve 1.0.0.1. IPv6 için: 2606:4700:4700::1111,2606:4700:4700::1001.
İnternet hiyerarşi alan adı ve İnternet Protokol (IP) adres boşluğu olmak üzere iki ana ad boşluğunu sağlar. DNS sistemi alan adı hiyerarşisi sağlar ve onunla adres boşluğu arasında çeviri servisi sağlar. İnternet adı sunucuları ve iletişim protokolü Domain Name Sistemini etkin kılar.
İlgili 21 soru bulundu
DNS, kaynakların web sitesinin sunucusundan yüklenebilmesi için alan adlarını IP adreslerine çevirir. Bazen web siteleri, tek bir alan adına karşılık gelen çok sayıda IP adresine sahip olabilir. Örneğin, Google gibi büyük siteler, kullanıcıların dünyanın uzak bölgelerinden bir sunucuyu sorgulamasını sağlar.
Web tarayıcıları, Internet Protokolu (IP) adresleri aracılığıyla etkileşim kurarlar. Açılımı "Domain Name System" olan DNS de alan adlarını IP adreslerine çevirir, böylece tarayıcılar internet kaynaklarına erişebilir. İnternete bağlı her cihaz, diğer makinelerin cihazı bulmak için kullandığı IP adresine sahiptir.
- Telefonda ayarlar menüsüne girerek, Wi-Fi seçeneğine tıklayın. - Mevcut bağlantılı ağ üzerinde bir ''Ok'' simgesi göreceksiniz. - Simgeye bastıktan sonra karşınıza çıkacak DNS alanına tıklayın. - Size sunulan alternatif DNS adresleri arasından dilediğinizi seçerek işlemi bitirin.
“DNS Sunucusu Yanıt Vermiyor” hatası, tarayıcınızın internete bağlantı kuramadığı anlamına gelir. DNS hataları bir ağ veya internet bağlantısı, yanlış yapılandırılmış DNS ayarları veya eski bir tarayıcıyla ilgili kullanıcı tarafındaki sorunlardan kaynaklanır.
DNS ayarlarının değiştirilmesi, internet bağlantınızı etkileyebilir. Yeni DNS sunucuları seçerek erişim hızını artırabilir veya azaltabilirsiniz. DNS ayarlarınızı değiştirerek internet servis sağlayıcınızın varsayılan DNS sunucuları kullanmak zorunda kalmazsınız.
ANDROİD TELEFONLARDA DNS DEĞİŞTİRME
Ayarlar'ı açın, ardından Ağ ve İnternet menüsüne girin. Private DNS'e (Özel DNS) dokunun. Bu seçenek, bazı telefonlarda Gelişmiş alt menüsünde. Varsayılan otomatik seçimi “Özel DNS sağlayıcı ana bilgisayar adı” olarak değiştirin ve DNS adresini girin.
DNS, “Domain Name System” tabirinin kısaltmasıdır. Söz konusu terimin Türkçe karşılığı ise “alan isimlendirme sistemi”dir. Bir diğer ifade ile; "DNS, internetin telefon rehberidir" diyebiliriz. DNS, isimlerin IP'ye dönüştürülesi maksadıyla kullanılan ve 256 karaktere kadar da büyüyebilen bir sistemdir.
DNS ayarlarını değiştirerek, kullanıcılar IP adreslerini kamuflaj edebilirler. DNS ayarlarının nasıl değiştirileceğini bilmek gerekiyor, ancak bu yöntem kullanıcıların çevrimiçi etkinliklerini gizlemesini sağlar. Bazı internet tarayıcı eklentileri, IP adresinizi gizlemenize yardımcı olabilir.
DNS (İngilizce: Domain Name System, Türkçe: Alan Adı Sistemi), internet uzayını bölümlemeye, bölümleri adlandırmaya ve bölümler arası iletişimi organize etmeye yarayan, bilgisayar, servis, internet veya özel bir ağa bağlı herhangi bir kaynak için hiyerarşik dağıtılmış bir adlandırma sistemidir.
Her bir bilgisayar için internet servis sağlayıcısı tarafından otomatik olarak belirlenen DNS değerleri nedeniyle de yasaklı olan internet sitelerine erişim imkansız hale gelir. Bu noktada DNS ayarlarına yapılacak olan müdahaleyle söz konusu yasaklı sitelere giriş yapılabilir.
Gelişmiş seçenekler bölümüne gidin ve "IP Ayarları" seçeneğini bulun. "DHCP" yerine "Statik" seçeneğini işaretleyin. İsterseniz, mevcut DNS adreslerini silin ve istediğiniz DNS ayarlarını girin. Değişiklikleri kaydedin ve internet bağlantınızı tekrar başlatın.
DNS hatası aldığınızda modeminizi yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Bu işlem modemin önbelleğini temizleyerek hatanın çözülmesini sağlayabilir. Modeminizi güç düğmesinden kapatarak ya da prizden tamamen çıkartarak ve yeniden açmak için 30 saniye bekleyerek sorunun giderilip giderilmediğini denetleyebilirsiniz.
DNS ayarlarını değiştirmek web sitelerine ve diğer internet hizmetlerine daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişmenizi sağlayabilmektedir. Ayrıca belirli bir web sitesinin reklamlarını engellemek veya belirli bir konumdan gelen web sitelerine erişimi kısıtlamak ya da açmak için de değiştirilebilmektedir.
C Sınıfı ağ alt ağlarının varsayılan alt ağ maskesi 255.255.255.0'dır ve ağ başına 254 ana bilgisayar ile 2.097.152 ağa kadar destekleyebilir. E Sınıfı gelecekte kullanılmak üzere ayrılırken, D Sınıfı çok noktaya yayın adresleri için kullanılır.
İnternet ayarlarınızda belirleyebileceğiniz ve yukarıda tarif edilen problemlerin bazılarından kurtulabileceğiniz Cloudflare (1.1.1.1) veya Google (8.8.8.8) gibilerin iyi itibara sahip genel sunucuları mevcuttur. Reklam sunucularına erişimi engellemek gibi ek fonksiyonları olan DNS sunucuları da vardır.
VPN erişim sorunu olan web sitelerine ulaşmanız için geliştirilmiş bir yöntemdir. DNS ise bir web sitesinin adı ve adının yönlendirildiği IP adresini ifade eder. Her iki terim de internet için önemli kavramlar arasında yer alır. VPN genel olarak engellenen sitelere ulaşmak için kullanılan kolay ve etkin bir yöntemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri