Ayarlar uygulamasını açın. WiFi menüsüne girin ve listeden ağınızı seçin. DNS bölümü altında “DNS'i ayarla”ya dokunun ve elle olarak değiştirin. DNS sunucularını silin ve + simgesine dokunarak tercih ettiğiniz DNS adresini girin.
- Telefonda ayarlar menüsüne girerek, Wi-Fi seçeneğine tıklayın. - Mevcut bağlantılı ağ üzerinde bir ''Ok'' simgesi göreceksiniz. - Simgeye bastıktan sonra karşınıza çıkacak DNS alanına tıklayın. - Size sunulan alternatif DNS adresleri arasından dilediğinizi seçerek işlemi bitirin.
İlgili 21 soru bulundu
DNS önbelleğini temizlemek için öncelikle Windows işletim sistemlerinde Başlat>Çalıştır yolundan cmd.exe açılarak “ipconfig /flushdns” komutu çalıştırılır. Bu komutun ardından “DNS Çözücü önbelleği başarıyla temizlendi” mesajı görüntülenir.
DNS hatası aldığınızda modeminizi yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Bu işlem modemin önbelleğini temizleyerek hatanın çözülmesini sağlayabilir. Modeminizi güç düğmesinden kapatarak ya da prizden tamamen çıkartarak ve yeniden açmak için 30 saniye bekleyerek sorunun giderilip giderilmediğini denetleyebilirsiniz.
ANDROİD TELEFONLARDA DNS DEĞİŞTİRME
Ayarlar'ı açın, ardından Ağ ve İnternet menüsüne girin. Private DNS'e (Özel DNS) dokunun. Bu seçenek, bazı telefonlarda Gelişmiş alt menüsünde. Varsayılan otomatik seçimi “Özel DNS sağlayıcı ana bilgisayar adı” olarak değiştirin ve DNS adresini girin.
DNS sunucuları arasından popüler olanları tercih edebileceğiniz gibi güncel DNS sunucularını takip ederek güvenli bir DNS sunucusu da tercih edebilirsiniz. Genel olarak 8.8.8.8 / 8.8.4.4 en çok bilinen DNS adresleridir. Ancak aşağıdaki gibi farklı ve güvenilir DNS adreslerini de kullanabilirsiniz.
Bu değiştirme ile bilgisayarınızın ya da telefonunuzun DNS'ini değiştirirsiniz. DNS değiştirmenin bir diğer sebebi de hız ve güvenliği artırmaktır. Böylece daha hızlı ve güvenli bir internet bağlantısı elde edebilirsiniz. Bir başka sebep ise istenmeyen içeriklerin engellenmesidir.
DNS (Domain Name System) ayarları, internette gezinirken kullandığınız alan adlarını IP adreslerine çevirmek için kullanılan bir sistemdir. DNS ayarlarını değiştirmek, internette hızlı ve güvenli bir şekilde gezinmenizi sağlar.
DNS engellemesi yapıldığında söz gelimi siz TTnet'in DNS serverına dahi olduğunuz için eğer bir sayfa yasaklanmışsa ISS o sayfanın IP adresini DNS server'dan kaldırır o yüzden istediğiniz sayfaya ulaşamazsınız onun yerine karşınıza “bu siteye giremezsin” uyarılı bir sayfa çıkar.
Cihazımızda ayarlar menüsüne gelip, Wi-Fi'ı seçin. Sonrasında bağlı olduğunuz Wi-Fi noktasının adının hemen yanında yer alan “i” ikonuna basmanız gerekiyor. DHCP sekmesi altında yer alan DNS bölümüne geliyor ve iki DNS adresimizi aralarında boşluk bırakmadan yalnızca virgül kullanarak 8.8.8.8,8.8.4.4 olarak yazınız.
1.Çözüm: Android DNS Önbellek Temizleme için Tarayıcıyı kullanın! Ayarlar → Uygulamalar → Uygulama yöneticisi → Chrome'u açın (veya Android cihazınızda kullandığınız herhangi bir tarayıcıya dokunarak) → Depolama → CLEAR CACHE öğesine butonuna dokunarak DNS önbelleğini temizleyebilirsiniz.
Yasak Sitelere Nasıl Girilir sorusuna karşılık internet kullanıcılarının bu tür durumlarda ilk başvurdukları yöntem DNS Değiştirme yöntemidir. Bu yöntemde servis sağlayıcımızın bize sunduğu IP yerine farklı bir DNS üzerinden bağlantı sağlanır. DNS bir köprü vazifesi görür ve size sadece erişim imkanı sunar.
HErhangi bir tehlikesi yok diyebilirim. Normal şartlarda DNS den sonra girdiğiniz URL leler gözükmez. Güvenlik açığınada neden olmaz.
Aslında DNS ayarları direkt olarak internet hızını etkilemez. Yani farklı DNS ayarları kullanmak internet bağlantınızın hızını doğrudan artırmaz veya azaltmaz.
Google DNS gibi DNS sunucularını kullanılması: Google DNS gibi DNS sunucularını kullanmanız ping sürenizin yükselmesine yol açacaktır. Oyuna girerken böyle farklı DNS sunucularını silip varsayılan DNS sunucusunu kullanmaya başlamanız ping sürenizin önemli ölçüde düşmesini sağlayabilir.
Özetle, DNS, web sitelerinin IP adreslerine çevrilmesi için kullanılırken, VPN, internet erişimini güvenli hale getirmek ve farklı coğrafi konumlardan internete erişim sağlamak için kullanılır. Ek olarak çoğu bedava VPN size bir güvenlik sağlamadığı gibi dezavantajı da olabilir.
Basitçe anlatmak gerekirse, DNS ağdaki dağıtılmış veritabanları sistemidir ve ana görevi, belirli makine adlarını, bilgisayarların anladığı dil olan IP numaralarına çevirmektir. Eşleşen IP numaralarıyla makine adlarının bilgileri dizinde saklanır. Bu dizin de alan adı (domain) sunucularında depolanır.
Bir ağ ya da internet bağlantısının kaynaklanan sunucu hatası, DNS ayarlarının doğru yapılandırılmasından kaynaklanan sunucu hatası, Eski donanıma sahip tarayıcılardan kaynaklanan kullanıcı hataları, Geçici bir sunucu bağlantı problemi de DNS'nin hata vermesine neden olmaktadır.
“DNS Sunucusu Yanıt Vermiyor” hatası, tarayıcınızın internete bağlantı kuramadığı anlamına gelir. DNS hataları bir ağ veya internet bağlantısı, yanlış yapılandırılmış DNS ayarları veya eski bir tarayıcıyla ilgili kullanıcı tarafındaki sorunlardan kaynaklanır.
1.1.1.1'i İnternet'in en hızlı DNS dizini olacak şekilde kurduk. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Bağımsız DNS monitörü DNSPerf 1.1.1.1'i dünyanın en hızlı DNS servisi seçti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri