Kafur, doğal olarak kafur ağacı (Cinnamomum camphora) bitkisinden elde edilirken, günümüzde yapay olarak tur- pentin yağından elde edilmektedir.
Öksürük, üşütme, bronşit, ve balgama karşı kullanılır. Soğutucu ve iltihapları önleyici özeliğinden dolayı romatizma, kas ağrıları, burkulma, morarma ve ezilmeye karşı hariçen merhemi kulanılır. UYARI : Kafur yağı veya saf kafur sade olarak kulanmaz, şayet kulanılırsa yakıcı ve iltihab yapıcı özelikleri vardır.
Anti-inflamatuar etkisinden dolayı masaj yağlarının içinde de yer alan kâfur, aromatik yağ satışı yapan özel aktarlarda da satılabilir. Genellikle tıp alanında kullanılan kâfur, nadir bulunan bir bitki olduğu için her aktarda bulunmayabilir.
Kimyasal formülü C10H16O olan Terpenoiddir. Kâfur ağacının odununda doğal olarak bulunur, Kâfurun en büyük kullanım alanı plastik katkı maddesidir. Bu maddenin ayrıca deriyle temas ettiğinde ferahlatıcı etkisi vardır bundan dolayı acıyı azaltmak için kullanılmıştır.
Kafur kremi, özellikle kas ağrıları, eklem sertlikleri, romatizmal rahatsızlıklar veya günlük yaşamda oluşan kas gerilimleri gibi durumların hafifletilmesine yardımcı olabilir. Kafur ve mentol içeriği sayesinde, krem uygulandığı bölgede hafif bir soğuma ve canlanma hissi yaratır.
İlgili 36 soru bulundu
Kafur Maserasyon Yağı 250 ml Fiyatı 623,71 TL.
Kullanım Bilgisi: *Cilde dairesel olarak masaj şeklinde uygulanması tavsiye edilir. *Cilde haricen uygulanır. *Çatlamış yada tahriş olmuş cilde ve göze yakın bölgelere uygulamayınız.
Kafur kremi sipariş etmek isteyen kullanıcılar, ilk olarak eczaneleri ziyaret etse de sadece anlaşmalı olan eczanelerden tedarik edebileceğiniz bir üründür.
C₁₀H₁₆O kimyasal formülüne sahip bir terpenoiddir. Doğu Asya'da bulunan büyük yaprak dökmeyen bir ağaç olan kafur defne ağacında, aynı bölgeden uzun boylu bir ahşap ağaç olan alakasız kapur ağacında bulunur.
Kafur çok etkili bir uçucu madde özellikle böcekleri doğal yoldan uzak tutmak için. çünkü keskin bir mentol kokusu sağlıyor. 35 gram katı saf vazelin + 5 gr sıvı saf vazelinde, bir tablet kafuru eritmeniz yeterli oluyor.
Eklem ya da kas ağrılarına karşı kısa sürede etkili çözüm getirme imkanı tanır. Doğal bir ağrı kesici olması sayesinde bilinen öz, masaj kreminin çeşitleri arasında fark yaratmasına kaynaklık eder. Kaşıntı ya da sedef gibi çeşitli cilt problemlerini karşıda kullanılır.
Şüphesiz ki iyiler ise (cennette) [kâfûr] [*]katılmış bir kadehten içeceklerdir. [Kâfûr]: Tadı ve kokusu diğer içecekleri bastıran cennet içeceği demektir. (Allah'ın) itaatkâr kulları da karışımı (hoş kokulu) “kâfûr” olan, dolu kadehlerden içerler.
Hindistan cevizi yağı ile rendelenmiş bal mumunu ısıya dayanabilen bir cam içinde benmari usulü eriterek kremi yapmaya başlayın. Kremi karıştırmak için tahta kaşık kullanın ve malzemelerin içine önerilen ölçüdeki kafuru ekleyin. Kafuru ekledikten sonra diğer yağları ekleyerek birkaç defa karıştırın.
Kâfur, sabun ve selüloz sanayiinde de kullanılmaktadır. Türkiye'de yılda 10-15 ton kadar kâfur ithal edilmektedir. Kâfur ağacı bir tropik bölge bitkisi olduğundan, Türkiye'de yetiştirilememektedir.
İspirto ile karıştırılarak kullanılan kafur, saç kökünü kuvvetlendirerek kepek problemlerinin çözümünde oldukça etkilidir. Göz iltihaplanmalarına bir pamuk yardımı ile uygulandığı zaman gözü dezenfekte eder. Bir bardak suyun içine bir çay kaşığı kafur ekleyerek kaynattıktan sonra bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
Dünyadaki en yaşlı ağaçlardan olan kafur 1700- 1800 yıla kadar yaşayabiliyor. Aynı zamanda kafur ağacı bitkisinden elde edilen kafur yağı havaların soğumasıyla ortaya çıkan grip ve nezle gibi üst solunum rahatsızlıklarına karşı bağışıklığı güçlendiriyor.
Kafur, Doğu Asya'da bulunan büyük bir yaprak dökmeyen ağaç olan kafur defnesinin (Cinnamomum camphora) ağacında bulunur; ve ilgili kapur ağacında (Dryobalanops sp.), Güneydoğu Asya'dan uzun bir kereste ağacı. Kafur ayrıca defne ailesindeki diğer bazı ağaçlarda, özellikle de Ocotea usambarensis'te bulunur.
Kafur, doğal olarak kafur ağacı (Cinnamomum camphora) bitkisinden elde edilirken, günümüzde yapay olarak tur- pentin yağından elde edilmektedir.
Kefenin içine de güzel koksun diye gül suyu döküyoruz. Daha sonra kâfur denilen bir bitki serpiyoruz. Kâfur dökmek, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in zamanından kalma bir sünnettir. Son olarak da böcek gelmesin diye kefenin içine çörek otu koyuyoruz” diye konuştu.
Kullanımı :Dahilen ya da haricen kullanılabilir. Bit, bire için kullanılır. BİT PİRE İÇİN TOZ HALİNE GETİRİLİP 1 SU BARDAĞI SUYA KARIŞTIRILIP SAÇLARIMIZ ISLATILIR, HAVLUYLA KURULANIR. AYRICA SUYLA KARIŞIM YAPILIP SPREY ŞİŞELERE KOYULARAK SAÇIMIZA VE ELBİSELERİMİZE SIKIYORUZ.
Şimdi ilgili âyetleri okuyalım: “Şüphesiz iyiler kâfûr katılmış bir tastan içerler. Bu ancak Allah'ın kullarının taşıra taşıra içebileceği bir pınardır. Onlar verdikleri sözleri yerine getirirler, fenalığı yaygın olan bir günden korkarlar. Onlar içleri çektiği halde, yiyeceği yoksulla, öksüze ve esire yedirirler.
ölüler * yıkandıktan sonra bir şekilde üzerlerine sürülen *` :koyuyolar`` :emin degilim` toprak altında böceklerin haşerenin ölüye gelmesini engelleyen * madde.
⏩ ARDIÇ YAĞLI KREM. Romatizmal, Siyatik kas ağrılarında, Bel ve Boyun. Fıtığı'nda, Sinir Sıkışmaları gibi rahatsızlıklar da. kullanılması önerilir.
Kafur bitkisi ilaç sanayinde yoğun olarak kullanılan ürünlerden biridir. Ağrı kesici özelliği ile bilinen gafur bitkisi migren, halsizlik, kronik rahatsızlıklarda kullanımı sağlanır.
Vücut kese veya lifle yıkanarak gözenekler açılır, Kremin sürüleceği yer kuru ve temiz olmalıdır. Kremle derinlemesine 5 dakika masaj yapılır. Masaj 12 saatte bir sabah, akşam tekrarlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri