Birçok ülke, pancar çorbasının sahipleniyor. Tarihsel olarak, bu çorba Doğu Slavların geleneksel bir yemeği.
Rusya dışında Litvanya, Polonya, Ukrayna ve Romanya gibi ülkelerde küçük farklılıklarla hazırlanan "Borş Çorbası", kırmızı rengini pancardan alır.
Ordu Pancar Çorbası (Karalahana Çorbası)
Ordu'da karalahana ile yapılan çorbadır.
En bilinen çorbası: Borscht Çorbası
Rus Mutfağı'nın dünyaya mal olmuş bir tadı olan borscht çorbası, et ve sebzelerle hazırlanan lezzetli bir çorba. Sığır eti, et suyu, pancar, havuç, lahana, soğan, domates ve tereyağıyla hazırlanan bu çorbanın Türk damak tadına uygun olduğunu söyleyebiliriz.
Nasıl Yapılır
Patates, havuç ve 3 adet pancar soyulur, rendelenir. Diğer pancar soyulur ve küp şeklinde doğranır. Ardından, soğan ve lahana kıyılır. Rendelenmiş pancar, patates ve havuç, bir tutam tuz ile 1/2 litre suya konduktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirilir.
İlgili 27 soru bulundu
Çorbayı yapacağınız tencerede margarin ile unu kavurun. Üzerine tavuk suyu ilave ettikten sonra iyice karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynayan tavuk suyuna didiklediğiniz tavukları, havuçları, patatesleri ve haşlayıp süzdürdüğünüz bamyaları ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
Yoğurt, yumurta ve tuzu orta boy bir tencereye koyun. Bir taraftan tel çırpıcıyla çırparken, bir taraftan da azar azar suyu ilave edin. Son olarak, yıkayıp süzdüğünüz pirinci katıp karıştırın. Tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtup sürekli karıştırarak pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin.
Öncelikle ince yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında pembeleştiriyoruz, ardından salçaları da ekleyerek salça kokusu çıkana dek kavuruyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz. Haşlanmış mercimeği, erişteleri, tereyağını ve tuzunu ekleyip karışıyoruz ve erişteler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
Pumpum Çorbası (Bartın) Bartın yöresi ile özdeşleştirilen pumpum çorbası, oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. Ana malzemesi kavurma ve mısır unu olan bu besin, bazı yörelerde nişasta ile yapılmaktadır. İçerisinde kullanılan kavurma, protein ve demir bakımından bir hayli zengindir.
Pancar Yemeği (tokat )
Yumrularından sebze olarak faydalanılan kırmızı pancarın anavatanı Akdeniz bölgesidir. A, B, C vitaminleri, fosfor, demir, magnezyum, potasyum, çinko, kalsiyum içerir.
Ülkemizde kırmızı pancar en çok Ege ve Marmara bölgesinde kısmen de Akdeniz bölgesinde üretilmektedir [3, 4]. Ülkemizde yıllara bağlı kırmızı pancar üretim miktarı Tablo 1'de gösterilmektedir.
Asma yapraklarıyla, ismini şehirden alan kebabıyla ve bat yemeği ile bilinen Tokat'ın çok da fazla bilinmeyen fakat yöresel olarak sevilen ve tüketilen pek çok lezzeti var. Mercimekli hamur çorbası olarak da bilinen Bacaklı çorba da bu lezzetlerden biri.
Geleneksel Mutfak
Çatal Aşı Çorbası, Çorum ve çevre ilçelerde de yapılır. Yanında turşu ve yeşil soğanla servis yapılır.
Şafak çorbası, içerisinde domates püresi, yoğurt, yumurta ve diğer çorba malzemeleri bulunan, kesilmeden hazırlanan bir terbiyeli çorbadır.
Alaca çorba Gaziantep mutfağının sevilen çorbalarından biridir. Bol bakliyatlı, çok besleyici, nefis bir çorbadır. Çorba, lezzetini içindeki malzemelerden ziyade tarhundan alır. Tarhun bana göre tarçın ve anason karışımı bir kokusu olan bir baharattır.
Mercimeklerin pişmesine yakın bulgur ve pirinçleri tencereye ilave edin. Tuz, karabiber, kuru nane ve pul biberi de ekleyip karıştırın. Çorbanın kıvamına göre gerekirse biraz daha sıcak su ekleyin. Bir taşım daha kaynayan ve kıvam alan çorbayı kaselere bölüştürüp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.
Malzemeler: Belli bir miktar diş tarhana, s alça, biber, nohut, sade yağ. Yapılışı: Tarhana önceden nohutla beraber ıslatılıp kabarması beklenir. Su ilave edilerek kısık ateşte ağır ağır pişirilir. Salça ve isteğe göre baharat eklenip, yağ eritilip üstüne dökülür ve servis yapılır.
Paçayı kasabımıza temizletip parçalatalım. Hazırlanmış paçayı iyice yıkayıp, düdüklü tencereye alalım. 4'e kesilmiş soğanı, sarımsakları ve 8 bardak suyu ilave edelim. Paçayı, kemiklerinden ayrılacak kıvama gelip yumuşayana dek pişirelim. Daha sonra paçayı delikli kepçeyle tencereden alıp, kemiklerinden ayıralım.
# Tencereye tereyağı ve un konur, orta ateşte sürekli karıştırılır. Unun rengi biraz koyulaşana kadar ateşte tutulur. # Kavrulmuş unun üzerine etsuyu konur, karıştırmaya devam ederek kaynatılır. # Üzerine sütlü badem karışımı, tuz ve karabiber eklenir, orta ateşte ara sıra karıştırılır.
Yağı tencerede eritin soğan, sarımsak ve pançetayı biraz kavurun. Ardından kibrit çöpü şeklindeki havuçları, yıkanmış ıspanağı katın; domatesi katın 5dk daha kavurduktan sonra şarabı ve ılık suyu ilave edin. 30dk kaynatın ve patatesleri ekleyin pişsin. Tuzunu biberini ayarlayarak ocaktan alın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri