Bir cismin doğal frekansıyla çakışan bir frekansta uyarılması veya bir milin kritik hızında döndürülmesi sonucunda ortaya çıkan fiziksel olaya “Rezonans” denir. Rezonansa girmiş bir cisim aşırı şekilde titreşir.
kendi frekansı f olan bir sistem, f frekansına eşit bir dış frekansla etkileştiğinde, titreşim genliği artar. bu durumda devrede maksimum titreşim oluşur. bu durumda gerçekleşen frekansın sonucunda devrede rezonans denen kavram oluşur.
- Mesela kesintili bir rüzgar altında bir köprünün salınım gerçekleştirmesi rezonans olarak öne çıkar. - Aynı zamanda deprem dalgaları nedeniyle salınım etkisi altında kalan bir bina örnek verilebilir.
Emar (MR) olarak da tanımlanan bu manyetik rezonans görüntüleme, belirli anatomik yapıları, diğer yapılardan net olarak ayırt etmek, sağlıklı ve hastalıklı dokular arasındaki farklılıkları saptamak ve tanımlamak için kullanılan bir tıbbi tekniktir.
Herhangi bir cisim üzerinden ele alındığında, doğal frekansına eşit ya da yakın olacak şekilde titreşime maruz kalan maddenin yüksek oranda titreşime başladığı görülür. Diğer yandan herhangi bir darbeye maruz kalma durumunda da güçlü titreşimler oluşur. Bu titreme durumuna da rezonans adı verilir.
İlgili 18 soru bulundu
Tüm binaların doğal bir periyodu veya rezonansı vardır; bu, binanın doğal olarak ileri geri titreşmesi için geçen saniye sayısıdır. Ayrıca zeminin de belirli bir rezonans frekansı vardır. Sert kayalı zeminler daha yüksek frekanslara ve daha yumuşak çökeltilere sahiptir.
Rezonans kişiye hem psikolojik hem de fiziksel anlamda iyi hissettirmeyi sağlayan, kişinin vücut enerjisini değiştiren ve normale döndüren bir tedavi biçimidir. Uzmanlar tarafından onaylanan bu yöntem çağımızda kişilerce denenerek ve beğenilerek uygulanılmaya da devem edilmektedir.
Royal Rife ise yıllar önce organlarımızın ve genelde vücut rezonans frekansımızın hastalıklarla değiştiğini iddia etmişti. Normalde 62-72 MHz olan vücut frekansımız gripte 57-60 MHz'e, bakteriyel enfeksiyonlarda 50 MHz'e, kanserde ise 42 MHz'e düşüyor.
MR teknikeri, doktorların talepleri doğrultusunda manyetik rezonans görüntüleme tekniğiyle hastaların organ ve dokularını görüntüleyen kişidir. MR teknikeri, görüntülemeyi sağlar ve elde edilen görüntüleri radyoloji doktorlarına sunar. MR teknikeri, radyoloji alanında çalışır.
Doğal frekans, nesnenin doğal bir özelliğidir. Doğal frekansın değiştirilebileceği sadece iki yol vardır: ya kütleyi değiştirin ya da katılığı değiştirin.
Şöyle özetleyebiliriz: Rezonans, özne ve dünyanın birbirine “eriştiği” bir dünya ilişkisi tarzını tanımlar; böylece dünya ilişkisini deyim yerindeyse akışkanlaştırdığı için dönüştürücü etkileri olan bir karşılık verme ilişkisi ortaya çıkar.
Doğal frekans: Bir cismin sadece esnekliğine ve kütlesine bağlı olan ve cismin o frekansta uyarılırsa yüksek genlikle ve sürekli olarak titreşeceği frekansa "Doğal Frekans” denir.
Tanım olarak rezonans; bir sistemin doğal titreşim frekansı/periyodu ile ona etkiyen kuvvetin doğal titreşim periyodu birbirine çok yakın veya denk ise etkiyen kuvvetin genliğinin giderek artmaya başlaması olarak ifade edilebilir. Genlik ise tekrarlanan kuvvetlerin maksimum düzeyini ifade eder.
Bir insanın frekansı vibrasyon detektörü aracılığıyla ölçülmektedir. Sağlık açısından önemli olan bu titreşim, frekans bantlarına ayrılmaktadır. Bunun yanı sıra vibrasyon ile vücudun temasta olduğu alanlardan belirlenir. Lokal titreşimde ölçüm aletiyle, otururken ve ayakta dururken ölçülebilir.
Rezonans, fizikte bir sistemin (genellikle doğrusal bir sistemin) bazı frekanslarda diğerlerine nazaran daha büyük genliklerde salınması eğilimidir. Bunlar, o sistemin rezonans (tınlaşım) frekansları olarak adlandırılır. Bu frekanslarda küçük periyodik kuvvetler bile çok büyük genlikler üretebilir.
Rezonans Terapisi
Terapiler, kişiye özel hazırlanır. Seanslar en az haftada bir düzenli olarak yapılır. Faydalı frekanslar vücuda iletken elektrotlar sayesinde iletilir. Terapiler, ağrısız, acısız ve yan etkisizdir.
Biyolojik rezonans terapisi, her insanın kendine özgü, normal (sağlıklı) ve patolojik (hastalıklı) parçalardan oluşan çeşitli titreşimlere sahip olduğu temeline dayanır. Vücuttaki bu titreşimler elektromanyetik olduğundan, bir çeşit “feeler” (elektrotlar) kullanılarak tespit edilebilir ve terapi cihazına yönlendirilir.
Rezonans, sesin konuşma süresince oral, nazal ve farengeal boşluklarda dengeli bir şekilde titreşime uğraması durumudur (Kummer ve Lee, 1996). Bu tanımdan hareketle rezonans bozukluğu da sesin oral, nazal ve farengeal boşluklarda dengeli bir şekilde titreşime uğrayamaması durumu olarak betimlenebilir.
Kilo verme amaçlı rezonans terapileri
Yapılan işlem kısaca gıdalar üzerinden uygulanan bağımlılık terapisidir. Bu terapi karbonhidrat gurubu gıdalar üzerinden yapıldığında iştah azalır, kişi kolayca doymaya başlar. Kişinin yedikleri çok da büyük çaba sarfetmeden, otomatikman azalır.
Ağaca sarılmak, toprağa çıplak ayakla basmak. Duş almak ve duşta tuz kullanmak frekansımızı dengeler. Su tüketimi çok önemli. Su da olduğu gibi gıdaları da tüketirken düşük frekanslı düşünce ve duyguları konuşmak yemeğe aktarmak frekansı düşürür.
Kimi söylentilere göre kalbin doğal atış frekansıdır 432 hertz. Daha radikal görüşlere göre bu frekans bizi huzura ulaştırır ve çakralarımızı açar. 432 hertz daha huzur verici, daha kapsayıcıdır. Bazı kişiler sadece bu yüzden 432 hertz'lik sinyaller dinleyerek meditasyon yapıyor.
Sol – 741 Hz
Bu frekans hücreyi elektromanyetik radyasyonlardan, toksinlerden, viral/bakteriyel/fungal enfeksiyonlardan temizler.
Rezonans; birbiri ile aynı ya da çok benzer frekanslarda titreşime sahip olan olguların (kişi, olay, materyal, doğa, spiritüellik kısaca varolan her şeyin) fizik kanunları çerçevesinde birbirleri ile yakın ilişkide olmaları.
Limbik rezonans, derin duygusal durumların paylaşılması kapasitesinin beyindeki limbik sistemde meydana geldiği fikridir. Bu durumlara dopamin devre-destekli empatik uyum ve norepinefrin devre-destekli korku kaygı ve ofke duygusal durumları dahildir.
Emar (MR) yani Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG), vücutta ayrıntılı resimler oluşturmak için güçlü mıknatıslar, radyo dalgaları ve bilgisayarın kullanıldığı bir testtir. Emar sıklıkla hastalıkları teşhis etmek veya tedaviye verilen yanıtı takip etmek için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri