Neden doğal sabun kullanmalıyım? Doğal sabun yapımında kullanılan malzemeler kimyasal olmadığı için herhangi bir cilt kuruluğu ya da tahrişi yaşamazsınız. Cilt tarafından emilip kana karışabilen sentetik maddeler içermez. Doğal sabunları kokusu çok fark edilmese de market ürünlerinden daha taze kokar.
Doğal sabunla ilgili en çok merak edilen soruların başında doğal sabun nasıl anlaşılır sorusu gelmektedir. Doğal sabunlar içeriğinde hiçbir kimyasal kullanılmaz, rengi ve kokusu itibariyle doğal olduğu anlaşılabilir. Bu nedenle güvenilir üretim yapan yerlerin sabunlarını tercih etmek önemlidir.
Fabrikasyon sabunlarda kullanılan sentetik kimyasallar ve katkı maddeleri ise ciltte kuruluğa, tahrişe ve hatta alerjik reaksiyonlara neden olabilirler. Bu nedenle, doğal sabunlar tercih ederek cildimizi koruyabilir ve sağlıklı tutabiliriz.
Sabun üretiminde en çok hindistan cevizi yağı, palm çekirdeği yağı, defne yağı, zeytin yağı, ayçiçeği yağı, mısır yağı, soya fasulyesi yağı ve hayvansal iç yağ olan donyağı, domuz yağı, ya da kemiklerden elde edilen yağlar kullanılmaktadır.
Doğal Sabunlar İyi Köpürmez.
Kullanılan yağlardaki laurik asit köpük oluştururken, kullanılan yağlardaki oleik asit sabuna yumuşama özelliği kazandırır. Hindistan cevizi yağı sabunu en yüksek laurik aside sahiptir, bu nedenle köpürme sağlar.
İlgili 43 soru bulundu
Kaliteli ve doğal sabun içinde bulunan maddeler ile anlaşılan bir üründür. Doğal sabun; cildi tahriş etmemeli, ağır kimyasallar ve palmiye yağı içermemeli, cildi nemlendirmeli, düz bir yüzeye sahip olmalı, bunun yanında doğal antiseptik ve gliserin içermelidir.
Satın alacağımız sabunun doğal sabun olup olmadığını anlamanın en iyi yolu etiketinde şu içeriklerin yer alıyor olması: Su, doğal yağlar (badem, papatya, defne vb), Sodyum Hidroksit/Kostik (NaOH), tuz (NaCl) ve gliserin. Doğal sabun ile ilgili yaşanabilecek potansiyel sorun yüksek ph değerine sahip olması.
Sıklıkla kullanılanlar arasında doğal defne, lavanta, gül sabunu çeşitleri bulunur.
%100 doğal ve el yapımıdır. Yüzyıllardır kullanılan bu sabun, cildi nazikçe temizlerken aynı zamanda nemlendirir ve besler. Doğal zeytinyağı sabunu, cilt dostu özellikleri nedeniyle günümüzde de popülerliğini korumaktadır.
Doğal sabun, yağların alkali ile reaksiyonu sonucunda oluşan, asırlardır temizlikte kullanılan yüzey aktif maddedir. Sabunlaşma reaksiyonu ile oluşur, hem bitkisel hem de hayvansal yağlar kullanılarak yapılabilir.
Cildin kuruması, uzun vadede olumsuz sonuçlara neden olacaktır. Cilt sabunla yıkandığında cilt çok fazla kuruyacaktır. Sabun cildin yüzeyindeki tüm suyu dışarı atacak ölü, kuru cilt hücrelerine sebebiyet verecektir. Cildin kaybolan nemini telafi etmek için nemlendirici kullanmak da fayda sağlamayacaktır.
Günlük olarak kullanılan sabunlar çok sayıda kimyasal bileşik içerir. Bunlar arasında yağlar, çözücüler, uçucu yağlar, pigmentler, emülgatörler , yüzey aktif maddeler , stabilizatörler, koyulaştırıcılar, koruyucular ve köpüren maddeler bulunur.
İçerisindeki bitkisel yağlar ve diğer doğal malzemeler sayesinde, cildi kurutma riski olmadan temizler ve besler. Ayrıca, doğal sabunlar çeşitli cilt sorunlarına da iyi gelir. Akne eğilimli ciltler için özel olarak formüle edilen doğal sabunlar, cildin temizlenmesi ve yağ dengesinin sağlanması konusunda etkilidir.
Hakiki bıttım sabunu ilk üretildiğinde yeşil renk de olurken zamanla bekledikçe rengi sarı renge döner.
Yapım aşaması tamamlanan ve kullanıma hazır olan sabunun rengi bir süre sonra biraz açılabilir. Bunun sebebi, Bıttım sabununun içindeki suyun kurumasıdır. Su, zamanla buharlaşır ve yok olur. Hakiki sabunu anlamanın bir yolu bu rengi kontrol etmektir.
Hakiki zeytinyağlı sabunun rengi de kremden yeşile çalan bir renkte olur. Çok koyu yeşil renkteki sabunlar kimyasal ürünler ile hazırlanmıştır. Eğer sabunda yoğun şekilde parfüm kokusu varsa; bu sabunun doğal olmadığını gösterir. Zeytinyağı ekonomik değeri yüksek bir yağdır.
Saçı beslemeye,yumuşaklık ve parlaklık vermeye yardımcı olur. Renk ve koku tamamen doğaldır, hiçbir katkı maddesi içermez.
Zeytinyağı sabununun köpüğü:
Zeytinyağı sabunu banyo sabunudur sadece sıcak su ile köpürür. Aslında cildinizi temizleyen sabunun köpüğü değil, kullandığınız sabunun arındırma gücüdür.
Yüz sabunu satın almadan önce ilk olarak cilt tipinize uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Yağlı bir cilde sahip olduğunuzu düşünüyorsanız yağsız sabunları kullanabilirsiniz. Yağsız ciltler için özel olarak tasarlanan yüzü kurutmayacak nemlendirici özellikli sabunlarla yüzünüzü yıkayabilirsiniz.
Limon Sabunu: Yağlı ciltler için ideal temizleyicidir. Mango Sabunu: Mantar hastalıklarında kullanılır. Melisa Sabunu: A vitaminli, cilt güzelleştirici ve ferahlatıcı sabun. Maydonoz Sabunu: Cilde ve saç dökülmelerine iyi gelir.
Cildinizi düzenli olarak bu sabunla yıkadığınızda ciltte kuruma, pul pul dökülme görülmez. Aynı zamanda cilt sorunlarının da zeytinyağı sabunuyla önüne geçebilirsiniz. Özellikle çok yağlı ciltlerin dengesini ayarlayıp sivilce oluşumunu engellemektedir.
İyi yapılmış doğal sabunların PH değerlerinin 8.5 ile 9 arasında olması gerekir.
Bıttım sabunu sarı-yeşil renkte olan geleneksel yöntemlerle üretilen bir sabun çeşididir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri