Su bazlı olduğundan dolayı iç mekanlarda rahatlıkla kullanılabilen taş vernik uygulamasını doğal taşların yanı sıra, seramik, karo, fayans gibi alanlarda da kullanabilirsin.
Cadence Taş Vernik: Seramik, karo, fayans taş gibi yoğun kullanımı olan suya, kimyasal temizlik malzemelerine fazla maruz kalan yüzeyler için özel formüle edilmiş homojen su bazlı verniktir. Mutfak tezgahlarında, beyaz eşyalarda, balkon ve bahçenizde şeffaf görüntüsü sayesinde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Taş duvar verniği, dekorasyon için kullanılan taş duvarların yüzeylerinde rahatlıkla kullanılır ve taşlara canlı bir görünüm kazandırır.
Doğal taşlara en kolay vernik yapma işlemi sprey kullanılarak yapılandır. Herhangi bir yapı marketten alacağınız sprey sayesinde uygulama aşamasına geçebilirsiniz. Bu işi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli şey cilayı tek bir noktaya ya da yoğun olacak bir şekilde tek bir bölgeye sıkmamaktır.
Akrilik kopolimer reçine esaslı, silikon modifiyeli, darbeye, sürtünmeye, zayıf asit ve bazik çözeltilere karşı dirençli, sürüldüğü yüzeyde parlak bir film oluşturan, solventli şeffaf bir verniktir.
İlgili 44 soru bulundu
Uygulama alanınıza bolca vernik uygulayın. Yukarı aşağı hafif hareketlerle verniğinizi uygulayın ve bitiş hareketiniz tek bir yöne doğru olsun. Tek kat uygulamasının yeterli olmadığı (suyla yoğun temas eden ve üzerine sürekli olarak basılan) alanlarda 24 saat bekledikten sonra ikinci katın uygulanması tavsiye edilir.
Taş Vernik Seramik, karo, fayans, taş gibi yoğun kullanımı olan suya fazlaca maruz kalan yüzeyler için özel formüle edilmiş homojen su bazlı verniktir. Her türlü yüzeye kolayca yapışır ve çabuk kurur. Çok yoğun trafik olan yüzeylerde 2 kat önerilir. 12 saatte kullanıma hazır hale gelir.
ÜRÜN TANIMI: Akrilik reçine esaslı, yüksek performanslı, taş,beton,tuğa vb. yüzeylerde çok amaçlı parlatıcı ve su itici koruma malzemesidir. Tek bileşenli olmasından dolayı uygulaması kolaydır. Kir tutmayı azaltır ve betonun rengi yağmur etkisiyle değişmez.
Vernik çıkarılması işlemi, genellikle bir vernik sökücü veya zımpara yardımıyla yapılır. İlk olarak, vernik sökücü bir fırça yardımıyla vernikli yüzeye uygulanır. Vernik sökücünün, verniği çözmek için belirli bir süre yüzeyde bekletilmesi gerekmektedir.
Taş vernik ısıya dayanıklıdır.
Taş vernik yapılan pek çok ürünün daha parlak görünmesini sağlıyor. Aynı zamanda ürünün ömrünü de uzatıyor. Taş vernikler sert yüzeylerde kullanılabiliyor. Sert yüzeyler üzerinde su bazlı taş vernik veya solvent bazlı örnekleri ile biliniyor.
Vernik uygulamaları genellikle fırça izi bırakmaması için kaliteli zemin tipi fırçalarla yapılması tavsiye edilmektedir. Ayrıca büyük zeminlerde kolaylık ve iz olmaması amacıyla kes kullan süngerleri kullanılabilirsiniz.
Ahşap Vernik Ne İşe Yarar? Ahşap koruyucu vernik, ahşabın nemlenmesini, aşınmasını engelleyen ve dış etkenlere karşı dayanaklılığını arttıran koruyucu katman olarak kullanılan sıvı bir çözeltidir. Koruyucu katman görevi verniğin en bilindik özelliğidir.
Gölgeleme uygulamasına başlarken öncelikle düz bir kaba boya dökmeli, süngeri bu boyaya batırıp kabın boyasız kısmında boyayı süngere yedirmelisin. Daha sonra taş desenlerinin üzerine küçük dokunuşlarla uygulamalısın. Bu işlemin ardından boya ile taş deseni işlemi başarıyla bitmiş olur.
Vernik uygulaması yapılırken yüzeylerde en iyi sonuç veren Kadife Rulo Fırça kullanabilirsiniz. Rulo fırça yüzeyde fırça izi bırakmadan eşit miktarda verniği yüzeye dağıtacaktır. Bu ürün yerine sentetik zemin fırçası da tercih edebilirsiniz. Özellikle dar ve küçük alanlarda fırça kullanımı tercih edilebilir.
Evet, bazı doğal taşlar bulunduğu ortamın ısısına göre renk değiştirebilmektedir. Bu renk değiştiren taşlardan bir tanesi ise ametisttir.
Yüzeyde parlaklık sağlayan ve dayanıklılığı arttıran taş vernik, uygulama yapıldığı yerde sırlanmış seramik görüntüsü ortaya çıkarıyor. Su bazlı olduğundan dolayı iç mekanlarda rahatlıkla kullanılabilen taş vernik uygulamasını doğal taşların yanı sıra, seramik, karo, fayans gibi alanlarda da kullanabilirsin.
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
Vernik İçin Hangi Rulo Kullanılır? Su bazlı akrilik vernikler için kadife rulo fırça veya sünger rulo fırça kullanılmalıdır. Sentetik vernikler için ise kadife rulo fırça kullanmanızı öneririz. Su bazlı vernikler için plastik fırçalar kullanabilirsiniz.
Matlaşma, bir malzemenin, yapının veya yüzeyin doğal canlı görüntüsünü kaybetmesi ve özellikle parlaklığından eser kalmaması anlamına gelir. Bu sorun genellikle yapılarda mermer, granit, bazalt veya andezit gibi doğal taş yüzeylerinde görülen bir sorundur.
İlk olarak, en popüler yöntemlerden biri taşı beş dakika boyunca ılık akan suyun altında tutmaktır, bu yöntem tüm değerli taşlarda da kullanılır. Akan su, taşın üzerinde bulunan negatif enerjilerin dışarı atılmasına yardımcı olur. Hemen ardından taş kurutulmalıdır.
VOC madde içermekte ve uygulanan yüzeylere ekstra koruyuculuk ile parlaklık getirmektedir. "Su bazlı vernik nerelerde kullanılır?” hakkındaki cevaplar ise ev mobilyaları ve mutfak dolapları, dekoratif eşyalar ile cam, metal, polyester, seramik, plastik gibi ürünlerin yüzeyindedir cevabı verilmektedir.
Akrilik vernik, iç ve dış mekanlarda, cam, ahşap, plastik, porselen, seramik, kağıt, tuval ve karton sanayisinde kullanılmaktadır. Ayrıca akrilik vernikler, otomobil sanayisi, mobilya sanayisi, plastik sanayi, makina ve endüstri sanayisinde sıklıkla kullanılan bir malzemedir.
( Vernik + sertleşticili / 30 mikron uygulamada ) alan boyanır. KURUMA SÜRESİ : 23°C'de ve %50 bağıl nem oranında dokunma kurumasını 1-2 saatte, sert kurumasını 72 saatte tamamlar. Kimyasal dayanıklılığını kazanma süresi 7 gündür.
CADENCE 100 KAT VERNİK CAM GİBİ PARLAKLIK VE GÖRÜNÜMÜ VEREN BİR VERNİKTİR, AHŞAP POLYESTER TEPSİ BOYAYANLARIN VE TAKI TASARIM İLE UĞRAŞANLARIN SIKLIKLA KULLANDIĞI VERNİKTİR. DAYANIKLILIĞI VE SU GEÇİRMEZLİĞİ ARTTIRIR.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri