Seyreltilmiş yağ ve yağ karışımlarını saç derisine 2-3 dakika boyunca masajla yedirebilirsiniz. Yağları duş veya banyo sonrası saç diplerine uygulayın. Yoğunluğa göre ister durulayın, ister öylece kalsın. Bir başka etkili ve pratik yöntem, yağları şampuanın veya bakım kreminin içine damlatmak!
Saç Bakım Yağı Saç Diplerine Sürülür mü? Saç bakım yağları, saç diplerine uygulandığında kökleri besler.
Saç büyümesi için en popüler yağlardan bazıları hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, hint yağı ve argan yağıdır. Bu yağlar saç derisini ve saçı yumuşatmaya, saç büyümesini desteklemeye ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur.
Argan yağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, lavanta yağı, tatlı badem yağı saçın nemini korumaya odaklı, besleyiciliği yüksek ve saçın elastikiyetini artırır özelliktedir. Kuru saç için bu saç bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz.
Saç bakım yağları tipik olarak şampuanlamadan önce veya sonra saç derisine uygulanır, ancak kuru saçlarda bakım işlemi olarak da kullanılabilirler.
İlgili 19 soru bulundu
Bakım yağlarının içeriğinde saça iyi gelen yağlar bulunması ile de saçı yumuşatmakta ve parlak bir görünüm sağlamaktadır. Durulama gerektirmeyen bu saç bakım yağları genellikle temiz saça köklerinden başlayarak saç boylarına daha sonrasında ise saç uçlarına uygulanmaktadır.
Şampuan kullanmadan önce yağı kuru saçınıza uygulayın. Saç derinize masaj yaparak, saçınızın uzunluğu boyunca dağıtın. Derin bakım için 30 dakika ila birkaç saat, hatta gece boyunca saçınızı sararak bekletin. Ardından, saçınızı her zamanki gibi şampuanlayın ve durulayın.
Duştan sonra saç kabarmaması için, Hindistan cevizi yağı ya da zerdeçal yağı gibi doğal bileşenleri saç uçlarınıza ve boylarınıza uygulayabilirsiniz. Saç kurutma makinesini sabit tutmaktan kaçınmalı, saç tellerinizi uzun süre boyunca yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız.
Duştan sonra saç bakımı yaparken nemlendirici bir saç kremi veya maske uygulayın. Bu işlem, saçınızı nemlendirmeye, beslemeye ve yumuşatmaya yardımcı olacaktır. Saç tipinize uygun bir ürün seçin ve saçınıza uygulayın. Ürünü saç diplerine değil, saçın orta ve uç kısımlarına uygulamanız tavsiye edilir.
Saç çıkarmak için hangi yağ kullanılmalı diyenlere verilebilecek en net yanıtlardan biri argan yağıdır. Sadece Fas bölgesinde yetişen bitkiden elde edilen argan yağı, saç köklerine iyi gelmekle birlikte yıpranmış olan saçları da mükemmel bir şekilde onarıyor.
Saç diplerine masaj yaparak uygulandığında, saç derisini nemlendirir, kan dolaşımını arttırır. 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağını, özellikle saç diplerinden başlayarak ve masajla saçınıza dipten uca kadar uygulayın.
Saçlara Bitkisel Yağların Faydaları Nelerdir? Saç Uzamasını Teşvik Eder: Saç uzamasını teşvik etmek için kimyasal içeren ürünler kullanmak zorunda değilsiniz, biberiye ve sedir ağacı yağı gibi bitkisel yağlar saç dökülmesini önler ve ayrıca, saçların hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur.
Unutmayın, doğal yağları kafanıza göre karıştırmak pek mantıklı değildir. Tavsiye edilen bir karışım olmadığı sürece, doğal yağları rastgele birbiriyle karıştırarak uygulamayın. HER YAĞ GÖZ ÇEVRESİNE SÜRÜLMEZ! Doğal yağları cilt bakım rutininize eklerken yapılan en yaygın hatalardan biri de göz çevresine uygulamaktır.
Kuru bir saç derisini, zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile tamamen tedavi edebilirsiniz. Saç derinize birkaç damla yağı masaj ile uygulayın ve yıkamayın - bu doğal yağları yeniler, saçı nemlendirir ve besler. Yoğun beslenme için, yağı gece boyunca bekletin.
Öncelikle saçlarınızın diplerine yedirmeye başlayın. Masajla uygulamak diplere etki etmesini kolaylaştırır. Yavaşça uçlara doğru gelin. Argan yağı saçları besler ve sağlıklı bir şekilde uzamasına katkı sağlar.
Daha fazla yağ, daha fazla şampuan kullanmak anlamına gelir, bu da saçınızı doğal yağlarından ve neminden arındırarak sizi mat, hasarlı ve kuru saçlarla baş başa bırakır.
Ayrıca ıslak saç derisi duşta daha hassas yapıda olacağı için saç taraması saç derisine zarar verebilir. Bu yüzden uzmanların çoğu duşa girmeden önce saç taramayı öneriyorlar. Böylece duş esnasında saç taramanın oluşturacağı kırılma ve yıpranmadan saçlarınızı koruyabilirsiniz.
Peki, saç yağları nasıl uygulanmalıdır? Saçlarınızı ıslakken uygulamanız önerilmektedir. Ancak saç yağları şampuan, nemlendirici gibi ürünlerle de karıştırılabilir. Saçlarınıza fön çektikten veya maşa yaptıktan sonra uygularsanız bukleleriniz ve saç tutamlarınız daha parlak görünecektir.
Duş sırasında vücudunuzdan önce saçınıza kullandığınız şampuan veya saç kremi ciltte tahrişe ve sivilce oluşumuna neden olabilir. Bundan kaçınmak ve cildinizden kalan saç kremi ve şampuanı temizlemek için önce saçınızı şampuanlayın daha sonra ve saç kremi uygulayın.
Kesinlikle çok ıslak saça uygulanmamalıdır. Hindistan cevizi yağını tüm saçınıza eşit miktarda dağıtmak için saçınızı tarayın. Ardından saçınıza bir saç bonesi takın ve en az 30 dakika bu şekilde bekleyin.
Zeytinyağı saça uygulandıktan sonra yağın bulaşmasını engellemek amacıyla saçların bir bone ile tamamen örtülmesi oldukça önemli! Bu işlemin ardından ise sıra beklemeye geliyor. İdeal bekleme süresi, saç uzunluğuna ve yoğunluğuna bağlı olarak 15 ila 90 dakika arasında değişiyor.
Kullanım: Kuru, ıslak ya da nemli saça ve saç derisine masaj yapılarak uygulanmaktadır. En az 30 dakika bekletildikten sonra doğal içerikli sabunlarımız veya şampuanlarımız ile yıkanılması önerilmektedir.
Zeytinyağı içeren maskelerin ve zeytinyağının saçta istenen etkiyi göstermesi için zeytinyağının saçlara haftada 1 ya da 2 defa uygulanması gerekir. Zeytinyağı, saça uygulandıktan sonra 30 dakika ve 1 saat arasında saçta bekletilmesi gerekir.
Evet, saça zeytinyağı sürmek saçı besler ve uzamasına destek sağlar. Ancak genetik ya da farklı bir hastalık nedeniyle saç dökülmesi olduysa zeytinyağı etki etmeyebilir. Ancak sağlıklı bir bireyde, şayet saç yapısı zayıf ve kırılgan ise zeytinyağı harika faydalar sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri