Abonenin; faturasını son ödeme tarihinden itibaren on beş gün içerisinde ödememesi halinde en az üç gün önceden haber verilmek suretiyle doğal gaz arzı durdurulabilir.
Son ödeme tarihine kadar faturalarını ödemeyen müşterilerimize doğal gaz kesme ihbarnamesi gönderilmekte ve son ödeme tarihinden sonraki 15 gün içerisinde faturalarını ödemeyen müşterilerimizin doğal gaz arzı durdurulmaktadır.
e) Müşteriden kaynaklanan nedenlerle sayacın en az iki fatura dönemi okunamamasından dolayı dağıtım şirketince bırakılan bildirime üç iş günü içinde cevap verilmemesi halinde, doğal gaz kesilerek hizmet durdurulur ve bu hususlar müşteri sözleşmesinde belirtilir.
Faturanızın son ödeme son ödeme tarihinden itibaren on beş gün içerisinde ödememesi halinde gaz arzınız durdurulur.
21.07.2022 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan 20.07.2022 tarih ve 5801 sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla, 6183 sayılı Kanun'un 51. maddesinde yer alan gecikme zammı oranı her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere %2,5 olarak yeniden belirlenmiştir.
İlgili 22 soru bulundu
Kredi kartı borcunun asgari ödeme tutarının altında ödeme yaptığında ise %3,96 oranında gecikme faizi kalan borcuna uygulanır. Kredi kartı gecikme faizi, genellikle aylık olarak hesaplanır ve önceki dönemde ödenmeyen bakiyenin üzerine uygulanır.
Toplam borcun ödenmeyen kısmı için hesap kesim tarihinden son ödeme tarihine kadar alışveriş faizi, son ödeme tarihinden itibaren asgari tutarın ödenmeyen kısmı için gecikme faizi, kalan hesap bakiyesinin asgari tutarı aşan ödenmeyen kısmı için ise alışveriş faizi uygulanır.
1-Faturanın son ödeme tarihinde ödenmemesi halinde, aboneye kısa mesaj ve mail ile, faturanın son ödeme tarihi + 1. günden sonrave kısıtlama tarihinden de en az 7 gün önce olacak şekilde aboneliğin kısıtlanacağına dair bilgi verilir.
Son ödeme tarihi geçmiş doğal gaz faturalarının bankalar ve PTT şubeleri aracılığıyla tahsil edilmeye başlandığı açıklandı. SAMGAZ Müşteri Hizmetleri Müdürü Esra Göktepe yaptığı açıklamada, son ödeme tarihi geçen faturaların da artık bankalar ve PTT iş yerleri aracılığı ile ödenebildiğini söyledi.
Borçlu aboneleri ödemelerini yapmaları konusunda uyardıklarını ifade eden Gündüz, şunları kaydetti: “Artık borcundan dolayı abonelerin doğalgaz sayacını sökmeyeceğiz. Bunun yerine sayaca kilit ve mühür takılacak. Doğalgaz vanalarına 1 haftadır gaz kesme aparatı takılarak, borçlu abonenin tüketimini engelliyoruz.
Doğalgaz için konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023'ten 31 Mayıs 2023'e kadar olan 38 günlük kullanımı için ücret ödenmeyecek.
Açıklanan kararname sonrasında 1 yıllık süreyle konutlarda 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanıyor.
Hayhay uygulamasında “Ödemeler” altında Başkent Doğalgaz fatura ödemesini seçin ve sözleşme numaranızı girin. Sonrasında ödeme seçenekleri arasında “Zip fatura ertele/taksitlendir” seçin. Zip'le fatura ödemenizi 45 güne kadar erteleyebilir veya 12 aya kadar taksitlendirebilirsiniz.
İGDAŞ, faturaların vade farksız taksitle ödenebilmesi için 15 bankayla anlaştı. 1 Ekim 2022 - 31 Mayıs 2023 dönemini kapsayan kredi kartına taksit kampanyasında taksit sayısı bankalara göre 2 ila 5 arasında değişiyor. İGDAŞ ve Vakıf Katılım arasında ise finansman anlaşması da yapıldı.
Abonelerimiz banka tarafından tahsis edilecek limitleri kapsamında, kampanya dönemindeki faturaları için bu fırsattan faydalanabilecekler. Limitleri kapsamında ödenen faturalarını, masrafsız ve vade farksız olarak 12 aya kadar istedikleri taksit sayısına bölüp taksit tarihlerinde geri ödeyebilecekler."
Doğal gaz faturası son ödeme tarihini 15 gün geçirdiğinizde doğal gazınız kesilmektedir. Doğaz gaz sayaç vanası kapatılmadan 3 gün önce ödeme yapmanız için doğal gaz firması tarafından size bilgilendirme yapılır. Ödememeniz halinde hizmetiniz kesilir.
İgdaş (konut) Doğalgaz Faturasını İnternetten Ödemek Güvenli mi? Online olarak İGDAŞ fatura ödeme e devlet ve HangiKredi üzerinden yapılabilir.
DOĞALGAZ FATURASI KAÇ GÜN GECİKİRSE KESİLİR 2022? Doğalgaz abonesi faturasını son ödeme tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödemezse en az 3 gün önceden haber verilmek koşuluyla hizmet veren firma tarafından doğal gazı kesilebilir.
Son ödeme tarihinden sonra 5 gün içerisinde ödenmezse kesinti yapılır. Bu tabii ki hizmetten hizmete göre değişmektedir ama genellikle 5 gün süre verilmektedir.
Yasal olarak fatura 1 gün gecikirse 1 günlük faiz ya da zam alınır.
Elektrik faturası ödenmezse borcunuza gecikme faizi işler. 6183 sayılı kanun, 51. maddesinde gecikme bedeline dair detaylara yer verir. Söz konusu maddeye göre elektrik faturası ödememe cezası, her ay için %2,5'tir. Borcunuzu ödemediğiniz her ay, ilgili tutara faiz işlemeye devam eder.
Gecikme zammı oranının aylık %1,6 olarak yeniden belirlendiği Cumhurbaşkanı Kararı yürürlüğe girmiştir. Yasal düzenlemeden dolayı, gecikme zammı oranının değişmesiyle birlikte, gecikme faizi oranı ve pişmanlık zammı oranı da %1,6 olarak değişmiştir.
Günlük Faiz Getirisi = (Anapara / 100) x (Faiz Oranı / 365) x Gün Sayısı Aylık Faiz Getirisi = (Anapara / 100) x (Faiz Oranı / 12) x Ay Sayısı Yıllık Faiz Getirisi = (Anapara / 100) x (Faiz Oranı) x Yıl Sayısı
Gecikme faizi hesaplama formülü: Gecikme faizi = Geciken anaparanın tutarı x Geciken gün sayısı (Gecikme faizi / 30)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri