Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
Mülkiyete ait bir belge (tapu, ikametgah, kira kontratı vb) Nüfus cüzdanı Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi.
e-Devlet Kapısı ile 81 ilimizde bulunan 73 doğalgaz dağıtım şirketlerinin sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Doğalgaz Abonelik Ücretleri 2024
2024 yılı doğalgaz abone bağlantı bedeli 0-200 m2 aralığı için 3.458 TL olarak belirlenmiştir. Eğer, abonelik başlatılacak ev 200 m2 büyükse, her 100 m2 için ek olarak 3.008 TL talep edilmekte olup, KDV tutarları da bu fiyatlara eklenmektedir.
İlgili 32 soru bulundu
Konut amaçlı kullanım ve konutlarla aynı binada bulunan konut harici kullanımlar için abone bağlantı bedeli, bağımsız bölümün ilk 200 m2' si için 3.458,00 TL + KDV +Damga Vergisi, 200 m2' den büyük yerlerde ilave her 100 m2 için 3.008,00 TL + KDV + Damga Vergisi tahsil edilir.
2023 yılı için kiracı doğalgaz abonelik ücreti 0-200 m2 aralığı evler için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer abone olunacak ev, 200 m2'den büyük ise her 100 m2 için abone sahibinden ek olarak 1.857 TL talep edilir.
E Devlet adresi üzerinden TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek açılan sayfaya bulunduğunuz bölgenin doğalgaz şirketi ismini yazarak Abonelik Sözleşmesi Başvurusu'na tıklayıp Şartnameyi kabul etmeniz gerekiyor. aşamalarını doldurarak doğalgaz aboneliğinizi internet üzerinden gerçekleştirmiş olacaksınız.
Doğalgaz başvurusu yapıldıktan sonra bağlı olduğunuz bölgenin yetkilileri tarafından doğalgaz sözleşmenizin yapıldığı tarihi göre 2 ila 4 iş günü arasında doğalgaz açılır ve tesisatı kullanabilirsiniz.
Elektrik, su ve doğal gaz abonelik işlemleri için ilgili kurum, şube ve müdürlükleri gibi internet üzerinden de başvuru işlemleri yapılabilirsiniz.
Afet Sigortaları Kanunu'na göre DASK sigortası yaptırmayanlar devletin sunduğu konut kredisi ve depremde binanın zarar görmesi durumunda yapılan yardımdan yararlanamaz. Ayrıca evine elektrik, su ve doğal gaz da bağlatamaz.
DASK olmadan abonelik işlemlerinin yapılması mümkün olmamaktadır. Belediye sınırları içerisinde ikamet eden herkesten su, doğalgaz ve elektrik abonelikleri sırasında DASK poliçesi ya da poliçe numarası ve poliçe sahibinin T.C. Kimlik numarası istenmektedir.
Konunun detaylarına geçmeden kısaca bilgi vermemiz gerekirse; doğalgaz sayacı, abonelik için başvuru yapılacak gaz dağıtım şirketinin yetkili personelleri veya onların yetki verdiği firmalar tarafından monte edilir. Gerek sayacın takılması, gerekse kontrolü ve bakımı dağıtım firmasının sorumluluğundadır.
İlk doğalgaz bağlantı başvurusu için, tesisatın bağlanacağı konutun açık adresinin bilgileri ve T.C kimlik kartı ile beraber doğalgaz dağıtım şirketine başvuru gerçekleştirilmelidir. Tesise sahip olan kişi ya da bağımsız bölümün maliki abonelik talebi gerçekleştirmek mümkün.
İskanı olmayan bir eve doğalgaz aboneliği verilmiyor.
Abonelik işleminizi, İGDAŞ internet sitesinden online bağlantı sözleşmesini tıklayarak yapabilir veya İGDAŞ Hizmet Binalarında bulunan Pazarlama Şefliklerinden yaptırabilirsiniz. Binanızda doğal gaz servis kutusu yoksa, İGDAŞ yasal süre içerisinde servis kutusu bağlantısını yapacaktır.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
Sokağınızdan doğalgaz hattı geçiyorsa abonelik işleminizi bulunduğunuz bölgeye hizmet veren doğalgaz dağıtım şirket binaları, internet siteleri ya da e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz.
e-DEVLET SU ABONELİĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? - e-devlet adresi üzerinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmenizin ardından bulunduğunuz ilin su abonelik şirketinin adını yazın. - Yeni Abonelik Başvurusu sekmenizi tıklayın ve su aboneliği yapacağınız yerin adres bilgilerini doldurun.
Hem aile bireyleri hem de ev sahipleri için oldukça önemli olan su abonelik başvurusu, eski zamanlardaki gibi fiziksel başvuruların aksine E-Devlet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor.
e-Devlet sistemi (turkiye.gov.tr) üzerinden tüm vatandaşlar elektrik, su, doğalgaz gibi aboneliklerini bürokrasiyle boğuşmadan yapılabilecek. Milyonlarca vatandaşın işlemlerini dijital ortamdan yapmasını sağlayan e-Devlet, turkiye.gov.tr adresinden yeni bir hizmeti daha devreye alıyor.
Doğalgaz Açımı EnKötü İhtimalle : Proje Onayı+Gönderilmesi 3 gün + Onaylanması 3 Gün + Sayaç Anlaşması ve Sözleşme 1 Gün+ Sayaç Almanız 1 Gün+Randevu tarihi 7 gün olmakla birlikte toplam doğalgaz açılma süresi 14 gündür.
Yerel gaz şirketinden alacağınız doğalgaz aboneliğinin ardından, yetkili bir kombi satış bayisine giderek kombi seçiminizi yapabilir ve kombi projesi için keşif istemelisiniz. Yetkili bayi projelendirme için keşfe geldikten sonra, kombi değiştirme sürecinde alacağınız hizmetler hakkında bir sözleşme imzalamalısınız.
Güvence bedelleri, her yıl Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından Kurul Kararı ile belirlenir. Güvence bedelini, sözleşme hesap numaranız ile tüm PTT şubelerine, anlaşmalı bankalara, kredi kartı ve Bursagaz web sitesi online işlemler menüsüne üye olarak ödeyebilirsiniz.
Sıfır daire elektrik aboneliği ücreti 2024 yılı için damga, bağlama ve kesme bedelleri dahil ortalama 644.5 TL'dir. 27 Ağustos 2021 tarihinde yayınlandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri