Beta Balığı Hangi Balıklarla Yaşar? Her ne kadar kendi cinsleri ile pek anlaşamasalar da betta balıkları birçok tropikal tür ile beraber yaşayabilmektedir. Ancak akvaryumda yine de sadece 1 adet beta balığı olmalıdır.
Erişkin erkek bettalar bir araya koyulurlarsa birbirlerine ölümcül şekilde zarar verirler. Dişi bettalar bir arada bakılabilir. Dişiler arasında da ufak sürtüşmeler olsa da ciddi yaralanmalar yaşanmaz. Erkek ve dişiler yeterli büyüklükte, saklanacak alanların olduğu bir akvaryumda bir arada bakılabilir.
Merhaba, fanus hiçbir balık türü için uygun değil, akvaryumda beslerseniz iki dişi olur.
Beta balığı kendi türüne karşı agresif yapıda olsa da diğer balıklarla uyumlu bir yaşam sürebilirler.
Isı, beslenme ve ve su gereksinimleri oldukça zıt türlerdir.Bence aynı tankta bu iki türü bulundurmayın.
İlgili 35 soru bulundu
Atlayabilir. Kapatmayacaksanız su seviyesini fazla yüksek tutmayın balığın can güvenliği açısından. Ben bi ara pleksiglass delikli kapak yaptırmıştım ancak yeni Betamda kullanmıyorum. Su seviyesini yüksek tutmadığım için sorun çıkmıyor.
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır. Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır. Fanusta yaşayan küçük balıklardan biri de lepistestir.
Diğer çoğu akvaryum balığında bu şekilde bir solunum sistemi gelişmediği için oksijensiz suda çabucak ölürler.
Beta balığı 24-30 derece arasında sıcaklıklarda yaşar ancak ideal olan 26-28 derecedeki sıcaklıklardır. Mutlaka ısıtıcı veya ortam ısısı sabit olmalıdır.
Beta balıgı kaç gün aç kalabilir. Acil cevap verebilirseniz sevinirim. Kendini küçük bir odaya kapat ve kaç gün aç durabileceksin dene.O da okadar durabilir. Doğada çok uzun süreler ( 1-2 hafta gibi) aç kalabildiğini duymuştum.
Fanus canlı beslemek için uygun bir ortam değildir. Fanusun içerisinde, filtre olmadığı ve bakteri döngüsü oluşmadığı için, balıklarınız, kendi atıklarından oluşan amonyumdan zehirlenerek öleceklerdir. Fanusta beslenen her balık, ölüme mahkumdur.
Balıkların beslenmesi için günde 2 ya da 3 kez yem atmanız yeterli olacaktır. Sabah ve akşam yem atmanız en ideali ve sağlıklısıdır. Ancak yavru balıklar varsa, azar azar ve günde 3-4 defa beslenmesi gerekmektedir. Balıkların aşırı beslenip beslenmediğini anlamak için balık dışkılarını gözlemleyebilirsiniz.
Fanusta Japon Balığı Bakımı
Japon balıkları genellikle fanusta beslense de bu yanlış bir bakım türüdür. Fanusta da bakılması mümkün görülen ancak akvaryumdaki kadar uzun süreli olmadığından daha çok akvaryumda bakılması önerilmektedir.
Beta balığı için 30 litre ideal bir ölçü. Sizin akvaryumunuz 15 litre dolaylarında. Malzemelerle beraber 12 litreye falan düşüyordur.
Çeşme suları idealdir fakat dikkat edilmesi gereken bir durum söz konusudur. Çeşme suları ağır aaaaller(klor,ilaç vs.) içerdiğinden Bettanıza zarar verir. Bundan dolayı çeşme suyunu kullanmadan yaklaşık 48 saat(2 gün) önceden bir yerde dinlendirilmesinde fayda vardır.
Beta Balığı Hangi Balıklarla Yaşar? Her ne kadar kendi cinsleri ile pek anlaşamasalar da betta balıkları birçok tropikal tür ile beraber yaşayabilmektedir. Ancak akvaryumda yine de sadece 1 adet beta balığı olmalıdır.
Hakkında bilgi sahibiyimde.Uzun lafın kısası (UL) ayrı akvaryumda hava vermeden(motorsuz) beta besliyebilir miyim? Eğer kastettiğiniz şey akvaryuma hava vermeden betaya bakıp bakamayacağınız ise; evet bakabilirsiniz.
Betta çoğu olumsuz şarta dayanır. Pet shoplardaki koşullar buna en güzel örnektir. Dar kaplarda, aç, susuz olarak aylarca hayatta kalabilirler.
Altlık kumu ise betaya gözle görülmeyen komşu canlılar sağlar ki bu canlılar betta için faydalı işler yaparlar. Onun daha sağlıklı olmasına yardımcı olurlar.
Gözün üstü ince mat beyaz bir tabaka ile kapanabilir. Yaşlı balıkların rengi gençler kadar canlı olmaz. Yaşlandıkça balığın rengi de soluklaşır. Eski parlaklığını yitirir.
Öncelikle beta balıkları ılık suları severler. Bunun için, su sıcaklığı 22-28 derece arasında olması sağlanmalıdır. Beta balıkları sert su aksine yumuşak suları severler. Yumuşak suyu ayarlamak için özel olarak tasarlanmış ozmos teknolojisinden yararlanılarak çeşme suları yumuşatılabilir.
Gerçek yaşam alanları ışık almayan durgun bulanık sulardır zaten. Mümkünse aydınlatması hiç olmasın akvaryumun. Odanın doğal ışığı yeter.
Suyun oksijeni bittiği için çıkıyorlar hava motoru yardımıyla bu sorunu gidere bilirsiniz.
Akvaryumunuzun üzerinin kapalı olması yazın ve kışın iyi olur. Yazın buharlaşan suyu tutar. Kışın ise hafif olan su buharının uçarak enerji sarfiyatının bir nebzede olsa azalmasını sağlar.
Büyüdükçe farkla biraz daha belirgin hale gelebilir. Erkek melek balıklarının gözlerinin üzerinde ufak bir çıkıntı bulunur. Aynı şekilde kafalarında da bu ufak çıkıntıya rastlanır. Tüm erkeklere olmasa da bazı erkeklerde bu çıkıntı dikkat çekici boyutta olabilir bu sayede balığın cinsiyeti daha net belli olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri