Web'den doğal gaz abonelik sözleşmesi yapmanız durumunda gazınızın açılabilmesi için; İGDAŞ ekibi geldiğinde doğal gazı adına açtırmak isteyen kişinin adreste hazır bulunması ve uygunluk belgesini imzalaması gerekir! (Tesisatta daha önce gaz kullanılmamış ise sertifikalı firma mühendisi de adreste bulunmalıdır).
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
Mülkiyete ait bir belge (tapu, ikametgah, kira kontratı vb) Nüfus cüzdanı Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi.
Doğalgaz Aboneliği Kaç Günde Açılır? Başvuru yapıldıktan sonra, bölgenizin bağlı olduğu kurum yetkilileri tarafından doğalgaz sözleşmenizin yapıldığı tarihi takiben 2 – 4 iş günü arasında doğalgazın açılır ve ardından hemen tesisatı kullanabilirsiniz.
Doğalgazı üzerine almak isteyen kiracılar, kira kontratı ile doğalgaz dağıtım bürosuna müracaat etmelidir. Müracaatın yapılmasını müteakip genellikle aynı gün doğalgaz açılışı yapılır. Bu müracaat esnasında doğalgaz dağıtım bürosunun belirlediği depozito ücretinin de ödenmesi gerekir.
İlgili 34 soru bulundu
Doğalgaz başvurusu yapıldıktan sonra bağlı olduğunuz bölgenin yetkilileri tarafından doğalgaz sözleşmenizin yapıldığı tarihi göre 2 ila 4 iş günü arasında doğalgaz açılır ve tesisatı kullanabilirsiniz.
Abonelik için elektrik, su veya doğalgaz idarelerine gittiğinizde DASK poliçenizde yazan adres ile abonelik talebinde bulunulan adresin örtüşmesi gereklidir. Kamu hizmetlerinde de DASK zorunluluğu bulunmaktadır. Tapu alım-satım süreçlerinde hizmet verilebilmesi için DASK kontrolü yapılmaktadır.
doğalgaz projesinde ocak değil, ocak için ayrılan yer belirtilmiştir. kişisel düşüncem gazın açılması için ocağın var veya yok olmasının bir önemi yoktur.
2023 yılı doğalgaz abone bağlantı bedeli 0-200 m2 aralığı için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer, abonelik başlatılacak ev 200 m2 büyükse, her 100 m2 için ek olarak 1.857 TL talep edilmektedir.
Ekiplerimiz gaz açımına geldiğinde doğalgaz ile ilgili kullanacağınız bütün cihazların kullanıma hazır halde bulunması gerekmektedir. Ayrıca; Ocağın bulunduğu yerde iki adet menfez (havalandırma) bulunmalıdır. Kombi dışarıda ise; kombi dolabı olmalıdır.
Bireysel ve merkezî kullanımlarda 2023 yılı için belirlenen Abone Bağlantı Bedeli: 200 m2'a kadar 2135 TL + %20 KDV = 2562 TL + Damga Vergisi, 200 m2'den sonraki her 100 m2 için 1857 TL + %20 KDV = 2228,4 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınacaktır.
e-Devlet Kapısı ile 81 ilimizde bulunan 73 doğalgaz dağıtım şirketlerinin sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Yeni uygulama ile vatandaşlar artık elektrik, doğalgaz, su ve telekom aboneliklerini e-Devlet üzerinden de yapabilecek. Vatandaşın artık su, doğalgaz, elektrik ve telekom abonelikleri ile ilgili şubelere gitmesi gerekmeyecek.
Aslına bakılırsa, iskan raporu alınmadan su, elektrik, doğalgaz, telefon ve Kanalizasyonun bağlanmaması gerekir. Buna rağmen iskan alınmadan, elektrik, doğalgaz ve telefon bağlanabiliyor, yalnızca su ferdileştirilemiyor.
en geç 5 (beş) iş günü içerisinde kontrol edilerek onaylanır ve proje onayı sonrasında güvence bedeli yatırılabilir. Eksik tespit edilen projeler ise düzeltilmek üzere firmaya geri gönderilir.
DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Doğal gaz desteği başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. T.C. kimlik no ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “ Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına giriş yapan adaylar kimliklerini doğrulayarak başvurularını yapabilirler.
Yerel gaz şirketinden alacağınız doğalgaz aboneliğinin ardından, yetkili bir kombi satış bayisine giderek kombi seçiminizi yapabilir ve kombi projesi için keşif istemelisiniz. Yetkili bayi projelendirme için keşfe geldikten sonra, kombi değiştirme sürecinde alacağınız hizmetler hakkında bir sözleşme imzalamalısınız.
Apartmanda oturanlar için öncelikle apartman yönetim kurulunun doğal gaza geçiş konusunda en az %51 çoğunlukla karar alması gerekiyor. Eğer merkezi ısınma sisteminizi ferdi ısınmaya yani kombi sistemine geçirmek istiyorsanız, artık apartman yönetim kurulundaki komşularınızın çoğunlukla aldığı karar yeterli.
“Kombinin balkona mı yoksa mutfağa mı koyulması gerekir?” sorusunun sıklıkla sorulmasının nedeni en çok tercih edilen alanlar olması. Ancak bunun net bir cevabı yok. Kullanıma uygun alan olduğu sürece ister balkona isterseniz de mutfağa koyabilirsiniz.
Yanıtımız hayır. Kombi kış dönemlerinde uzun süre evde olunmadığında kapatılabilir. Yaz döneminde evde değilseniz kombiyi kapatarak tasarruf yaşayabilirsiniz.
Ancak kombi ve hermetik şofbenler elektrik kesintisi anında devre dışı kaldığından doğalgaz kullanımı da mümkün olmayacaktır. Ayrıca elektrikler kesilmiş olsa dahi ocaklardan doğalgaz kullanılabilir.
Daire İçerisinde Kaç Adet Doğalgaz Vanası Bulunmaktadır? *** Dairelerde genellikle ocak ve kombi yanında bulunan bunun dışında kapı dışında bulunan 3 adet doğalgaz vanası bulunmaktadır. Kapı dışında bulunan vana ana vana olarak bilinmektedir. Fakat ocağınız doğalgaza bağlı değil ise 2 adet vana bulunmaktadır.
Zorunlu Deprem Sigortası DASK'ı, ev sahibi veya kiracı yaptırabilir. Fakat her iki durumda da yaptırılan sigorta poliçesi ev sahibi adına düzenlenmektedir ve poliçede ev sahibi “sigortalı” olarak yer alır. DASK yaptırma masrafı, kişinin ev sahibi olma durumunda ev sahibinindir.
e-Devletten DASK Yapılır mı? Kişilerin yanıt aradıkları sorular arasında “E-devlet üzerinden DASK yapılır mı?” yer almaktadır. DASK poliçesi e-devlet üzerinden satın alınamamaktadır. Sigorta şirketleri ile kamu ve özel bankalar aracılığıyla düzenlenen sigorta poliçeleri e-devlet üzerinden sorgulanabilmektedir.
Elbette zorunlu tutulan tüm sigorta işlemlerinde olduğu gibi deprem sigortası da kişilerin tercihine bırakılmadan yaptırılması zorunlu olan sigorta türü olarak yer alıyor. Ancak zorunlu olmasına rağmen herhangi bir maddi cezası bulunmuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri