1 cevap. Merhaba, Normal şartlarda merkezi sistem dairelerde kazan dairesi ve daire içi Doğalgaz tesisatı proje ve onay işlemleri ücretini mütaahhit ödemekte, kat maliki ise abonelik ve güvence bedelini ödemekte ve gaz açımı gerçekleşmektedir.
Doğalgaz tesisatı projesi için sıfır bir daireye taşındınız ve henüz gaz kullanmaya başlayacaksanız İGDAŞ yetkili firmalarca doğalgaz projesi çizdirmeniz gerekmektedir. Tesisatta değişiklik yapılma durumlarında doğalgaz proje bedeli aynı şekilde olmakta 2000 TL + KDV uygulanmaktadır.
Proje onayından sonra Abone, İGDAŞ ile “Doğal Gaz Abonelik Sözleşmesini” imzalar. Tesisat yapımından önce iç tesisatı yapacak olan sertifikalı firma sözleşme kapsamındaki tüm yükümlülüklerini sigortalatır.
İÇ TESİSAT PROJE ONAYI
Artık abone olduğunuza göre İGDAŞ'ın sertifikalı tesisatçı firmalarından biri ile sözleşme yaparak, dairenize ait tesisat projesini ve doğal gaz tesisatını yaptırabilirsiniz. DG logolu tabelaya sahip "DOĞAL GAZ SERTİFİKALI FİRMALARA" tesisatlarınızı yaptırınız.
Bireysel ve merkezî kullanımlarda 2023 yılı için belirlenen Abone Bağlantı Bedeli: 200 m2'a kadar 2135 TL + %20 KDV = 2562 TL + Damga Vergisi, 200 m2'den sonraki her 100 m2 için 1857 TL + %20 KDV = 2228,4 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınacaktır.
İlgili 42 soru bulundu
2023 yılı doğalgaz abone bağlantı bedeli 0-200 m2 aralığı için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer, abonelik başlatılacak ev 200 m2 büyükse, her 100 m2 için ek olarak 1.857 TL talep edilmektedir.
abone bağlantı bedeli 2 bin 135 TL olacak.
en geç 5 (beş) iş günü içerisinde kontrol edilerek onaylanır ve proje onayı sonrasında güvence bedeli yatırılabilir.
Proje, şartlar olumlu olduğu sürece en fazla 3 gün boyunca IGDAŞ'a sunulacaktır. İgdas'in sanal sistemine e-proje olarak sunulan doğalgaz tesisatınız igdas mühendisleri tarafından bir sorun olmadıktan sonra dijital imza şeklinde 3-4 gün süreyle onaylanır.
Tesisat bulunmayan ve yeni yapılan binalar için hazırlanacak olan proje çizimi en fazla 5 veya 6 gün içerisinde tamamlanmaktadır. Bu süreç evinizin büyüklüğüne ve doğalgaz hattının binanıza yakınlığına göre farklılık gösterecektir.
Yerel gaz şirketinden alacağınız doğalgaz aboneliğinin ardından, yetkili bir kombi satış bayisine giderek kombi seçiminizi yapabilir ve kombi projesi için keşif istemelisiniz. Yetkili bayi projelendirme için keşfe geldikten sonra, kombi değiştirme sürecinde alacağınız hizmetler hakkında bir sözleşme imzalamalısınız.
İç Tesisat Proje Onayı
Artık abone olduğunuza göre İGDAŞ'ın sertifikalı tesisatçı firmalarından biri ile sözleşme yaparak, dairenize ait tesisat projesini ve doğal gaz tesisatını yaptırabilirsiniz. Bu logoyu gördüğünüz "SERTİFİKALI FİRMALARA" tesisatlarınızı yaptırınız.
Doğalgaz başvurusu yapıldıktan sonra bağlı olduğunuz bölgenin yetkilileri tarafından doğalgaz sözleşmenizin yapıldığı tarihi göre 2 ila 4 iş günü arasında doğalgaz açılır ve tesisatı kullanabilirsiniz.
Doğalgaz Projesi Nedir? Makine mühendisleri veya teknikerler tarafından, talep edilen mekanda ücretsiz keşfi, ölçüm ve gerekli teknik bilgilerin alınmasının ardından, bilgisayar ortamından tesisatın çizilmesi işlemine doğalgaz proje adı verilir.
Mimar, inşa edilecek yapının ihtiyaç talebini karşılayacak mekânları, birbirleri ile olan ilişkilerini, oranlarını ve dış görünüşlerini ayrıntılı bir şekilde projelendirir. Yapının farklı her katı için ayrı ayrı kat planlarını çizer.
Doğalgaz dağıtım firmasına gönderilen Kombi Değişim Formu onaylandığı takdirde, yetkili bayiniz garanti süresini başlatarak kombinizi kullanıma açar. Eğer evinizde bacalı kombi kullanıyorsanız, bacalı kombinizi yoğuşmalı kombi ile değiştirme işlemlerinde yeni doğalgaz tesisatı döşeneceği için proje çizimi gereklidir.
Mekanik tesisat proje mühendisi ne iş yapar sorusunu cevaplayabilmek için bu alanda çalışan kişilerin görev ve sorumluluklarını incelemek gerekir. Hemen hemen her binada bulunan; doğalgaz, asansör, içme ve atık su tesisatı gibi projelerin çizimlerini gerçekleştirir.
EPDK'nın yaptığı yüzde 84 oranındaki zam 1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girecek. Doğalgaz abone bağlantı bedeli bin 158 liradan 2 bin 135 liraya, Kombi için alınan güvence bedeli de 733 liradan bin 352 liraya çıktı.
Eğer doğalgaz tesisat projelerinin çizimlerinde eksik ya da hata tespit edildiği taktirde proje dağıtım şirketi tarafından reddedilir. Bundan dolayı da işinde tecrübeli yetki ve onaylı firmalara başvurarak çizim yaptırmakta fayda vardır.
3516 sayılı Ölçü ve Ayarlar Kanunu'nun 9. Maddesi ve Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliğinin 9. maddesinin b bölümünde, ”Elektrik,su,havagazı,doğalgaz sayaçları ile akım ve gerilim transformatörlerinin muayeneleri on yılda bir yapılır” şeklinde ifade edilmektedir.
Abonelik sürecinizle ilgili olarak serti kalı rmanın proje onay ve diğer süreçlerle ilgili verdiği bilgiyi web sitemizde bulunan Abone Durum Sorgulama bölümünden kontrol edebilirsiniz.
Abonelik bağlantı bedelini, sözleşme hesap numaranız ile Bursagaz Müşteri Hizmetleri Merkezi'nden, tüm PTT şubelerinden, anlaşmalı bankalardan ve kredi kartı ile Bursagaz web sitesindeki Fatura Ödeme menüsünden ödeyebilirsiniz. Bağlantı bedellerine ulaşmak için tıklayınız.
Su aboneliğinin üzerine alınması için; nüfus cüzdanı, kira sözleşmesi DASK poliçesi ve tesisat numarasını bulundurmak yeterli oluyor. Su aboneliğinin ücreti 2020 yılı için 196,50 TL olarak belirleniyor. Abonelik ücreti, peşin olarak ödenebildiği gibi faturalara da yansıtılabiliyor.
İade işlemlerinde; güncellenen güvence bedeli, varsa borçlarınız tahsil edildikten sonra yapılır. Güvence bedeli iadesi; İGDAŞ Hizmet binalarımızdaki veznelerimizden / PTT Şubelerinden TC kimlik beyanı ve fotokopisi ile alınabileceği gibi talebinizle vadesiz TL banka hesabınıza IBAN no ile havale edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri