Doğru Söyleyenin Tepesi Delik Olur Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: sözüm bir kimseye dokunur mu diye düşünmeyerek doğruyu söyleyen kişi çok düşman kazanır.
Doğru Söyleyenin Tepesi Delik Olur Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Doğruları esirgemeden söyleyen insanlar başkalarının eksiklerini ortaya çıkardığı vakit, zaman içerisinde çevresindeki insanların azaldığına görür. Özellikle toplum içerisinde düşman kazanırlar ve bu durum kişiye zarar verebilir.
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.
"Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bazen doğruları dile getirmenin popüler olmadığını ve bu yüzden doğruyu söyleyen kişilerin dışlanabileceğini ifade eder. Toplumda bazen gerçeği açıkça ifade etmek, hoş karşılanmaz.
Cevap: doğru olmakla birlikte başkalarının işine gelmeyen sözleri söyleyenlerin sevilmediğini anlatan bir söz.
İlgili 44 soru bulundu
doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.
Doğru sözlü olan kişi, bulunduğu yerden ayrılmaya hazır olmalıdır. Çünkü sevilmeyen, istenmeyen kişi olacak, orada barınamayacaktır.
Dilimizde yaygın olarak kullanılan ve günlük hayatta da sık sık karşımıza çıkabilen adamın iyisi iş başında belli olur atasözü kişinin bir işte ne kadar becerikli olduğunu anlatır. Yani kişi iyi ve çalışkan ise işi de o kadar iyidir, kişinin kabiliyeti işinden anlaşılır.
Atasözü 1. "kalın kafalı insan bir konuyu zor anlar" anlamında kullanılan bir söz. 2. "tembel olan işi geç yapar" anlamında kullanılan bir söz. 3. "ağırbaşlı insan çabuk öfkelenmez" anlamında kullanılan bir söz.
Atasözü Yoksul kişi eline geçen şeyin iyisine kötüsüne bakmaz.
Cevap: nasıl bir tek taş ile duvar örülmezse insan da tek başına önemli bir işi başaramaz, başkalarıyla ilişki kurmak, işbirliği yapmak zorundadır.
İki Dinle Bir Söyle, çak fazla konuşmanın iyi bir davranış olmadığını, karşıdaki kişiyi iyi dinledikten sonra konuşmanın daha faydalı olacağını anlatan bir atasözüdür. İki Dinle Bir Söyle Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Türk Dil Kurumuna göre; “ Aşırı konuşmak iyi bir şey değildir “ manasına gelmektedir.
Doğru Söyleyenin Bir Ayağı Üzengide Gerek Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: doğru sözlü olan kişi sevilmeyen, istenmeyen kişi olacağı için bulunduğu yerden ayrılmaya hazır olmalıdır.
Deyim, bir kavramı belirtmek için üretilmiş özel bir anlatım kalıbıdır; atasözleri ise genel kural belirtme niteliğine sahip sözlerdir.
"Dost başa, düşman ayağa bakar" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, dostların bizi başarılı ve iyi görmek istediğini, düşmanların ise başarısız olmamızı ve düşmemizi beklediğini belirtir. Dostlarımızın bize verdiği değeri, düşmanlarımızın ise bizi alt etme isteğini vurgular.
"Dost kara günde belli olur" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, zor zamanlarda gerçek dostların kimler olduğunun anlaşıldığını ifade eder. İyi zamanlarda herkes dost gibi görünebilir, ancak zorluklarla karşılaştığımızda yanımızda olan ve bize destek olan kişilerin gerçek dostlarımız olduğunu belirtir.
Sütten Ağzı Yanan Yoğurdu (Ayranı) Üfleyerek Yer (İçer) Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir olaydan gerekli dersi alan, sonra uyanık davranır.
bir gerçeği ya da bir işin önemini sonradan anlayıp aklı başına gelmek.
Ön ayak olmak, bir işin öncüsü olmak demektir. Bir işe başlayan ilk kişi olmak ve öncü olmak anlamında ön ayak olmak deyimi kullanılabilir.
"Ayak yapmak" ifadesi, Türkçede genellikle birini aldatmak, kandırmak veya oyalamak için yapılan davranışlar ve manevralar anlamında kullanılır.
Her çok, azdan olur Atasözünün Anlamı: Büyük sonuçlar veya büyük başlangıçlar, küçük adımlar ve basit başlangıçlarla meydana gelir. Bu atasözü, bir şeyi başlatmanın önemini ve küçük adımların zamanla büyük sonuçlara yol açabileceğini belirtir.
Sözü söyle alana, kulağında kalana Atasözünün Anlamı: Bir şey söylenirken dinleyen kişinin bu sözleri alıp anlaması ve unutmaması gerektiğini ifade eder.
Büyük Lokma Ye Büyük Söz Söyleme Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: başaramayacağın, sonuçlandıramayacağın bir konuda kesin sözler söyleme.
"Kalem kılıçtan keskindir." Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, yazılı ve sözlü sözlerin, fiziksel güçten ve savaştan daha etkili ve güçlü olabileceğini belirtir. Düşüncelerin, fikirlerin ve bilginin paylaşımı, fiziksel mücadeleden daha kalıcı ve geniş çapta bir etki yaratabilir.
Atasözü İnsan ne denli çok çalışıp para kazanırsa kazansın, tutumlu harcamasını bilmezse bir şey arttıramaz. Para, kazanmakla değil, tutumla artar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri