Bu 3 gece 4 gün süren tur, İstanbul, İzmir veya Ankara'dan başlayarak Erzurum ve Kars'a kadar uzanıyor. Tren yolculuğunun ardından İliç, Kemaliye, Erzincan, Erzurum ve Kars gibi önemli kültürel noktalarda zaman geçireceksiniz. Ani Harabeleri, Kars Kalesi, Aleksander Nevsky Katedrali gibi tarihi yerler sizi bekliyor.
Yolculuk Süresi
Doğu Ekspresi, 26 saatte yolculuğunu tamamlarken Turistik Doğu Ekspresi'nde yolculuk 30-31 saat sürüyor.
Doğu Ekspresi, Ankara Garı'ndan her gün saat 17.55'te hareket edip ideal şartlarda bir gün sonra 20.30'da Kars'a varıyor. Kars'tan Ankara'ya ise 08.00'de hareket ediyor. Yolculuk yaklaşık 26 saat sürüyor.
Öncelikle Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi arasındaki farkları açıklayalım. Doğu Ekspresi haftanın her günü saat 17.55'te Ankara Tren Garı'ndan kalkıyor ve planlanan rota güzergahında bir aksilik olmazsa ertesi günün akşamı saat 20.30'da Kars'a varıyor.
Doğu Ekspresi'nde Yemek Var Mı? Doğu Ekspresi'nde bir adet yemekli vagon mevcut ve günü her saati yiyecek temin edebilirsiniz. Hatta kahvaltı ve akşam yemeği menüsü de mevcut. Alkol satışı ise bulunmuyor.
İlgili 36 soru bulundu
2019 yılında yapılan düzenlemeyle Doğu Ekspresi'nde 2 kişilik yataklı vagon Turistik Doğu Ekspresine eklenerek acentelerin hizmetine sunuldu. Kişi başı tek yön 650 TL olarak belirlen seferler vagon özelliklerine göre farklılık gösteriyor. 2023-2024 yılı için ise turistik doğu ekspresinin fiyatı kişi başı 6000 TL oldu.
Yani yataklı vagon bulunmuyor. Ayrıca ana hat treni 53 adet durakta duruyor ve oldukça kısıtlı mola süresine sahip. Turistik Doğu Ekspresi ise 29 durakta duruyor ve bazı duraklarda 2,5 – 3 saati bulan geniş molalar veriyor.
2 kişilik kompartıman yani yataklı vagon Turistik Doğu Ekspresi olarak geçiyor. Turistik Doğu Ekspresi 29 Mayıs 2019'da ilk seferine çıktı ve Aralık – Mart ayları arasında sefer yapmaya devam ediyor. Turistik Doğu Ekspresi'nde sadece yataklı ve yemekli vagon bulunuyor.
TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ ( YATAKLI VAGON )
Doğu Ekspresinde Yataklı vagon 10 adet misafir odası, 1 adet teknik personel odası, 2 adet tuvalet bölümü ve bu odaların açıldığı koridordan oluşur . Vagondaki her oda 2 kişiliktir.
Doğu Ekspresi durakları ise sırasıyla Ankara – Kırıkkale (Irmak ilçesi) – Kayseri – Sivas – Erzincan – Erzurum – Kars şeklinde. Hat, bu güzergâhı takip ederek İç Anadolu'dan Doğu Anadolu Bölgesi'ne doğru gidiyor ve turistik zenginlikleri ile de bilinen Kars'a varıyor.
Doğu Ekspresi, Ankara Kars arasında her gün hizmet veren yaklaşık yirmi beş saatlik bir tren yolculuğudur. Ankara, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum'dan geçerek Kars'a ulaşan tren; pulman, örtülü kuşetli ve yemekli vagonlardan oluşur.
Tren vagonlarında 2+1 pulman koltuk tiplerini göstermektedir. Tekli koltuk ve yan tarafında iki koltuk olduğunu belirtmektedir. Business özel koltuk olarak geçmektedir. Ekonomi ise bütçe açısından uygun fiyatlı koltuklardır.
Trenin için gayet sıcak oluyor ve kompartıman ısısını ayarlamak için panel mevcut. Trende sigara içilmesi yasak.
O yüzden hiç üşümedik. 7 yaşın altındaki çocuklar için bilet almanıza gerek yok. Yataklı vagonlarda 2 yetişkin 1 çocuk (7 yaş altı) kalabiliyor. İki çocuğunuz varsa mecburen 2 yataklı vagon ya da 4 kişilik örtülü kuşet olmanız gerekiyor.
Doğu Ekspresi güzergahı şu şekilde; tren Ankara Garı'ndan yola çıktıktan sonra Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum şehirlerini geçtikten sonra Kars'ta son buluyor. Trende yol boyunca göz alıcı manzaralar görünüyorsunuz ama en efsane manzaraları Erzincan'ın İliç ilçesi ile Erzurum arasında görebilirsiniz.
Turistik Doğu Ekspresi'nin en önemli farkı bu. Ankara-Kars yönünde İliç ve Erzurum'da, Kars-Ankara yönünde ise Erzincan, Divriği ve Sivas'ta 3'er saatlik molalar veriyor. Böylece kenti gezmek, yemek yemek veya organize edilen turlara katılmak için imkan oluyor.
Örtülü kuşetli vagonlar pulman koltuklara göre daha rahat ve kullanışlı iken, yataklı vagonlara göre daha fazla kişinin bir arada kalarak seyahat yaptığı vagonlardır. Bu vagonda evcil hayvan taşımaya izin yoktur. Yolcular diledikleri zaman yemekli vagona giderek yemeklerini yiyebilirler.
Doğu Ekspresi bileti nasıl alınır? Turistik Doğu Ekspresi bileti almak isteyen yurttaşlar TCDD'nin e-bilet resmi internet adresi üzerinden satın alma işlemlerini gerçekleştirebilecekler.
Ara durakları ise, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum. DOĞU EKSPRESİ'NDE YOLCULUK KAÇ SAAT SÜRÜYOR? Doğu Ekspresinde toplam yolcuk 25 saat sürüyor. Tren, Ankara Garı'ndan her gün saat 17:55'te kalkıyor ve ertesi gün saat 18:55'te Kars Garı'na varıyor.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin hızlı tren hedefinin gerçeğe dönüştüğünü belirterek, ''Bu sene Erzincan-Sivas arasını da ihale ediyoruz. Hızlı trenimiz Erzincan'a da gidecek. Artık hızlı tren yapılınca Erzincan-Ankara arası 2,5 saat, İstanbul-Erzincan arası 7 saate inmiş olacak.
Yataklı vagonlar her kompartımanda 2 adet yolcu olmak üzere 10 yolcu ve 1 personel kompartımanından oluşmuştur. Maksimum yolcu konforunu sağlayacak şekilde ergonomik olarak tasarlanan koltuklar, uzun yolculuklarda gece yatak olabilme özelliğine sahiptir.
Yataklı Vagon
Oda halinde iki kişilik, içinde buzdolabı, masa ve lavabo var. Maksimum konfor ve özel alan sağladığından, çift olarak Turistik Doğu Ekspresi yolculuğuna çıkacakların favorilerinden. Sadece Turistik Doğu Ekspresi trenlerinde mevcut.
İzmir'den Kars'a Türkiye'nin en uzun demiryolu yolcuğu 39 saat sürüyor, 14 ildeki 79 tren istasyon geçilerek 2 bin 190 kilometre yol kat ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri