Ağaç Pozu / Vrksasana Sol ayağını yerde sabit tutarken, yavaşça dizini bükerek sağ ayağını yerden kaldır ve hafifçe öne eğilerek sağ ayak bileğinden tutup sol bacağının iç kısmına yerleştir. Bükülen sağ dizini tam sağ tarafı gösterecek şekilde yana aç ve ellerini kalbinin önünde birleştir.
Vrksasana(Ağaç Duruşu), güçlü bir ağacın dalları gibi uzanırken aynı anda aşağı bastırmayı ve kök salmış hissetmeyi öğretir. Daha zorlu ayakta pozların yapılabilmesi için güzel bir başlangıç duruşudur.
Ağaç Pozu / Vrksasana
Sol ayağını yerde sabit tutarken, yavaşça dizini bükerek sağ ayağını yerden kaldır ve hafifçe öne eğilerek sağ ayak bileğinden tutup sol bacağının iç kısmına yerleştir. Bükülen sağ dizini tam sağ tarafı gösterecek şekilde yana aç ve ellerini kalbinin önünde birleştir.
Nefes verin ve başka bir nefes alınca göğsü, omuzları, kolları, dirsekleri ve karnın üst kısmını kaldırın ve kolları düzleştirerek vücudu geriye doğru alın. Kollarınızı gergin hale getirdikçe boynunuzu geriye doğru kaldırmaya ve yukarıya bakmaya çalışın. Yavaş ritmik nefes alarak bu pozisyonda kalın.
Erkek kadının önünde dikilir ve elleriyle kalçasını kaldırarak bacaklarını omzuna atmasını sağlar.
İlgili 24 soru bulundu
Kurbağa pozisyonu, yenidoğanın dirsekleri üzerinde, çenesini ellerine dayayarak öne doğru eğilmesidir. Bacaklar, kurbağa bacağı şeklini verecek şekilde her iki taraftan dikkatlice yerleştirilir. Bu, bebeğin sevimli yanaklarını ve kurbağa gibi minik vücudunu güzelce oluşturur.
Kadın bir kurbağa gibi çömelerek sırtı dönük bir şekilde erkeğin kucağına oturur ve yukarı aşağı hareket ederek penatrasyonu kontrol eder. Erkek için kolay olan bu pozisyonda kadının güçlü kalça ve bacak kaslarına sahip olması gerekir.
Çekirge Pozu Nasıl Yapılır
Kollarınız yanlarınızda, avuç içleriniz yukarı bakacak şekilde yüz üstü yatarak başlayın. Salabhasana Baş parmaklarınızı birbirine doğru çevirerek uyluklarınızı içe doğru çevirin. Kalçalarınızı, kuyruk kemiğiniz kasıklarınıza doğru itecek şekilde gerin. Nefes alın.
Yoga sırt kaslarını güçlendirmeye yardımcı olmakla kalmaz zamanla postürün düzelmesine ve dikleşmesine yardımcı olur. Uzun saatler ekran başında geçirdiğimiz zamanların etkilerini düzenli yoga pratiği yaparak postürümüz üzerindeki negatif etkileri azaltabiliriz.
Mum duruşu, spinal sinirlerin uzamasını sağladığı için baş, boyun ve omuz bölgesinde belirgin bir rahatlama hissedilir. Yoganın tüm ters duruşlarında olduğu gibi bu duruşta da kan akışı yön değiştiriyor ve böylece kalp sakinleşiyor, yavaşlıyor, zihin berraklaşıyor.
Hatha Yoga, Raja Yoga'nın bir koludur ve fiziksel duruşlara ve nefes talimlerine ağırlık veren okuludur. Bu okul Yogi Swatmarama tarafından 15. yüzyılda Hindistan'da başlatılmıştır. Belli başlı kitabı Swami Svatmarama'nın "Hatha Yoga Pradipika" adlı eseridir. Ha-Tha Güneş ve Ay anlamına gelir.
Her gün yoga yapmak, beden ve zihin sağlığı üzerinde birçok olumlu etkiye sahiptir. Düzenli yoga pratiği kaslarının esnekliğini ve gücünü artırır, duruşunu düzeltir, denge ve koordinasyonunu geliştirir. Ayrıca stresi azaltır, uyku kalitesini artırır ve zihninizi sakinleştirir.
Her ne kadar haftada 2 ila 5 defa yoga yapılması ideal olsa da eğer yoga pratiğinde tecrübeniz varsa, her gün çok yoğun olmayacak şekilde yoga yapmamanız için bir neden yok. Hatta tam tersi, düzenli yoga pratiğinin hem fiziksel hem de zihinsel olarak bir çok yararı olduğu biliniyor.
Klasik Yoga derslerimiz yaklaşık 1,5 saat sürmektedir. Başlangıç olarak haftada bir kez eğitmen ile yapılması önerilir, kendi çalışmalarınızı haftanın 6 günü 1 defa 3- 30 dk arasında ne kadar vaktiniz varsa, yapmak yararlıdır. Günde 2 defa yapmanın sağlıklı olduğu söylenmektedir.
Çekirge Pozu Nasıl Yapılır
Kollarınız yanlarınızda, avuç içleriniz yukarı bakacak şekilde yüz üstü yatarak başlayın. Salabhasana Baş parmaklarınızı birbirine doğru çevirerek uyluklarınızı içe doğru çevirin. Kalçalarınızı, kuyruk kemiğiniz kasıklarınıza doğru itecek şekilde gerin. Nefes alın.
Kartal duruşu:Bacaklar açık ayakta duruşta,gövde öne bükülerek yere paralel konuma getirilir.Kollar omuz hizasında açık,gergin ve yere paraleldir. Planör Duruşu:Vücut ayak ağırlığı tek bacak üzerindedir. Diğer bacak gergin olarak yukarıya kaldırılır.Kollar omuz hizasında yanlarda açık,gövde ile beraber yere paraleldir.
Öğrenci nefes almalı, omurgayı uzatmalı ve ardından nefes verirken öne doğru eğilmelidir. Omurgayı uzatmak için bilinçli bir çaba vardır ama aynı zamanda öne doğru eğilirken omuzlar ve boyun teslim olur. Merkez bölgesi meşgul tutulmalı ve öğrenci omuzlarını kulaklarından uzaklaştırmalıdır.
Sonuç olarak, yardımcı olarak kullanıldığı çalışmalarda yoga uygulamasının, ilaç veya terapi tedavileri ile birlikte, depresyon ve anksiyeteyi azaltmada bir katalizör görevi görmüş olabileceği sonucuna varılmıştır.
84.000 adet Asana olduğu söylenir, ama diğer ileri seviye pozlara geçmeden önce bu temel Asana'larda ustalaşmak önerilir. Üçgen omurgadan geçen sinirleri ve karın iç organlarını güçlendirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri