Pegasus politikalarına göre tekil hamileliklerde, hamileliğin 36. haftasına kadar uçakla seyahat edilmesinde bir sorun yoktur. Çoğul hamileliklerde ise bu süre 32 haftadır. Hamileliği bu süreyi geçen yolcularımızı, doktor raporları olsa bile uçuşlara kabul edememekteyiz.
Hamileliğinin 28. haftasına henüz girmeyen yolcularımız doktor raporu almadan seyahat edebilir. Tek bebeğe hamile olan ve hamileliğinde 28. haftanın başı ile 35. haftanın sonu arasında olan yolcularımız “uçakla seyahatinde sakınca yoktur” ibaresinin yer aldığı doktor raporuyla uçuşa katılabilir.
Hamileler için istenen belgeler
*7 ayını (28 hafta) bitirmiş hamile yolcularımız kendi doktorundan aldığı 'Uçakla seyahatinde sakınca yoktur' ibaresi olan bir rapor ile seyahat edebilir. *Bu rapor 7 günden eski olamaz. *7 aydan önceki seyahatlerde ise yolcunun beyanı baz alınır.
Hamileler kaçıncı haftadan sonra uçağa alınmaz? Havayolu şirketleri tekil gebeliklerde 35 hafta çoğul gebeliklerde 32 haftadan sonra hamile yolcu kabul etmez. 28 hafta ile 35 hafta arasında ise doktor raporu ile uçağa kabul eder.
Hamile yolcular, 28. haftanın başından 35. haftanın sonuna kadar doktorlarından aldıkları “uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresinin bulunduğu raporla birlikte seyahat edebilir. 36. hafta ve sonrasında doktor raporu olsa bile hamile yolcuların seyahatine izin verilmez.
İlgili 31 soru bulundu
Gebeliğin 28. haftasına kadar anne adayları doktor raporu olmaksızın seyahat edebilirler. Havalimanlarında güvenlik kapılarından geçilmesinin ispatlanmış bir zararı yoktur. Ancak birçok anne adayı güvenlik kapılarından geçmek istemez.
Hamilelik ve Seyahat
Problemli olmayan gebeliklerde doktora da danışılarak gebeliğin 14. ~ 28. haftaları arası güvenle seyahat edilebilir.
Tek bebeğe hamileyseniz 28. haftanın başından 35. haftanın sonuna kadar doktorunuzdan aldığınız “uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresinin bulunduğu bir raporla seyahat edebilirsiniz. 36. hafta ve sonrasında ise doktor raporu olsa bile hamile yolcularımız uçakla seyahat edemiyor.
Neredeyse tüm seyahat firmaları, 0 - 2 yaş bebekle uçak yolculuğunu kabul eder. Hava yolu şirketlerinin bebekle uçak yolculuğu konusundaki prosedürlerinin birbirinden farklı olduğunu söylemekte fayda var. Genele bakıldığında 1 haftalık ve üzeri olan bebeklerin uçakla yolculuk yapabileceğini söyleyebiliriz.
29 - 30 hafta gebelik 7 aylık. 33 - 34 hafta gebelik 8 aylık. 37 - 38 hafta gebelik 9 aylık.
Ancak Pegasus Hava Yolları, tekil hamileliklerde, hamilelik dönemi 36 haftayı aşmış anne adaylarının seyahat taleplerini kabul etmemektedir. Dolayısıyla bütün gidiş-dönüş uçuşları, hamileliğin 36. haftası bitmeden tamamlanmalıdır.
28-29 haftalık gebelik, 7 aylık. 32-33 haftalık gebelik, 8 aylık. 36 haftalık gebelik, 9 aylık. 40. haftanın sonu ise 9 ay 10 günlük olarak kabul edilir.
36 haftalık gebelik süreci dokuzuncu ayın başladığını ifade eder. Süt çocukluğu dönemine çok az kalan karnınızdaki bebeğin bazı değişiklikler ve hazırlıklar için biraz daha zamana ihtiyacı vardır. 32. haftada bebeğinizin kemikleri tam olarak oluşmuş durumdadır.
Anne adayları için en ideal seyahat zamanı 18-24. haftalar arasıdır çünkü bu dönemde düşük veya erken doğum riski daha azdır. Doğuma üç ay kala evden uzaklaşmak, oluşabilecek hipertansiyon, erken doğum riski olasılığında doktora ulaşmak zor olabileceğinden çok doğru değildir.
Gebeliğin her döneminde, riskli bir durum yoksa seyahat yapılabilmekle beraber, en uygun ve en konforlu hissedebileceğiniz dönem, eğer planlayabilme şansınız varsa, gebeliğin 14-28 haftaları arası yani ikinci 3 aylık dönemdir.
Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır. Yukarıda sıralanan bazı doğum belirtileri, bebeğin gelmesinden 4 hafta öncesinde bile ortaya çıkabilir.
Hava yolu şirketlerinin genelinde 0-2 yaş aralığı (2. yaş gününü kutlamamış) bebek yolcu, 12. yaş gününü henüz kutlamamış 2-11 yaş aralığı ise çocuk yolcu kabul edilir. Tüm bebek ve çocuk yolcular için bilet alınır.
Uçak iniş ya da kalkış yaparken, kabin basıncı bebeğinizi etkileyebilir.
Genellikle havayolu firmaları, bebeğin sağlık problemi olmadığına dair doktor onaylı rapor isterler. Eğer doktor raporunuz varsa ve bebeğinizin herhangi bir sağlık problemi yoksa doğumdan 48 saat sonra uçuş yapabilirsiniz. Ancak uçuş süresi uzunsa (yurtdışı vb.) bebeğin en az 3 haftalık olması beklenmelidir.
35 hafta gebelik; yaklaşık 8 ay 5 günlük gebeliktir. 35*7=245...245 / 30 = 8 ay 5 gün etmektedir.
Anne karnındaki bebeğin kaç aylık olduğu soruları gündeme gelmektedir. 32 hafta gebelik hesaplarken 32-2=30 kuralına uyulur. 32 hafta gebelik aslında 30 haftalık yani 7,5 aylık gebelik demektir.32 hafta 3 gün, 32 hafta 4 gün gibi sorular aslında 30 hafta 3 gün, 4 gün, 5 gün anlamına gelmektedir.
%15 çocuk yolcu indirimi uygulanır.
Doğum tarihinin yakın olması durumunda, seyahate gidilecek yerlerin çok uzak olmaması uygun olmaz, Özellikle erken doğum riski olan gebelerin 30.gebelik haftasından sonra bulundukları şehirden çıkmamaları gerekmektedir.
Hamileliğin 37. haftasında yaşanan kasık ve pelvik ağrıları yakından takip edilmelidir. 37. Hafta hamilelikte karın ve kasık ağrısı büyüyen rahim ve bebeğin gelişimiyle paralel olarak artabilmektedir. Ancak düzenli kasılmalar erken doğum habercisi olabilir.
*Gebeliğin 28. haftasına dek anne adayları doktor raporu olmaksızın seyahat edebilirler. *28. haftadan sonra hamile uçabilir raporu ile hamile uçak yolculuğu yapabilir. Bu rapor 7 yedi gün geçerlidir. Hamile 7 günden fazla süreli tatil yapacaksa dönüşte tekrar hamile uçabilir raporu alması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri