Hamileliğinin 28. haftasına henüz girmeyen yolcularımız doktor raporu almadan seyahat edebilir. Tek bebeğe hamile olan ve hamileliğinde 28. haftanın başı ile 35. haftanın sonu arasında olan yolcularımız “uçakla seyahatinde sakınca yoktur” ibaresinin yer aldığı doktor raporuyla uçuşa katılabilir.
Pegasus politikalarına göre tekil hamileliklerde, hamileliğin 36. haftasına kadar uçakla seyahat edilmesinde bir sorun yoktur. Çoğul hamileliklerde ise bu süre 32 haftadır. Hamileliği bu süreyi geçen yolcularımızı, doktor raporları olsa bile uçuşlara kabul edememekteyiz.
Hamileler için istenen belgeler
*7 ayını (28 hafta) bitirmiş hamile yolcularımız kendi doktorundan aldığı 'Uçakla seyahatinde sakınca yoktur' ibaresi olan bir rapor ile seyahat edebilir. *Bu rapor 7 günden eski olamaz. *7 aydan önceki seyahatlerde ise yolcunun beyanı baz alınır.
Yirmi sekiz hafta (yedi ay) doldurmamış olan hamile yolculardan rapor istenmez. Tek bebeğe hamile yolcuların 28 haftadan- 36 haftaya kadar kendi doktorundan aldığı “Uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresi yer alan raporu ile seyahatine izin verilir.
Tek bebeğe hamileyseniz 28. haftanın başından 35. haftanın sonuna kadar doktorunuzdan aldığınız “uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresinin bulunduğu bir raporla seyahat edebilirsiniz. 36. hafta ve sonrasında ise doktor raporu olsa bile hamile yolcularımız uçakla seyahat edemiyor.
İlgili 19 soru bulundu
Hamileliğinin 28. haftasına henüz girmeyen yolcularımız doktor raporu almadan seyahat edebilir. Tek bebeğe hamile olan ve hamileliğinde 28. haftanın başı ile 35. haftanın sonu arasında olan yolcularımız “uçakla seyahatinde sakınca yoktur” ibaresinin yer aldığı doktor raporuyla uçuşa katılabilir.
Gebeliğin 28. haftasına kadar anne adayları doktor raporu olmaksızın seyahat edebilirler. Havalimanlarında güvenlik kapılarından geçilmesinin ispatlanmış bir zararı yoktur. Ancak birçok anne adayı güvenlik kapılarından geçmek istemez.
Gebeliğin 11.-36.haftası seyahat için en uygun dönemlerdir. İlk 3 ay bebeğin anne rahmine tutunması gerçekleştiği son bir ise bebek büyüdüğü ve erken doğum riski arttığı için acil ve gerekli haller dışında seyahat planları yapılmaması tavsiye edilir.
35. hafta gebelik sürecinin 8 ay 3 haftalık zaman dilimine tekabül eder. Bu dönem gebeliğin son evresi olan üçüncü trimester (son 3 ay) içerisinde olup doğuma kalan süre ise ortalama olarak 5 haftadır.
23. hafta gün olarak hesaplandığında tam olarak 161 güne tekabül eder. Bu süre ise sizin 5 ay ve 1-2 haftalık hamile olduğunuzu gösterir.
Doğum tarihinin yakın olması durumunda, seyahate gidilecek yerlerin çok uzak olmaması uygun olmaz, Özellikle erken doğum riski olan gebelerin 30.gebelik haftasından sonra bulundukları şehirden çıkmamaları gerekmektedir.
Bu hafta gebelikte 5. ayın sonlarına yaklaşıldığı anlamına gelir. İkinci trimesterdeki ikinci ay olan bu ayı tamamlayan anne adayları, ikinci trimesterin son ayı olan 6. ayın içerisine girer. 22. hafta ve genel olarak ikinci trimester, anne adaylarının karınlarının büyüyüşünü keyifle izleyeceği bir dönemdir.
28. hafta gebelik sürecinin yaklaşık olarak 7 ayını tamamladığınız anlamına gelir. Bu dönem aynı zamanda hamileliğin üçüncü trimesterine geçiş dönemidir. Her ne kadar gebelik hali 10-12 hafta daha devam edecek olsa da doğuma dair hazırlıklara başlamak için 28. hafta ideal bir zaman dilimidir.
Gebeliğin her döneminde, riskli bir durum yoksa seyahat yapılabilmekle beraber, en uygun ve en konforlu hissedebileceğiniz dönem, eğer planlayabilme şansınız varsa, gebeliğin 14-28 haftaları arası yani ikinci 3 aylık dönemdir.
Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır. Yukarıda sıralanan bazı doğum belirtileri, bebeğin gelmesinden 4 hafta öncesinde bile ortaya çıkabilir.
29 - 30 hafta gebelik 7 aylık. 33 - 34 hafta gebelik 8 aylık. 37 - 38 hafta gebelik 9 aylık.
Gebeliğin 3. trimesterinde yani Gebeliğin 7., 8. ve 9. Aylarında bebeğin kilosundaki artışın giderek arttığı gözlemlenebilir. Yani hamileliğin son 3 ayında bebeğin kilosu artmaya başlayacaktır. Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür.
Hamileliğin hafta hafta takibi, sürecin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi için önemlidir. 7 haftalık hamilelik 1 ay üç haftaya denk gelir. Bu durumda gebeliğin yaklaşık 2 aylık olduğunu söylemek mümkündür.
8 haftalık hamilelik kaç aydır? 8 haftalık gebelik 2 aylık hamilelik demektir.
İyi ve dengeli beslenme, güzel dinlenme, masaj, hafif egzersiz veya yürüyüşler önemli ölçüde şikaylerinizi azaltacaktır. Baş ağrısı şiddetliyse, bulantıyla beraberse ve uzun süreliyse hekiminize başvurunuz. Hekiminize danışmadan hiçbir ilaç kullanmayınız. Gebeliğin her döneminde vajınal kanama anormaldir.
Hamileliği normal seyreden anne adayları için uçak seyahati tehlikeli bulunmuyor, aksine en emniyetli seyahat tipi olarak biliniyor. Deniz seviyesinden yükseldikçe atmosfer basıncında ve oksijen seviyesinde azalma olur. Bu değişiklikler hamile yolcular için sakıncalı değildir.
Kanda B hCG hormonu son adet tarihine göre 3. haftalık gebelikte pozitifleşmeye başlar. 4 haftalık gebelikte B hCG değeri belirgin şekilde artar. Gebeliğin 3. haftasında 5-50 mlU/mL, 4. haftasında 5-426 ml/MI aralığında 5. haftasında ise 18-7.340 mlU/Ml aralığında gözlenir.
Hamilelikte yirminci haftaya ulaşan anne adaylarının sıklıkla sorduğu sorular arasında hamilelikte 20 hafta kaç aylık oluyor, 20 hafta kaç ay gibi sorular yer alır. 20 haftalık hamilelik, hamileliğinizin 5. ayında olduğunuz anlamına gelir. Yani doğum için geriye 4 aylık bir süre kalmıştır.
12 hafta gebelik kaç aylık eder? 12 hafta hamilelik; 84 gün yani 2 ay 24 günlüktür. Yaklaşık 3 aylık gebelik demektir.
13 haftalık hamileliğin kaç aylık olduğu hesaplaması şu şekilde yapılmaktadır. 13 hafta – 2 hafta = 11 hafta. Yani 13 hafta gebelik 2 ay 3 haftalıktır. .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri