Motor çok sık yıkanırsa, koruyucu yağ ve kir tabakalarını soyabilir ve metal parçaları korozyona maruz bırakabilir. Bu, zamanla paslanmalarına ve zayıflamalarına neden olabilir.
Teknik olarak yeterli bilgiye sahip olmayan kişiler tarafından yapılması durumunda motor temizliği araca ciddi zararlar verebilmektedir. Bu nedenle sürücüler tarafından motorun yıkanması önerilmez. Temizlenmek yapmak zorunda kalındıysa da basınçlı su ya da sıcak su kullanılmamalıdır.
Motorun Çok Yüksek Devirde Çalıştırılması
Ne yazık ki motoru gereğinden yüksek devirde çalıştırmak, yıpranmaya ve maliyeti oldukça yüksek arızalara sebep olabilir. Bu nedenle, aracınızı gereğinden yüksek devirlerde kullanmamanız ve vitesin ne zaman değiştirileceğini bilmeniz çok önemlidir.
LPG'li araçların motorları su ile yıkandıktan sonra bir süre çalışmayabilir, bu nedenle basınçlı hava ile temizliğinin yapılması en doğru seçenektir. Motor temizliği için satılan ürünlerden birini alarak fırça yardımıyla da temizliği yapabilirsiniz.
Motosikletlerin en kirli yanı tabii ki de jantlarıdır. Jantların temizliği motosikletin bakımlı görüntüsünü ön plana çıkarır. Pratik ve zahmetsiz bir temizlik için Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü, motosikletinizin en iyi yol arkadaşı olacak.
İlgili 18 soru bulundu
Spreyler genel motor temizliği için gereklidir, fakat çok inatçı yağlar için özel yağ sökücüler kullanabilirsiniz. Yağ sökücünün yanında pas sökücü gibi çeşitli kimyasal temizleyicilerden de faydalanabilirsiniz. İhtiyaç duyacağınız diğer malzeme ise süngerdir. Bu aşamada çok sert yapıda olmayan bir sünger seçmelisiniz.
Asperox Sarı Güç Ultra Yağ Çözücü mükemmel performanslı formülüyle inatçı yağ ve kirleri söker atar.
Motoru yumuşak bir deterjan veya yağ giderici ile yıkamak ve düşük basınçlı bir hortum veya basınçlı yıkayıcı kullanmak en iyisidir. Tüm sabun kalıntılarını gidermek için iyice duruladığınızdan emin olun ve herhangi bir elektrikli parçaya su girmesini önleyin.
Oto gaz kullanımı motora zarar verir mi? Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.
Islak sünger ve hafif deterjan kullanın. Sert fırçalardan, çelik yünden veya aşındırıcı veya kimyasal bileşik içeren temizleyicilerden kaçının. Motorunuzu yıkadıktan sonra bol su ile durulayın ve temiz bir bezle kurulayın. Herhangi bir hasarlı alan tespit ederseniz, tekerleklere rötuş boyası uygulayın.
Soğuk Bir Motorla Sürüş
Daha hızlı ısınması için motora gaz vermenin cazip olduğunu sanıyor olabilirsiniz. Ancak, bunu yapmak motorda oldukça aşınmaya neden olur.
Yağ bakımlarını aksatmadığın sürece yüksek devir motora zarar vermez. Düşük devir ise aksine motorda çalışan tüm parçalara zarar verir.
Dizel bir araç için maksimum yakıt verimliliğini sağlamak için 2.000-2.500 devir aralığında vites değiştirmek, benzinli bir araç içinse; 2.500-3.00 devir bandında vites yükseltmek, hem motor sağlığı hem yakıt tasarrufu, hem de sarsıntısız bir sürüş için optimum vites değiştirme aralığı olarak kabul edilmiştir.
Aracın alt kısmına da su tutulmalıdır. Çünkü kirler buraya da yapışarak zarar verebilir. Araç yıkama işlemi sabah erken veya öğleden sonra yapmak gerekir.
250 TL - 2000 TL
Profesyonel ve güvenilir Araç Motor Yıkama hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Araç Motor Yıkama fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Motorlu araçlarda fren balataları, debriyaj ve motor yüzeyi temizleme işlemlerinde kullanılır. Balata spreyi ile motor temizleme esnasında motorun yüzeyini bir bezle silebilir ve daha sonra spreyi püskürtme aşamasına geçebilirsiniz. Dilerseniz yüzeyin kuruması için bekledikten sonra kuru bezle tekrar silebilirsiniz.
Benzinli Araçların Motor Ömrü Ne Kadardır? Benzinli motorlu araçların motor ömürleri dizel motorlara göre biraz daha uzun olsa da, gerekli bakım yapıldıysa aralarında çok fazla fark yoktur. Doğru kullanıldığında, benzinli araçlar 500.000 ila 600.000 kilometre yol kat edebilir.
Arkadaşlar bu haldeyken aracı kullanmayalım, benzine alalım ve mutlaka sorunu çözdükten sonra LPG kullanımına devam edelim. Çünkü problemli haliyle araç tekliyorken LPG kullanımı aracınıza supaplarınıza zarar verecektin. Çünkü motor iç ısısını arttıracaktır bu da bize zaman içerisinde motor yapısına zarar verecektir.
Aksine motor için oldukça iyi olacaktır. Ancak eski model karbüratör sistemine sahip araçlarda bulunan lpg sistemi ile birlikte araç direkt olarak lpg'de çalışır. Bu araçlar genelde benzinde kullanılmazlar. Ancak aracın sürekli lpg ile çalışması karbüratörün kurumasına sebebiyet verir.
Esasen motor sıcakken yıkanır, ancak soğuk değil ortam sıcaklığında veya mümkünse sıcak su tercih edilmelidir. Böylelikle su daha hızlı buharlaşarak motordan uzaklaşıp sudan kaynaklı elektrik ve ateşleme sorunları/arızaları en aza inecektir.
Genelde dizel araçlar sahiplerinin gönül rahatlığıyla yaptırdığı motor yıkama işlemi, benzinli araç sahipleri için biraz daha riskli. Her iki otomobilde de akü, beyin vb. elektronik aksamların su geçirmeyecek şekilde plastik bir poşet veya su geçirmez malzeme ile korunması gerekiyor.
Mazotla motor içi temizleme yapılmaz. yada Gazyağı ile motor içi temizleme yapılmaz. Bunlar motorunuza zarar verecektir.
19 Şub İlker Ayrık “Mavi Güç”lü oldu
Türkiye'nin en çok tercih edilen sprey temizlik markası Asperox, “Sarı Güç”ten sonra şimdi de kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirdiği ürünü “Mavi Güç”ü yeni reklam filmiyle...
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Duş kabinlerinde, mutfak ve banyo bataryalarında, lavabo ve fayanslarda, duş başlığı gibi metal yüzeylerde, cam, seramik, plastik yüzeylerde bulunan su lekelerinde, kireç ve sabun kalıntılarının bulunduğu tüm yüzeylerde etkilidir. Banyo yüzeylerindeki sabun artığı ve su lekelerini çıkarır, buğulanmayı yok eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri