Doğum sonrası hijyen Kullanılan pedler emici, yumuşak, temiz, renksiz ve kokusuz olmalıdır. Pedler sık sık değiştirilmeli, pamuklu iç çamaşırı tercih edilmelidir.
Aldığınız sütyen ve külot, yeni vücut formunuza kolaylıkla uyum sağlayabilmelidir. Karın ve göbek kısmını sıkmayan ve rahatsız etmeyen külotlar tercih edilmeli ve cildinizi tahriş etmemelidir. Anneler aynı zamanda külot seçimi yaparken ya pamuklu külotlar ya da tek kullanımlık lohusa külotları tercih etmelidir.
Dikiş hattında tam iyileşme olana kadar (tahminen 10 gün) iç çamaşırınızın dikiş hattının üstünde kalmasına özen gösterin. İç çamaşırınız bol ve pamuklu olsun ve gün içerisinde sık sık değiştirin.
C-Panty, iyileşmeyi hızlandırır ve sezaryenden sonra oluşan şişkinliği inceltir. Sezaryen olan bir anne ve bir doktor ekibi tarafından tasarlanmıştır. Sezaryen sonrası İyileşmeyi Hızlandırır Sezaryen yaranızın iyileşmesini hızlandırmak için tasarlanmış tek külottur.
Çoklu paketler halinde satılan kullan at lohusa külotları sayesinde hem konforlu hem de hijyenik bir lohusalık dönemi geçirebilirsiniz. Yıkama derdi olmayan lohusa külodu her annenin çantasında bulunması gereken basit ama hayat kurtaran bir icat.
İlgili 20 soru bulundu
Doğumdan sonraki 40 günü kapsayan döneme lohusa denir; fakat lohusa külodu yalnızca bu dönemde kullanılmak üzere tasarlanmış bir çamaşır türü değildir. Doğumdan yaklaşık 2 ay önceden itibaren kullanılmaya başlanabilir. Lohusa külodu normal külotlara göre çok daha esnek ve pamukludur.
Siyah, beyaz ve ten hamile külodu seçenekleri ile her kıyafetinize de uyum sağlar. Kaşındırmayan, sıkmayan modeller için pamuklu hamile külodu kullanılması önerilir. Yüzde 100 pamuktan üretilen külotlar, nefes alabilen yapısıyla da anne adaylarının ekstra terlemesini önler. Ayrıca enfeksiyonlara karşı da koruma sağlar.
Baby Mom Tek Kullanımlık Lohusa Külodu, lohusa dönemindeki annelerin konfor ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlanmış bir üründür. Özel olarak seçilmiş kaliteli malzemelerden üretilen bu lohusa külodu, yumuşak dokusuyla hassas cildinizi tahriş etmez ve rahat bir kullanım sağlar.
Sezaryenden hemen sonra yatış pozisyonu sırt üstü bir şekilde olmalıdır. Anne adayı ortalama 6-8 saat boyunca hiç kalkmadan istirahat etmelidir.
Çoğu zaman bu olağandışı anı paylaşan bebeğin babası olur ama en yakın arkadaşınızı, annenizi veya kız kardeşinizi de tercih edebilirsiniz. Önemli olan seçtiğiniz kişinin tamamıyla güvendiğiniz, kolay anlaştığınız ve zor durumda tereddütsüz destek verebilecek bir kişi olmasıdır.
Doğumu takip eden üçüncü günde anne banyo yapılabilir.
Yani tamamen sağlıklı bir süreç kapsamında vücudun kendini koruması adına ortaya çıkardığı ağrılar şeklinde ifade etmek mümkün. Sezaryen Sonrası Ağrı Ne Zaman Geçer? Sezaryen sonrası ortaya çıkan ağrılar yaklaşık olarak 4 ile 6 hafta sonra önemli oranda azalır ve geçer.
Sezaryen de bahsettiğimiz gibi bir cerrahi operasyondur. İlk birkaç gün daha yüksek seyreden ağrılarınız, bu süreçte doktorunuzun önereceği şekilde ağrı kesiciler ile giderilebilir olacaktır. Sonrasında ağrınız hafta-hafta azalacak ve 4-6 hafta içerisinde tamamen kaybolacaktır.
Hamile külodunun esnek ve rahat bir yapıya sahip olması önemlidir. Gebelik dönemindeki vücut değişikliklerine uyum sağlamalı ve rahat bir giyim deneyimi sunmalıdır. Hamile külodunun bel bandı geniş ve elastik olmalıdır. Bu, büyüyen karın bölgesine uygun bir şekilde oturmasını ve destek sağlamasını sağlar.
Sağlığınız ve hijyen sağlamanız için pamuklu iç çamaşırları da dahil kullandığınız tüm iç çamaşırı çeşitlerini günde bir kez ya da iki günde bir kez değiştirmelisiniz. Kadınların regl dönemlerinde yoğunluğa bağlı olarak külotlarını günde birkaç kez değiştirilmesi önerilir.
Tıpkı bir yenilenme yaşayan annenin bu süreci destekleyici rahat kıyafetler giymesi önerilir. Normal veya sezaryen doğum yapan anne, dikiş yerlerini sıkmayacak lohusa dönemi rahat giyim kıyafetlerinden tercih etmelidir. Özellikle alt beden kıyafetlerin esneyen kumaştan olması gerekir.
Sezaryen ameliyatında bebek anne karnından alınmadan önce ilk olarak bağırsaklar çıkartılır. Bebek alındıktan sonra bağırsaklar tekrar yerleştirilir.
Lifli gıdalar dışkının yumuşamasına yardımcı olarak tuvalete çıkmanın kolaylaşmasına destek olur. Tüketilen sıvı içine hapsederek dışkının geçişini kolay hale getirir. Bu nedenle lifli gıdalar kabızlığın giderilmesinde oldukça etkilidir.
Kırk gün dolmadan lohusalık kanaması kesilen kadın, boy abdesti alır ve ibadetlerini yapmaya başlar.
Hamilelik boyunca, idrar yolları enfeksiyonu ve benzeri enfeksiyonları kapma ihtimalin oldukça yüksek. Hamilelikte vajinal ya da idrar yolu enfeksiyonları oldukça tehlikeli. Bu nedenle, hava alan bir hamile külodu giymen, sağlığın açısından muhakkak gerekli.
Bol Bol Su İçin: Gün içerisinde 8 ila 10 bardak su içmek oldukça önemlidir. Bununla beraber, ılık bitki çayları da tüketebilirsiniz. Öğünlerinize ekleyeceğiniz lif içeren besinler, tükettiğiniz suyu emecek ve bu, dışkının daha yumuşak ve kolay geçişini sağlayacaktır.
Lohusa giyim için mutlaka korseli ürünler tercih edilmelidir. Doğum sonrası karın ve basen bölgeleri tıpkı sünger gibi kendini bırakmaktadır. Bu nedenle derinin kendini bırakmaması ve kısa süre içinde eski haline gelmesi için korseli kıyafetlerden faydalanmak gerekmektedir.
Doğum yapacak olan kadınların alışveriş listelerinde ilk sıralarda yer alan lohusa pedleri, hem doğum sonrası yaşayacağınız yoğun kanamalara hem de yaşayabileceğiniz idrar kaçırma problemine yönelik üretilmiş tek kullanımlık kadın bezleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri