E-reçete sorgulama işlemleri ilk olarak online MHRS sistemi ya da E-devlet üzerinden gerçekleşmektedir. E-devlet şifresi ile beraber TC kimlik numarasının girilmesi ile sistem içerisinde bulunan reçeteler aktif şekilde görünmektedir.
İlaç e-Reçete/Reçete Bilgileri Sorgulama Hizmeti e-Devlet Kapısı'nda Açıldı Paylaş: Sosyal Güvenlik Kurumu'nun İlaç e-Reçete/Reçete Bilgileri Sorgulama hizmeti ile, hekim tarafından yazılan ilaç reçeteleri ve katılım payı bilgileri artık e-Devlet Kapısı'ndan sorgulanabilecek.
Kişisel e-nabız sisteminize giriş sağladığınızda, reçetelerinizden birçok kategoriye kadar sağlık çerçevesinde bilgilerinize erişebileceksiniz. Dolayısıyla e-nabız sisteminizde reçeteleriniz görüntülenmektedir.
Söz konusu reçete Medula sisteminden kontrol edilir. Reçetedeki ilaçların hasta tarafından alınıp alınmadığı,alındı ise hangilerinin bedeli karşılığında verildiği hususu tetkik edilir.Bedeli ödendiği iddia edilen ilaçlara yönelik varsa ödeme belgeleri talep edilerek incelenir.
1) E-İş göremezlik uygulamasına girilirken E-reçete ve ilaç kullanım raporu kaydedilirken kullanılan SGK kurumsal hekim şifresiyle aynı şifre kullanılır. 3) Hekimin elektronik imzası yoksa ve şifre almak istiyorsa; Medula Doktor Uygulamasından ( https://medeczane.sgk.gov.tr/doktor/login.jsp ) işlem yapabilir.
İlgili 40 soru bulundu
E-reçete için detayların tamamı kişinin kendi e-devlet sisteminde gözükmektedir. Daha önceki işlemler de hem e-devlet hem de e-nabız sistemleri üzerinden erişime açıktır. E-reçete sorgulama işlemleri ilk olarak online MHRS sistemi ya da E-devlet üzerinden gerçekleşmektedir.
Reçetem Sistemi ile ilgili tüm içeriklere recetem.titck.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Reçete, doktor, diş hekimi veya veteriner hekim tarafından tedavi amaçlı yazılan ve üzerinde hastaya tavsiye edilen ya da uygun görülen ilaç isimleri yazılı olduğu belgedir. El yazısı, bilgisayar çıktısı ve günümüzde elektronik olarak düzenlenebilir. Eczacı tarafından işleme alınır.
Doktorun yazdığı reçeteyi 4 gün içerisinde kullanmanız gerekecektir. Reçete yazıldıktan itibaren 4 gün içerisinde eczaneye başvurarak, ilaçları alabilirsiniz. Dördüncü günün sonundan itibaren reçetenin geçerlilik süresi dolacağı için yeniden doktora gidip yazdırmanız gerekecektir.
Reçete yazıldığı tarihten itibaren hasta 4 gün içinde eczaneden ilaçları alabilir. Hafta sonu günleri Cumartesi, Pazar bu 4 günün içinde sayılmaz. Yani Cuma günü reçete edilen bir ilacı Çarşamba gününe kadar alabilirsiniz.
Tüm tahlil sonuçları özel veya devlet hastanesi fark etmeksizin e-nabız sistemine kaydedilir. Sadece devlet hastaneleri değil üniversite ve özel olarak hizmet sağlayan bütün sağlık tesisleri hastalarına vermiş oldukları bütün hizmetlere e-nabız portalına kaydetmelidirler.
Eğer mümkünse reçeteyi yazan doktordan yeniden e-reçete numaranızı alabilirsiniz. Eğer uzak bir yerde iseniz ya da tekrar doktora gitme durumu yoksa online olarak da görüntüleme yapabilirsiniz. E-reçete kodunun görüntüleme işlemini Sağlık Bakanlığı e-nabız uygulaması üzerinden yapabilirsiniz.
Kişilerin e-Nabız'daki sağlık bilgilerini sadece kişilerin onayını alan hekimler ve/veya kişiler görebilir.
2) Özel Hastaneler sadece (ssk.gov.tr) adresinde yayınlanan branşlarda SSK ile anlaşmalıdırlar. 3) Bazı Özel Hastaneler anlaşmaları olmadığı branşlarda da SSK hastalarına reçete yazmaktadırlar. Bu reçeteler SSK tarafından geri ödenmeyecektir.
kimlik numarasi girilir. 2.Hastane numarasi, Protokol no, Doktor adi-soyadi ile diploma no girilir. 3.ReCete tarihi, ilaC alim tarihi ve Sayfa no girilir. 4.ilaC karekodu veya barkodu okutulur.
E-reçete tüm eczanelerde kullanılabilir. Tercihe göre kağıt olarak veya 2023'ten itibaren elektronik sağlık kartı ile kullanılabilirler. Hasta yakınları veya tanıdıkları da e-reçete ile hastanın ilaçlarını eczaneden teslim alabilir.
Bildiğiniz üzere; İlaçların reçetenin tanzim tarihinden itibaren 4 (dört) işgünü içinde SGK ile sözleşmeli (anlaşmalı) eczanelerden alınması gerekmektedir. Bu sürenin dışındaki müracaatlarda reçete muhteviyatı ilaçlar eczanece verilmeyecektir.
Sosyal Güvenlik Kurumu, karar üzerine SUT'ta yaptığı değişiklikle 6 Nisan'dan itibaren reçetede 4 ilaç sınırlamasını kaldırdı. Artık hekim tanısı doğrultusunda reçeteye istediği kadar ilaç yazabilecek.
Yani bir sorun olmaz.
Silinecek reçetenin tekrar giriş tarihi ile reçete tarihi arasında 30 gün veya daha az gün olmalı.Aksi halde tekrar reçete girişi yapılmamaktadır. Fatura isteği gönderilmiş reçetelerde Fatura Süreci "İşlem Görmemiş" - "Onaylanmış" durumda ise reçete silinmesi mümkün değildir.
Doktorum. Evet reçete yazılabilir.
Özellikle hastaların işini kolaylaştırıp süreci çabuklaştırıp, hızlandırmak için aile hekimlikleri ve devlet hastanelerine internet veya ALO 182 (MHRS) üzerinden alınan randevular yeterli olabiliyor, hastaneye gidince ayrıca kayıt yaptırmadan doğrudan doktorun odasına girilip muayene olunabiliyor, ilaç yazdırılabiliyor ...
Reçetem uygulaması, özellikle içinde bulunduğumuz pandemi dönemi içerisinde Sağlık Bakanlığı'nın aldığı önemli tedbirlerden biridir ve bu sistem ile Sağlık Bakanlığı reçete ettiği ilaçların takibini yaparak, süreç boyunca ilaç tedariğinin sağlanmasına yönelik tedbirler almıştır.
İlaç Sorgulama Nasıl Yapılır
Bunun için e devlet üzerinden verilen bilgileri girdikten sonra ilaç sorgulama ekranına ulaşılır. Diğer bir seçenek ise, e nabız üzerinden ilaç sorgulamadır. E nabız uygulamasına giriş yaptıktan sonra, raporlarım kısmında yer alan ilaç kullanım raporuna erişilebilir.
Alo 184 Hatalı İlaç Reçete Dışı İlaç
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri