Doktor Asistanı Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Sağlık Meslek Liselerinin Tıbbi Sekreterlik Bölümü'nde ve Anadolu Ticaret Meslek Liselerinin Tıp Sekreterliği Bölümü'nde okuyan öğrenciler bu eğitim alabilir. Teorik ve pratik olarak verilen eğitimler sonunda doktor asistanı olabilirler.
Tıbbi sekreter olmak için üniversitede Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü okunmalı ve başarıyla mezun olunmalıdır. Bu bölümü okumamış üniversite mezunları ise Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi'ne katılım sağlamalı ve sertifika alarak tıbbi sekreter olarak çalışma hakkı elde etmelidir.
Nasıl Tıbbi Sekreter Olunur? Tıbbi sekreter olmak için Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının iki yıllık Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü'nden mezun olmak gerekmektedir.
Doktor asistanlığı kursu ve sertifika programını tamamlamak için eğitim sonunda yapılacak olan online sınavda başarılı olmak gerekmektedir. Sınavda 100 üzerinden en az 50 puan almak yeterlidir. Sınavdan sonra alınan sertifika e-devlet üzerinden sorgulanabilir ve ömür boyu geçerlidir.
Lise Mezunu Tıbbi Sekreter Olabilir mi? Hayır, lise mezunları tıbbi sekreter olamaz. Lise mezunları tıbbi sekreter olmak için TYT'den yeterli puanı alarak üniversitede Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü'nü okumalıdır. Fakat önceki yıllarda sağlık meslek lisesi mezunları tıbbi sekreter olabiliyordu.
İlgili 27 soru bulundu
Öncelikle eğitim şartı, hem kamu hem de özel sektör kurumlarının muhakkak istediği bir koşuldur. Zaten tıbbi sekreter olmak isteyen birinin de en az lise, iş başvurularında öne çıkmak için ise üniversite mezunu olması gerekir.
Asistan doktor maaşı 27.850 TL gibi aylık net rakamları bulabilir. Asistan doktorların maaşları da yukarıda belirttiğim gibi nöbetlerle fazladan maaş alıyorlar. Ayda 7 nöbet üstündeki tuttukları nöbet başına (ayda 10 nöbete kadar) ekstra para alabilmektedirler. Böylece 35.000 TL üzerinde maaş alınabilir.
Toplamda 560 saatlik bir eğitim süresi olan Hasta Kayıt Kabul Sertifikası (Tıbbi Sekreterlik) eğitim programının amacı; Sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlarda, hasta giriş/çıkış işlemlerini, hastanın tedavi ve poliklinik hizmetleri sürecindeki dokümantasyon işlemlerini evrak ve bilgisayar ortamında kayıt altına ...
Eğitime dileyen herkes katılabilir ve sertifika sahibi olabilir. – Kliniklerde ve ünlü hastanelerde çalışmak isteyenler katılabilir.
Hasta Kayıt ve Kabul Tıp Sekreterliği, Tıbbi Sekreterlik Hasta Kabul Danışmanlığı ve Hasta Kabul Sekreterliği gibi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurslardan başarıyla mezun olanlar bu meslekte iş bulabilir. Alınan sertifikanın e-Devlet üzerinden sorgulanabilmesi işe alım şartlarından biridir.
Ön lisans mezunu olma şartının aranacağı tıbbi sekreter (sağlık sekreteri) alımında tercih işlemleri ÖSYM tarafından gerçekleşecek.
8 Sağlık Teknikeri (Tıbbi Sekreter) KPSS (P93) 18 - Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programından mezun olmak. - Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış olmak (Doğum tarihi: 28.08.1988 (dahil) - 27.08.2005 (dahil) aralığında olanlar kabul edilir).
Doktor Asistanı; özel polikliniklerde, hastanelerde ya da diğer sağlık kuruluşlarında çalışan, hem hastalara hem de doktorlara çeşitli konularda destek sağlayan personeldir.
Tıbbi sekreter olmak için üniversitelerin ilgili bölümünden mezun olmanız yada mesleki eğitime tabii tutulmanız gerekmektedir. Eski sağlık kanun ve yönetmeliklerine göre, bu personellerin üniversitelerde ilgili ön lisans programlarından diploma sahibi olması gerekliydi.
Hasta danışmanı olmak için en az lise mezunu olup Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi almak gerekir. Fakat iyi bir hasta danışmanı olmak için üniversitede Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü okunmalıdır.
Tıbbi Sekreterlik eğitimi, size hem iş dünyasında iyi bir referans olacak, hem de bilginize bilgi katacak. Tüm katılımcılarımızı Tıbbi Sekreterlik Sertifika programına davet ediyoruz. Tıbbi Sekreterlik eğitim programı tamamen ücretsiz!
Genellikle, sağlık kurumları hafta içi günlerde 8 saatlik bir çalışma süresiyle hizmet verirler. Bu nedenle, tıbbi sekreterler de hafta içi 5 gün boyunca, genellikle sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar çalışırlar.
Tıbbi Sekreterlik Kursunun Eğitim Süresi
Eğitim süresi sürekli eğitim merkezi tarafından 560 saat olarak planlanmıştır. Eğitimi herhangi bir nedenle tamamlayamayan kursiyer tamamladığı saatleri ve dersleri içeren katılım belgesi almaya hak kazanır.
Hastaların durumunu takip etmek ve onları doğru alana yönlendirmek, Planlama, temizleme ve düzenleme işlerini yürütmek, Muayenehanedeki ilaçların stok kontrolünü yapmak ve eksik ilaçları tamamlamak, Kayıt defterini düzenlemek ve kontrol etmek.
eleman.net verilerine göre, Aile Hekimi 2023 yılında ortalama 35.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Aile Hekimi , Ocak 2023 yılında ortalama 32.000 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 30.096 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Avrupa Birliği Parlamentosunun üye ülkeler açısından bağlayıcı ve zorunlu 1993 tarih ve 104/EC ve 2003 tarih ve 88/EC sayılı direktiflerinde, hekimlerin günlük çalışma süresi 8 saat olup bu süre haftalık 40 saati aşmayacaktır. Zorunla hallerde günlük çalışma süresi 10 saati aşmamak üzere uzatılabilecektir.
2022 Aralık'taki KPSS 2022/11 atamasında ise 15 Bin 537 Tıbbi sekreter alımı yapıldı. Taban puanlar 70'e kadar düştü. KPSS 2022/11'de ise Ön Lisans Tıbbi sekreter kadrosu puanlarının oldukça düştüğü görüldü.. 72 puanla kapatan hastaneler bile oldu.
Kamu sektöründe istihdam edilenler, Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) göre Tıbbi Sekreter (Sağlık Teknikeri) olarak atanabilirler. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabii olarak Teknik hizmetler sınıfında 10. derecenin 2. kademesi ile göreve başlarlar.
eleman.net verilerine göre, Hasta Kayıt Kabul 2023 yılında ortalama 14.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Hasta Kayıt Kabul , Ocak 2023 yılında ortalama 11.003 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 6.996 TL maaş alıyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri