Bir kap içerisine koyduğunuz az miktarda metil alkolü kullanmanız yeterli olacaktır. Lekeli kıyafetinizi yere serin ve metil alkole batırdığınız pamuğu lekenin üzerine sürün. Bu şekilde bir gece beklettikten sonra çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Yıkarken düşük sıcaklıkları tercih etmeniz gerektiğini de unutmayın.
Pamuk yardımıyla metil alkolü alın ve çamaşır lekesi olan bölgeye pamuğu sürün. Tüm lekeli yüzeye metil alkol sürdükten sonra 1 gece beklemesini sağlayın. Verilen süre geçtiğinde, kıyafetinizi düşük derecede yıkayın. Bu yöntem sayesinde en sevdiğiniz kıyafetlerinizi çamaşır suyu lekesinden kurtarmış olacaksınız.
Aseton kimyasal bir ürün olduğu için çamaşır suyunu çıkarır. Bunun için bir pamuk ya da beze aseton dökmek gerekir. Sonrasında bunu çamaşır suyu lekesinin olduğu yere koymak ve bir süre bekledikten sonra yumuşak hareketler ile silmek gerekir.
Öncelikle çamaşır suyu dökülen alanı soğuk suyla yıkayın. Bir miktar karbonatı suyla karıştırarak kalın bir macun elde edin. Bu elde ettiğiniz macunu lekeli kısımlara aynı oranda sürün. Kuruduktan sonra eski bir diş fırçası yardımıyla karbonatı lekeden arındırın.
Kolonya Çamaşır Suyu Lekesini Çıkarır mı? Kolonyaların içeriğinde genellikle etil alkol bulunur. Etil alkol ise çamaşır suyunu çıkarma noktasında etkili değildir. Ancak içeriğinde etil alkol yerine daha ucuz olduğu için metil alkol bulunuyorsa çamaşır suyu lekesini giderme noktasında işe yarayabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Bir kap içerisine koyduğunuz az miktarda metil alkolü kullanmanız yeterli olacaktır. Lekeli kıyafetinizi yere serin ve metil alkole batırdığınız pamuğu lekenin üzerine sürün. Bu şekilde bir gece beklettikten sonra çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Yıkarken düşük sıcaklıkları tercih etmeniz gerektiğini de unutmayın.
Çamaşır suyu beyaz giysileri lekelemekten ziyade sarı bir kalıntı bırakabilir. Bu sarı lekeyi çıkarmak biraz beyaz sirke ile oldukça basittir. Kumaşı birkaç dakika durulayın. Sarı lekelerin üzerine düz beyaz sirke koyun.
Beyaz kıyafetlere bulaştığında ise renklerinin solmasına neden olan çamaşır suyunu çıkarmak için pet shoplarda satılan sodyum tiyosülfat ile lekeye uygulayıp temizlenir ve bol su ile durulanır. Duruladıktan sonra beyaz sirke çamaşır sulu bölgeye sürülür ve yeniden durulanır.
Sirke içerisinde bulunan asit, bölgede bulunan çamaşır suyunu yok edecektir. Çamaşır suyu lekesi konusunda oldukça etkili bir ürün olan beyaz sirke, kumaş üzerinde herhangi bir etkiye neden olmaz. Ancak bu durum beyaz sirke için geçerlidir.
Az miktarda suyun içerisine karbonat ekleyin ve diş macunu kıvamına getirin. Çamaşır suyu lekesinin olduğu bölgeye, bu karışımı sürün ve kuruyana kadar bekletin. 15 dakika bekledikten sonra, temiz bir fırça yardımıyla lekeli bölgeyi çitileyin. Metil alkol de, çamaşır suyu lekesini çıkarmak için kullanılır.
Ne yazık ki çamaşır suyu lekesi kalıcıdır. Çamaşır suyu bir kumaşla temas ettiğinde leke, kumaştan rengin veya boyanın çıkmasına neden olur. Çamaşır suyu lekelerini çıkarmak söz konusu olduğunda, uygulamanız gereken yaklaşım, lekeyi çıkarmak yerine kaybolan rengi geri kazandırmaktır.
Önce lekeye Persil deterjanı uygulayarak ağartıcının bulunduğu noktaya hafifçe yedirin. Pantolonunuz daha fazla deterjan alamaz olana kadar devam edin. Birkaç dakika bekletin, ardından yıkayın. Leke çıkmadıysa, işlemi tekrarlayın.
Bunun için öncelikle kumaşın lekelenen kısmını hafifçe ıslatmalısınız. Lekelenen bölgeye çamaşır sodası ilave ederek birkaç dakika bekledikten sonra hafifçe ovalayarak söz konusu izi çıkarabilirsiniz. Bu ipuçlarını yalnızca leke çıkarma işleminde değil, çamaşır yıkarken de etkili sonuçlar almak için kullanmanız mümkün.
Önce çamaşır suyu lekesinin bulaştığı kumaşı suyla durulamalısınız. Ardından bir bez parçasını beyaz sirkeye batırarak iyice nemlenmesini sağlayın. Bu bezi lekenin olduğu bölgeye uygulayın ve leke çıkana kadar işleme devam edin.
Çamaşır suyu lekesini kamufle etmek için etkili bir yöntem kumaş boyası kullanımıdır. Bunun için fırça yardımı ile kumaş boyasından bir miktar alarak çamaşır suyu nedeniyle rengi açılan bölgeyi boyayabilirsiniz.
Renksiz alkol, daha çok küçük çamaşır suyu lekelerinde ya da koyu renkli kumaşlarda işe yarar çünkü alkol, kumaşlardaki boyayı seyrelterek beyazlayan kısma yeniden dağıtır.
Örneğin sirke, limon suyu, kabartma tozu, tuz, karbonat, gliserin gibi ürünler kıyafetlerdeki lekelerin çıkarılmasında kullanılabilir. Sirke, özellikle suda eriyen lekeleri çıkarmada çok etkilidir. Limon suyu ise lekenin türüne göre farklı şekillerde kullanılabilir.
Bilindiği üzere çamaşır suyu lekesi tekrar yıkamayla ya da kuru temizleme ile çözebileceğiniz bir leke problemi değil. Çamaşır suyu, bulaştığı yerde kimyasal değişimler yaratarak kumaşın renginde hoş olmayan değişimlere sebep olur.
Soğuk su ve ½ bardak sirke ekleyin. Çamaşırları 15 dakika bekletin. Çamaşırları sıkın ve deterjansız yıkayın.
Çamaşır suyu lekesi gizlemek için bize giysi ile aynı renk toz kumaş boyası ve buz yeterlidir. Ardından kumaş boyama için sabitleyici de kullanacağız. Boyama işleminin uzun ömürlü olmasını sağlamak adına.
Beyaz çamaşırların kabusu inatçı lekeleri çıkarmak için doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Limon suyu ve karbonatı, oksijen bazlı bir çamaşır suyu ile karıştırarak beyaz çamaşırların üzerine uygulayabilirsiniz. Çamaşırları bu karışımla 15 - 20 dakika kadar bekletmeniz yeterlidir.
Lekenin kurumasına izin vermeden üzerine bir miktarda mısır nişastası dökün. Temiz bir bez veya diş fırçası kullanarak fazla bastırmadan lekeye yedirin. Ardından çamaşır makinesine kıyafeti koyarak hassas ayarda yıkamaya özen gösterin. tüm lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.
Bu aşamada leke çıkarıcı tercih edebilmeniz de mümkün. Elde diş macunu lekesi temizliğinde lekelenen alanın çitilenmemesi gerektiği de önemli detaylar arasında yer almakta. 1 bardak su içerisine 1 çay kaşığı sıvı yapıda çamaşır yıkama ürünlerinin eklenmesiyle elde edilen karışımla lekeli yüzey siliniyor.
Koyu renkli kıyafetlerde izopropil alkol kullanın
Koyu renkli kıyafetlere çamaşır suyu sıçraması durumunda da çaresiz değilsiniz. Bu durumda izopropil alkol imdadınıza yetişiyor. Bir pamuklu çubuk yardımıyla izopropil alkolü çamaşır suyu lekesinin etrafına sürün. İzopropil alkolü adım adım beyaz alana temas ettirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri