Doku Yapıştırıcısı Uygulaması Steril malzeme ile yara etrafı dokunun kurutma amaçlı silinir. Islak olmayan yara dudaklarının uç uca gelecek şekilde hizalanır. Doku yapıştırıcısı materyalinin her iki yara dudağını üstten mikrofilm tabaka oluşturacak şekilde sürülür.
Doku yapıştırıcılar çok yüzeyel kesiler haricinde tercih edilmemelidir. 2-Uygun yara bakımı ve pansuman: -Yaranın yeri, durumu, genişliği gibi faktörler göz önüne alınarak, dikiş sonrası 48-72 saat ıslatılmamalı ve yıkanmamalıdır. Cildin en üst tabakasının iyileşmesi bu sürede tamamlanır.
Doku yapıştırıcıları, sütür yardımcı maddeleri ve yaralı dokuların sızdırmazlığı için alternatif olarak geliştirilmiştir. Doku yapıştırıcıları, çapraz bağlandıktan sonra bir dokuya yapışabilen ve dünya çapında hemen hemen tüm ameliyatlarda önemli bir element olan polimer temelli hidrojel sistemleridir.
Hızlı yapıştırıcı lekesini kumaştan çıkarmak için asetondan yardım alabilirsiniz. Oldukça keskin bir kokuya sahip bu tehlikeli madde ile temizleme yaparken zarar görmemek için havalandırması yeterli olan ortamda yapmanız tavsiye edilir. Açık yara ile temastan kaçınılması gerekmektedir.
Yaralanmalarda ve ameliyatlarda kullanılan dikiş ve zımbaların yerini artık cerrahi yapıştırıcılar alıyor. Bu yapıştırıcların en son örneği MeTro adı verilen ürün. Ultra elastik materyale sahip olan MeTro, ultraviyole ışığa maruz kaldığında yalnızca 60 saniyede katılaşıyor ve kanamayı durduruyor.
İlgili 15 soru bulundu
Bilinen en güçlü ve etkili yapıştırıcı olan Evobond Glue Süper Hızlı 502 Japon Yapıştırıcısı, hızlı ve etkili bir çözüm sunuyor. Az gramajlı olmasına rağmen ürünün ufacık bir damlası bile yapıştırmaya yetiyor. Yapıştırıcıyı kullanırken yüzeyin pürüzsüz ve kuru olması gerekiyor.
- İlk olarak aseton kullanabilir ve ilgili bölgeye uygulayarak çıkarabilirsiniz. - Eğer cildinizde aseton kullanmayı istemiyorsanız tuz ile suyu birbirine karıştırarak ilgili bölgeye uygulayabilirsiniz. - Ayrıca tuvalet ispirtosu süper yapışkanları ortadan kaldırabilmek için aktif çözücüler arasında yer alır.
Japon yapıştırıcı bazen kıyafetlere ya da bir masaya dökülebilir. Bu gibi anlarda hemen sıcak tuzlu su hazırlayıp işleme başlamalısınız. Tuz, sıcak suyun içinde eriyerek yapıştırıcının yüzeyden kolayca kalkmasına yardım edecektir.
Göz doktorları basit bir müdahale ile çıkarabilirler ve kalıcı bir sorun olmaz. Gözünüzün içinde gördüğünüz gri noktanın bunun ile bir ilgisi yoktur.
Aseton, Japon yapıştırıcısının yapısını bozarak kumaş üzerinden kolay bir şekilde temizlenmesini sağlar. Ayrıca elinize bulaşan yapıştırıcı kalıntılarını da yine aseton yardımı ile kolayca temizleyebilirsiniz. Uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem ise sıcak tuzlu su karışımıdır.
Hızlı yapıştırıcının kullanım alanları arasında ahşap objelerin yapıştırılması, MDF yapıştırma, tamirat işlemleri, el işleri, deri, kauçuk ve metal yapıştırma gibi alanlar yer almaktadır.
Parçalar arasında çok ince bir tabaka oluşturan yapıştırıcı, çok defa kimyasal reaksiyonların sonucunda makro moleküller oluşumu ile sertleşir. Yapıştırıcı gerek kendi iç mukavemeti (kohezyon direnci) ve gerekse parça yüzeylerine yapışması (adezyon direnci) ile etkiyen dış kuvvetlerin karşılanmasını sağlar.
Nemli ya da kuru ortamda iyileşme:
İyileşmenin hızlandırılabilmesi için yaranın kuru olması gerektiğini düşünenler yanılmaktadır. Yaranın tam da olması gerektiği gibi nemli olması iyi bir iyileşme süreci sağlayacaktır1. İdeal nemli ortamda iyileşme daha hızlı gerçekleşir ve yara izi oluşma riski azalır.
Genel olarak 3-5 gün sonra pansuman açılır ve düzenli pansumanlara devam edilir. Kişi de yara iyileşmesini geciktirecek şeker hastalığı, ilaç kullanımları,enfeksiyon gibi sorunlar yoksa greft 7-10 gün içinde alıcı sahaya tam olarak tutunur.
Tam bir güçlendirme için tavsiye edilen süre olan 24 saat beklenmelidir. Bu süre içinde yapıştırıcı tamamen kurur.
Japon yapıştırıcı ve yağlı boya gibi maddelerse, kolayca çıkarılamaz. Çıkarmak için deriyi kazımak da gerekmez. Deriyi tahriş etmeden, çıkarılabildiği kadar çıkarılır, kalan kısmı abdeste ve gusle mani olmaz.
Cam eşyalar ve mücevherlerde oluşan kırılma veya kopmalarda da Japon yapıştırıcı kullanmayı tercih edebilirsiniz. Nitekim bu eşyalarda Japon yapıştırıcısıyla mükemmel bir yapışma sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde deri, lastik, PVC, kauçuk ve mantar yüzeylerde de Japon yapıştırıcısıyla mükemmel sonuçlar alabilirsiniz.
Japon yapıştırıcısı tutuculuğu çok kuvvetli olan bir yapıştırıcıdır ve tırnaklara uygulanması tavsiye edilmez.
Sıcak ortamda kuruma gerçekleşemeyebilir. Ama üfleyerek biraz da olsa yapıştırıcının kurumasını sağlayabiliriz. Rüzgar esen bir ortamda bırakabiliriz ama bu karton büyük olmalıdır yoksa uçar ve gider.
Yapıştırıcı lekesini çıkarmak için izlenecek adımlar
Eğer kumaşta herhangi bir değişme yoksa, pamuklu çubuk yardımıyla asetonun bir kısmını lekenin üzerine dök. Bu sayede aseton yapıştırıcıyı eritmeye yardımcı olacaktır. Eğer çok yoğun değilse bir süre sonra leke büyük ölçüde çıkmış olacaktır.
Çünkü çoğu yapıştırıcı etkin olmak için havaya ihtiyaç duyar eğer yapıştıcının ağzını açık bırakırsan kutusuna yapışıcaktır. Diğer bazı yapıştırıcılar ise iki farklı kimyasalın karışması ile etkili olurlar.
Lekeli bölgeye aseton döküp birkaç dakika bekleyin ve bir diş fırçası yardımıyla alanı temizleyin. Bant ve etiket kalıntılarından kurtulmak için sabunlu suyu da deneyebilirsiniz. Eğer kalıntılar bir objenin üzerindeyse de sıcak sabunlu suda bekletin. Daha sonra yıkadığınızda tertemiz olduğunu görebilirsiniz.
502 yapıştırıcı elinize bulaştıysa, kuruyan yapıştırıcının üzerine aseton döküp pamukla silerek çıkarabilirsiniz. Koltuk ve halı üzerine dökülen 502 japon yapıştırıcısının üzerine toz çamaşır deterjanı ve bir kaç damla sıcak su döktükten sonra temiz nemli bir bez ile temizleyebilirsiniz.
Japon yapıştırıcısının çözülmesini sağlayan ve Japon yapıştırıcısı neyle çıkar sorusuna yanıt; aseton, tuz, çamaşır deterjanı, margarin, kokusuz terebentin vb. gibi yöntemlerdir. Sadece bu malzemeler kullanılarak da Japon yapıştırıcısının bıraktığı izlerden kurtulmak mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri